30 lokale karateudøvere og en ninja til Gasshuku

16. november 2019

I weekenden den 15.-17. november 2019 deltager Vordingborg Karateklub med 30 karateudøvere i dansk Gasshuku i Nykøbing F. hallen.

Gasshuku er japansk og betyder “træningssamling”. Klubber fra hele Danmark mødes og træner sammen, og Mathilde fra Vordingborg Karateklub havde taget en gave med til dagens hovedperson, Sensei Nakamura. 

Mathilde fra Vordingborg Karateklub overrakte Sensei Nakamura en ternet ninja i gave.

Sensei Tetsuji Nakamura er international chefinstruktør indenfor IOGKF – International Okinawa Goju Ryu Karate-do Federation. Han er derfor den øverste Sensei indenfor den stilart af karate, og rejser rundt i hele verden for at træne og inspirere de mange IOGKF klubber. I år var han hovednavnet ved Dansk Gasshuku.

Gasshuku afholdes to gange om året og arrangeres af chefinstruktør Sensei Henrik Larsen fra IOGKF Danmark.

Sensei Henrik Larsen er chefinstruktør for IOGKF Danmark, som arrangerer Dansk Gasshuku.

“I løbet af en hel weekend træner vi 250 børn og 300 voksne karateudøvere sammen og vi inviterer altid forskellige instruktører fra hele verden.” fortæller Sensei Henrik Larsen.

Men faktisk er de danske instruktører meget anerkendte indenfor sporten.

“I Danmark har vi nogle af de bedste karate-instruktører i verden. De rejser rundt og underviser internationalt – også i Japan. Til det næste Gasshuku i foråret har vi inviteret 12 af de bedste danske instruktører til at undervise.” fortæller Sensei Henrik Larsen. 

Foruden Sensei Nakamura deltog tre andre undervisere. Sensei Emilie Larsen, lokal fra Nykøbing F. Karatecenter. Sensei Ken Larsen, seniorinstruktør i Københavns Karateklub, som er en af Danmarks største klubber. Sensei Paolo Taigo, chefinstruktør i IOGKF i Italien.

Traditionen tro skrev de fire Sensei’er autografer på bælterne. Her er det Sensei Emilie Larsen fra Nykøbing F. Karatecenter.
Sensei Paolo Taigo er chefinstruktør i IOGKF i Italien.
250 børn fra karateklubber i hele Danmark deltog lørdag formiddag i BørneGasshuku. Efterfølgende var det de voksnes tur. I alt 550 karateudøvere deltager i Dansk Gasshuku.
Del:
FacebooktwitterlinkedinmailRelaterede artikler

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Lørdag spillede VBK på hjemmebane mod HBC3. Modstanderen lå nr. 2 i gruppen og har været uhyggelig stærk på udebane. Alle kampe er blevet vundet, så VBK vidste, at det ville blive en svær kamp. VBK havde regnet med at stille i stærkeste opstilling for første gang i...

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Den 7. februar inviterer koncerthuset i Nørre Alslev til et satirisk drama om provins kontra storby. Soloforestillingen er med Vordingborgs "funny bones" skuespiller Line Svendsen, der mange gange har gæstet Falster med Teatret Brændende Kærlighed og deres nonverbale...