7.A på Møn Skole vinder Klassedysten 2021

9. juni 2021

Det blev 7.A på Møn Skole i Stege, der gik længst i Klassedysten og dermed løb med 10.000 kr. til klassekassen. Årets bevægelsespræsident kommer også fra 7.A.

De foregående 6 uger har en lang række udskolingsklasser i folkeskolen i Vordingborg Kommune konkurreret mod hinanden om at gå flest skridt i gennemsnit. Konkurrencen er nu slut, og med hele 10.5 mio. skridt, svarende til ca. 6.800 km – en tur fra Stege til Tanzania i Afrika – blev det 7.A i Stege, der vandt foran 7.C på Kulsbjerg Skole og 9.D på Gåsetårnskolen på henholdsvis 2. og 3. pladsen. 7.A. kan nu se frem til at få et fint tilskud til klassekassen – nemlig hele 10.000 kr.

Samtidig blev det også en elev fra 7.A, der med hele 771.790 skridt løb med titlen som årets Bevægelsespræsident.

God måde at lave bevægelse på

Undervejs har udskolingsklasserne hver uge kunnet vinde forskellige oplevelsespræmier for hele klassen, herunder en svæveflyvetur, outdoordag ved klinten, mountainbiketur, fisketur, gavekort til lokale butikker og meget mere. Præmierne har skabt stor glæde hos vinderne, og de første ture og præmier er allerede indløst.

Formændene for Sundhed, Senior og Ældre- og Børn, Unge og Familieudvalgene, Mette Høgh Christiansen og Nikolaj W. Reichel, er på vegne af udvalgene glade for, at det lykkedes at lave en indsats, som fik en lang række unge ud og bevæge sig lidt ekstra efter nedlukningen:

  • I alt har de klasser, der har deltaget i Klassedysten, gået mere end en gang rundt om jorden. Det har været fantastisk at opleve så mange elever komme ud og gå, både alene og sammen med hinanden. På trods af forestående eksamener og tilbagevenden til en nogenlunde almindelig skoledag. Der har været en rigtig god opbakning til konkurrencen fra både elever og lærere på mange af de deltagende skoler, ikke mindst fordi næsten alle elever har kunnet deltage, uanset kondition. Nu krydser vi fingre for, at de gode vaner holder lidt ved, fortæller formændene.

Evaluering venter

Det er første gang, at en bevægelsesindsats som Klassedysten er blevet afholdt i Vordingborg Kommune, og den er sammensat på en måde, som med kommunens viden ikke er afprøvet andre steder før. Derfor evalueres den i løbet af de kommende uger. Derefter vil man kigge på, om Klassedysten er noget, der skal gentages eller arbejdes videre med i ændret form. Men de første tilbagemeldinger fra klasselærerne er positive.

Blandt andet havde man forsøgt sig med at oprette 21 såkaldte Hotspots, som eleverne kunne gå hen til og besøge og ”tagge” med deres mobiltelefoner. De har vist sig at være en succes og er blevet besøgt mere end 1.200 gange. Dog har der været stor forskel på, hvilke steder der blev besøgt, og det vil man også indtænke i en eventuel gentagelse senere. 

FAKTA

  • Konkurrencen blev sat i gang i kølvandet af coronanedlukning og havde til formål at få mere bevægelse ind i hverdagen hos udskolingseleverne.
  • De deltagende klasser har sammen med deres lærere gået 76 mio. skridt.
  • Klassedysten er udviklet og gennemført i et samarbejde med flere skoler og administrationen.

Kilde: Vordingborg Kommune

7.A på Møn Skole i Stege med deres vinderbevis (Privatfoto)

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail

Relaterede artikler

Charlie Chaplins barnebarn på WAVES Festival 2021

Charlie Chaplins barnebarn på WAVES Festival 2021

Med 30-års jubilæet for WAVES Festival bringer egnsteatret Cantabile 2 endnu engang performancekunst og gadeteater i verdensklasse til Vordingborg. I år kan publikum som noget særligt opleve Charlie Chaplins barnebarn, som er på årets festivalprogram. WAVES Festival...

STARS præsenterer Burgere & Blues

STARS præsenterer Burgere & Blues

Sommeren er kommet og vi slutter forårssæsonen af, og fejrer at musikken igen kan spille live, med en lækker omgang blues og burgere i STARS' hyggelige gård fredag den 2. juli. Arrangementet starter kl. 17 hvor SmallStars Blues Band går på scenen og giver et par numre...

Skal Vordingborg by have fibernet?

Skal Vordingborg by have fibernet?

Først - denne artikel er ikke et betalt indlæg og er altså ikke en reklame. Den er blot et oplæg til diskussion om hvorfor eller hvorfor ikke indbyggere i Vordingborg by benytter chancen for at få tilknyttet fibernet til deres bolig. Lige for tiden kører Fibia en...