Søndag den 6. oktober inviterede DGI Huset Vordingborg i samarbejde med Vordingborg Svømmeklub alle vandglade til en tur i bassinet. Under navnet Den Store Svømmedag gik det ud på, at svømmehaller åbner gratis op for, at få så mange som muligt til at svømme så langt som muligt. Det er en årlig konkurrence Dansk Svømmeunion står bag og i år var 38 haller og klubber med.

I Vordingborg var man sidst en del af eventen i 2014, så på en måde var det første gang, at man deltog i konkurrencen. I hvertfald siden man skiftede den gamle svømmehal ud med Vandhuset.

130 deltagere tilbagelagde 145 km. på de seks timer, som eventen varede. Det blev til en 18. plads målt på antal deltagere og 20. plads på antal samlet svømmede meter. Vinderen af disse blev henholdsvis Slangerup i Nordsjælland med 580 deltagere og Blåvand i Vestjylland med 480 km. Altså langt foran hvad der blev præsteret herfra. De har dog også været med til dagen i mange år og det er tilsyneladende en stor begivenhed for lokalbefolkningen hvert år.

Håber på endnu flere svømmere næste gang

De to ansvarlige for dagen, Jacob Jensen fra DGI Huset, og Rikke Nielsen fra Svømmeklubben, udtaler:

”Vi er selvfølgelig glade for dem, der deltog og hoppede i vandet hos os. En del svømmede meget længere end hvad de selv havde forventet og det var fedt at se. Vi havde dog helt sikkert forventet minimum 200 deltagere. Udover de 130 deltagere var der cirka 150 andre offentlige gæster i Vandhuset i løbet af dagen, men vores varmtvandsafdeling trækker dog mere end at hoppe i det store bassin. Det er på den anden side selvfølgelig også positivt nok, men vi må gøre et større og bedre forarbejde næste år, når dagen her skal afholdes igen. Vi har allerede masser af idéer til, hvordan vi bør kunne få mange flere i baljen”.

Halvdelen af svømmerne fra klubbens første- og andethold var i vandet, hvor otte af dem tilbagelagde 54 km. Tre af drengene svømmede hver 10 km. Herefter agerede både svømmerne og et par af deres forældre som frivillige banetællere, for dem som havde behov for det.

Den Store Svømmedag afholdes forhåbentligt igen den første søndag i oktober 2020.

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail