Mød landsholdet i Overwatch på Bosei i Præstø

Er du eller dit barn helt tosset med e-sport? Så er der mulighed for at opleve stjernestøv nu på søndag den 27. oktober 2019, når det danske landshold i Overwatch besøger Idrætshøjskolen Bosei i Præstø.

Landsholdet er på træningslejr på Bosei, og i den forbindelse har man nu mulighed for at møde landsholdsprofilerne helt tæt på, når de afholder meet & greet og skriver autografer. 

Træningslejren er de sidste øvelser inden holdet mandag morgen rejser til Californien, USA, for at deltage i VM. 

Arrangementet afholdes i samarbejde med DGI Esport og Esport Danmark, og hvis man gerne vil møde landsholdet, kan man komme forbi søndag den 27. oktober, klokken 13.00-14.00.

”Idrætshøjskolen Bosei er den første højskole, som har optaget e-sport som fag i 2016, og vi er i dag den eneste højskole der underviser i Overwatch.” fortæller esportslærer Martin Fog Eckhaus.  

På Bosei kan man også tage en uddannelse som e-sportstræner og få undervisning i CS:GO og League of Legends.  
Rejsegilde for ny Rema 1000 i Køng

Der var stor interesse, da den kommende Rema1000 i Køng holdt rejsegilde med pølser og kakaomælk den 22. oktober 2019. 

”Hvis vi havde vidst der kom så mange, så havde vi bestilt 100 poser mere!” sagde bygherrerådgiver John Krøjmand, da han bød velkommen til håndværkere, naboer og mange andre interesserede. 

Det er en fast tradition, at Rema1000 har ’godteposer’ til håndværkerne, når der holdes rejsegilde. Og som det byder sig til ethvert rejsegilde, var der selvfølgelig også pølser og kakao.

Også de mange naboer var begejstrede for udsigten til ny butik.

”Det er rigtig dejligt – Det bliver godt, når vi ikke skal køre 15 kilometer for at handle” fortalte en af de glade naboer, mens de ventede tålmodigt i kø til pølsevognen. 

Og det varer ikke længe før der kan handles dagligvarer her, da butikken forventes at åbne den 28. november 2019.

”Jeg har alle de faste medarbejdere, jeg skal bruge, så vi er klar!” sagde Jesper Clausen, som bliver købmand i den nye butik.

Jesper Clausen bliver ny købmand med 25 medarbejdere

Foto: Daniel Irvold

Foto: Daniel Irvold

Foto: Daniel Irvold
Færdselsuheld i rundkørslen Brovejen, Mønvej og Københavnsvej

Færdselsuheld sidst på formiddagen tirsdag d. 22. oktober 2019. Bil kommer fra brovejen og kører direkte ind i siden på en Mercedes-Benz, der kommer fra Ørslev. Bilen fortsætter og havner i vejskilt.

Umiddelbart er personerne i bilerne mindre tilskadekommet.
Mindre brand på Kuskevej i Vordingborg søndag aften [Video]

Der var udbrudt ild i en container ved indgangen til VUC og Professionsskolen Absalon på Kuskevej i Vordingborg søndag d. 20. oktober 2019. De fremmødte brandfolk mener, at branden måske skyldes cigaretrygning.

Brandfolkene trak containeren ud og slukkede den helt. En anden container blev også lidt ødelagt ved branden.
Der er ikke noget der tyder på, at den var bevidst antændt.
Udrykning var med indsatsleder, 2 brandbiler og stigevogn.
De kunne forlade stedet igen efter ca. 30 min.

Se video fra slukningen her:Fotograf: Jesper Sandbirk
Resultater og kampprogram fra Sydsjællands Håndboldklub uge 42/43 2019

Kun to kampe er spillet på grund af efterårsferien – en sejr og et nederlag:

(U11 Drenge) HMH Maribo 3 – SHK 15-10

(Serie 2 Herrer) Ravnsborg 2 – SHK 20-24

Til gengæld er der fuld knald på kampene i uge 43 med kampe i VU Hallen:

Mandag d. 21.10 – 4 kampe mellem kl.17.30-21.30

Onsdag d. 23.10 – 4 kampe mellem kl.17.30-21.30

Torsdag d. 24.10 – 4 kampe mellem kl.17.30-21.00 og endelig skal U19 drengene i kamp i VU Hallen i 2. division fredag d. 25.10 kl.19.00 mod Køge.

Der er som sædvanlig gratis entré til alle SHK´s kampe i VU Hallen, Chr.Richardtsvej 43, Vordingborg
”Virusangreb” forvandlede Algade til zombiezone

Der var fart på, da over 120 deltagere skulle gennemføre HORROR RUN i Algade, og forsøge at undgå at blive fanget af zombierne den 18. oktober 2019. 

Horror Run blev afholdt for andet år i træk og mere end 120 deltagere stillede til start. Udstyret med tre liv skulle deltagerne løbe gennem Algade og undgå at blive taget af zombierne. Undervejs på ruten var der opstillet sikkerhedszoner, hvor soldater holdt zombierne på afstand, og hvor løberne kunne få en pause. 

”Det var hårdt, men det var også rigtig sjovt”, fortalte Asger, som nåede igennem hele løbet med to af sine tre liv i behold. Værre stod det til for kammeraten William, som var blevet omringet af zombier og kun med nød og næppe slap igennem med sit sidste liv intakt. 

Asger (tv) og William (th) nåede begge i mål og fik deres diplom

Denne gang var der mange børn med i forhold til sidste år, men løbet er tilpasset, så folk i alle aldre kan deltage. 

”Der er noget til alle niveauer – man kan godt se, at de (zombierne red.) tager mere hensyn til de små” fortalte Allan, som prøvede at fange pusten igen, efter at han med sønnen og sine to nevøer havde gennemført hele løbet med livet i behold. 

Allan havde taget sin søn Rasmus og nevøerne Conrad og Carl-Emil med – de overlevede alle fire

Rigtig uhyggeligt!

Det var dog også en prøvelse for nogle af børnene, og det hele kunne godt blive lidt for uhyggeligt. Det var tilfældet for Merle, som nåede til 2. sikkerhedszone, før hun måtte give op og udgå af løbet. 

”Det var rigtig uhyggeligt. Men det var alligevel sjovt.” fortalte hun med et smil på læben. Til gengæld overlevede hendes veninde Selina med alle tre liv tilbage. 

Horror Run bliver afholdt af Bycentrum Vordingborg i forbindelse med efterårsferien i uge 42.  

Merle fik rykket grænserne lidt for langt, men syntes alligevel det havde været sjovt at prøve

Selina nåede i mål – som en af de få havde hun alle sine liv i behold

Zombierne var instrueret i at tilpasse og tage hensyn til den enkelte deltager – her en forbipasserende, som fik samlet mod til at hilse på “bruden”

Soldater fra Rollespilsakademiet hjalp med at holde zombierne på afstand
Kærvej og Sct. Clemensvej i Neder Vindinge lukkes permanent

Trafikforholdene i Neder Vindinge er vurderet til at være sikkerhedsmæssigt uforsvarlige. Derfor skal situationen nu forbedres med lukning af Kærvej og Sct. Clemensvej. Når arbejdet er afsluttet, vil forholdene for bløde trafikanter være væsentligt forbedret.

I Neder Vindinge har der længe været et borgerønske om at lukke Kærvej midtpå og Sct. Clemensvej ud til Næstvedvej. Lukningen som skal tilgodese trafiksikkerheden i området er blandt andet blevet efterspurgt af Kastrup-Neder Vindinge Lokalråd samt af mange forældre til elever på Kastrup Skole. Og det er en lukning der også har politisk opbakning.

Skoleeleverne kan færdes sikkert til skolen

Baggrunden er, at der i forbindelse med Banedanmarks jernbaneprojekt og den nye bro over jernbanen blev foretaget ændringer af Sct. Clemensvejs forløb, så den blev vinklet som et T-kryds på den nye Ndr. Vindingevej. Dermed blev der lagt op til, at trafikken ikke skal forbi skolen, men i stedet ned forbi Fakta via det nyetablerede lyskryds, så skoleeleverne kan færdes sikkert til skolen ad Kærvej og Sct. Clemensvej.

Lukningen vil være permanent og skabe gode trafikforhold, samtidig med at landsbybilledet og de landskabelige omgivelser ikke skæmmes.
Løsningen kommer til at bestå af beplantede bede med en kantsten omkring. Der bliver en åbning i bedet, så cykler og gående kan passere afspærringen på Sct. Clemensvej og en bane i hver side ved afspærringen på Kærvej.

Vordingborg Kommune ville gerne lade vejene være åbne for beboerkørsel, men det er desværre en erfaringsmæssig kendsgerning, at trafikanterne ikke altid retter sig efter skiltningen på vejene.

Kræver tilvænning

Derfor vil afspærringerne være i form af fysiske foranstaltninger. Samtidigt vil den nuværende skiltning blive tilpasset. Med andre ord vil området være ”blindt”, og vil fremadrettet kun være tilgængeligt fra øst for biler og anden tung trafik.
Kommunen har forståelse for, at forandringerne kan give anledning til en kort omvej, og at det kræver tilvænning. Derfor er der opsat midlertidig skiltning, der oplyser om, at Sct. Clemensvej lukkes permanent ved Næstvedvej. Omvendt håber kommunen også, at trafikanterne har forståelse for, at skoleelevernes sikkerhed prioriteres.

Formand for Udvalget for Plan og Teknik Michael Larsen ser frem til, at forholdene forbedres:
”Efter at broen over jernbanen blev etableret, og vi dermed kunne slå to fluer med et smæk ved at forbedre trafiksikkerheden, gav det rigtig god mening at vedtage det. Og det er altså kun en tilvænningssag ikke at skulle køre igennem villakvarteret, som man har gjort førhen. Jeg tror rigtigt mange har forståelse for, at vi prioriterer skoleelevers trafiksikkerhed over få minutters – hvis ikke sekunders – omkørselstid,” siger Michael Larsen.

Afspærringen forventes påbegyndt fra den 28 oktober 2019.

Kilde: Vordingborg Kommune
Byvandring i Vordingborg: ”Præstens tjenestepige forsvandt”

Der var gys og gru, da en gruppe borgere tog på byvandring med arkæolog Dorthe Wille-Jørgensen efter mørkets frembrud den 17. oktober 2019. 

Dorthe Wille-Jørgensen tog imod deltagerne i mulm og mørke

Vordingborg by gemmer på mange grusomme historier om mord og sørgelige skæbner. På byvandring den 17. oktober kunne man blandt andet høre om præsten Anders Arrebos tjenestepige, som forsvandt med karlen og aldrig kom hjem igen – hun blev fundet ved kirkeengen, og få dage efter ”drog hun til vor herre”. Myrdet tilbage i 1632.

Ligeledes var det en grusom skæbne for “stakkels Anna”, som i 1910 blev dræbt af sin egen mand, i jalousi, fordi ”hun rendte med andre”. Hun blev fundet i Gåsetårnet. 

Fortællingerne var grusomme, men ganske livlige, da arkæolog Dorthe Wille-Jørgensen, forklædt i en dyster sort kappe, ledte sit følge rundt fra Slotstorvet, omkring Gåsetårnet og Brænderigården til Vor Frue Kirke en mørk oktober aften. 

Brænderigården var i 1800-tallet en stor købmandsgård og var en af de største matrikler på Sydsjælland. Det var også der Jødefejden udspillede sig i Vordingborg i 1819. Købmanden Goldschmidt og hans svoger var to af byens rigeste handelsmænd, og det var bønderne ikke tilfredse med. Det blev dog aldrig rigtig til det helt store opgør lokalt. Forpurret af by-fogeden og en håndfuld betjente. 

Den anderledes dystre byvandring var arrangeret af Bycentrum Vordingborg og var besøgt af flere lokale og af besøgende helt fra Horsens. 

Det var neglebidende uhyggeligt for nogle af deltagerne

Med en flot udsigt over voldgraven og Riddergade hørtes fortællingen om Anna, som på netop dette sted mistede livet
Troldmænd, hekse og mytiske dyr sluppet løs i Algade

Torsdag den 17. oktober 2019 havde troldmænd og magiske væsner indtaget Algade og børn i alle aldre lavede tryllestave og magiske eliksirer. Hogwarts-ekspressen kørte de mange troldmandselever til og fra undervisningen.

Gaden var fyldt med dyster og fortryllende musik, og overalt var børn forvandlede til ægte troldmænd og hekse for en dag. 

For at bestå troldmandsskolen skulle man gennemgå de fire fag – Tryllestav, Trylleeliksirer, Magiske væsner & trylleformularer og Kamptræning. 

De mange fremmødte børn var glade for oplevelsen, selvom der var rift om pladserne på nogle af stationerne.

”Det er fedt at se så mange der har tilmeldt sig, især når det er første gang vi prøver det. Der er flere som er kommet i egne udklædninger, og det er sådan noget, som gør det her univers helt unikt.” fortæller Sacha Keller om arrangementet. 

Heksen Sif havde selv taget heksehatten med hjemmefra – og hun havde helt styr på besværgelserne.

Arrangementet var lavet i samarbejde med Rollespilsakademiet, som lægger vægt på de pædagogiske muligheder for læring, som et alternativt univers giver. 

Jeppe Schmidt Hansen fra Rollespilsakademiet var i dagens anledning forstander på den magiske skole.

”Mange tror at rollespil bare er en nørdet hobby, men vi kan skabe en masse muligheder for læring, når vi pakker tingene ind i et andet univers end den virkelighed vi er vant til.” fortalte Jeppe Schmidt Hansen om deres arbejde. 

Maja, Katrine og Cecilie havde også lavet hver deres tryllestav og syntes det var nogle sjove aktiviteter.

Man kan godt blive sulten af al den magiker-træning – så er det vigtigt at have styr på hvilken hånd der styrer tryllestaven !

Det er ikke alt sammen bare leg – gaden var også fyldt med farlige dødsgardister.

Dagen blev afsluttet med den helt store prøve – at bekæmpe Lord Voldemort og mørkets krafter !
Imerco i Vordingborg vil få folk tilbage i køkkenet

Hver fjerde på Sjælland bruger under et kvarter på at lave aftensmad i hverdagen. Imerco i Vordingborg vil hjælpe byens indbyggere til at genfinde passionen for madlavning og inviterer derfor til køkkendage i uge 45.

Rugbrødsmadder, simple pastaretter, takeaway eller opvarmet mad fra frost. Det skal gå stærkt, når sjællænderne er i køkkenet. Ifølge nye tal, som Madkulturen har trukket på vegne af Imerco, bruger 25 procent af sjællænderne under 15 minutter på aftensmaden i hverdagen.

Hos Imerco i Vordingborg vil man hjælpe byens indbyggere med at genfinde passionen for madlavning, og derfor inviterer butikken til køkkendage fra mandag den 4. november og resten af uge 45. Til køkkendagene hos Imerco i Vordingborg kan både erfarne og nybegyndere få gode råd til det rigtige udstyr, finde gode tilbud og se den nye køkkenkollektion fra Timm Vladimir, der netop har fokus på at gøre hverdagens madlavning nem at gå til.

– Der er mange, der har opfattelsen, at det kun er professionelle kokke, der har behov for køkkenudstyr, der gør deres hverdag lette. Det er en opfattelse, vi gerne vil udfordre, så folk kan få fjernet noget af hverdagens stress og jag, og få noget ordentligt i maven til aften, fortæller Christine Louise Jensen, der er butikschef i Imerco i Vordingborg.

Køkkendagene finder sted i uge 45, og tilmelding er ikke nødvendigt.
Steen Jørgensen på STARS d. 26. oktober 2019

Steen Jørgensen, der har været frontmand i Sort Sol siden 1979, gæster STARS i selskab med guitaristen Rune Kjeldsen lørdag den 26. oktober 2019. Det er en siddende koncert og tæt på! Repertoiret er en blanding af sange fra Steens egen solo-karriere, klassikere fra Sort Sol i ned-barberede udgaver og modige tolkninger af navne som Dylan, Young, Cohen, Joy Division og Kraftwerk.

STARS, Algade 84, 4760 Vordingborg
Lørdag den 26. oktober 2019
Show kl. 21:00 / døre kl. 20:00 / Fællesspisning kl. 19:00

Forsalgsbillet: 250,- / Studerende + ung under 18 år: 200,- / Pris i døren 270,-
Fællesspisning: 120,-
Billetter købes på stars.dk

Steen Jørgensen
Aksglæde på STARS d. 25. oktober 2019

Jacob Aksglæde rider forrest på bølgen af nye unge danske sangskrivere. Han kalder selv sin kunst for en digtsamling du kan danse til. I en tid hvor pilen peger indad og vores største bekymring er vores egen fremtoning, afspejler Aksglædes poetiske tekster og hans ”følelsesmæssige protestsange” en generation, der er præget af usikkerhed og pres. Han formidler livet som ung i Danmark for fuld pop-udblæsning, mens han kipper med hatten til forbilleder som CV Jørgensen og Thomas Helmig. Vær sikker på at tjekke ham ud!

STARS // Algade 84, 4760 Vordingborg
Fredag den 25. oktober 2019
Show kl. 21:00 / døre kl. 20:00

Forsalgsbillet: 170,- / Studerende + ung under 18 år: 110,- / Pris i døren 190,-
Billetter købes på stars.dk

Jacob Aksglæde
Familiefar “anholdt” på Slotstorvet i Vordingborg

Efterårsferien byder på mange aktiviteter for både børn og voksne, og onsdag d. 16. oktober 2019 var der Blå Blink Dag på Slotstorvet, hvor både politi- og brandfolk gav de fremmødte en på opleveren. Blandt andet kunne man prøve at blive ‘anholdt’ og slukke “ildebrande”.

Manden blev lagt i håndjern til Blå Blink dag på Slotstorvet, for øjnene af de andre tilskuere

”Klokken er 11.59 og du er anholdt!”. En familiefar måtte i dag sande, at forbrydelse ikke betaler sig. En betjent fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi var nemlig hurtig til at få lagt ham i håndjern, allerede inden den officielle start på arrangementet. Han blev dog straks sat fri igen, så de næste kunne prøve.

Bycentrum Vordingborg havde arrangeret Blå Blink Dag, og både politiet og Midt- og Sydsjællands Brand og Redning stod klar med patruljevogne, brandbiler og den populære lift, som gav de besøgende en svingom med udsigt over byen. 

”Det er dejligt at se så mange familier, som har trodset regnen og står klar med regntøj og paraplyer. Midt- og Sydsjællands Brand og Redning stiller altid talstærkt op med sjove aktiviteter for børnene, og vi er rigtig glade for at politiet også er med i år.” fortæller citymanager Sacha Keller fra Bycentrum Vordingborg.  

Udover anholdelser kunne man også prøve at slukke en ildebrand og hører om arbejdet fra hverdagens helte. 

Det forlyder, at alle “anholdte” er sat på fri fod igen. 

Børnene kunne prøve kræfter med at slukke en ‘mindre’ etageejendom

Både politi og brandfolk svarede på spørgsmål fra nysgerrige børn og voksne

Det var ikke nemt at få den mere end 30 meter høje lift med i billedet. De besøgende kunne få en svingom med udsigt over hele byen

Sacha Keller fra Bycentrum Vordingborg var glad for fremmødet trods det lidt våde vejr
Night Of The Vikings – professionel boksning i Vordingborg

Vordingborg Bokseklub Tårnet 74 er i disse dage ved, at gøre klar til sin til dato største satsning når de d. 30. november 2019 byder op til en aften med professionel boksning og afterparty med musik og dans. Det er klubbens 2 egne profiler den 19 årige mellemvægter Rasmus Christensen og 26 årige “store” Emil Pedersen i supersværvægt der debuterer i bar overkrop.

Emil Pedersen (Foto: Kim Fastrup)

Begge de unge boksere har bokset alle deres kampe for BK Tårnet 74, og trådt deres barnesko i Vordingborg. Derfor er det naturligvis også personligt en stor oplevelse for dem, at kunne få deres debut på hjemmebane.

Rasmus Christensen og Oliver Meng (Foto: Kim Fastrup)

Det er DGI Huset der ligger lokaler til boksebragene, og udover de lokale boksere skal supersværvægteren Mads Kristensen bokse i bar overkrop for første gang. Den 36 årige Mads er et tidligere kendt reality fænomen, og nu en driftig erhvervsmand bag flere firmaer med daglig hovedsæde i Flensburg. Han har en baggrund i både MMA, K1 og boksning. Det bliver uden tvivl en hårdtslående affære.

Mads Kristensen (Foto: Kim Fastrup)

Udover de 3 prof kampe bokses der også 6 amatør kampe hvor nøje udvalgte boksere skal leverer actionfyldt underholdning. Her er det med boksere fra Vordingborg, Nykøbing Falster og Nakskov i hovedrollerne.

Billetsalg

Klubben plejer at have gratis entre men fordi det er en stor økonomisk byrde at afholde prof stævner er der også som noget nyt indført billetsalg. Billetterne sælges kun i forsalg på nettet eller via henvendelse direkte til klubben. Der sælges dinnerbilletter der giver adgang til afterparty’et samt siddeplads ved bordene rundt om ringen, lækker buffet og 2 genstande. De som kun ønsker, at se boksning kan købe en alm siddeplads på tribune.
De lokale Springtosser er nomineret til Danskernes Idrætspris

I starten af efterårsferien afholdt Springtosserne deres første GymCamp for 150 lokale børn. Nu er Springtossernes initiativ nomineret til Danskernes Idrætspris.

150 glade børn i hopla, 50 frivillige fra foreninger, forældre, bestyrelser og ”bedster” samt 27 frivillige instruktører var med til at afholde den første GymCamp i DGI Huset i denne weekend, da nomineringen pludselig blev offentliggjort.

”Vi var netop ved at afslutte med opvisning, og så kom der en og hviskede mig i øret, om jeg kunne stille op i radioen på P4 tirsdag morgen. De ville gerne lave et indslag om os.” fortæller Henrik Barnewitz.  

Henrik Barnewitz er formand for foreningen Streetpower, og initiativtager til Springtosserne, en gruppe som arbejder for at få et spring- og bevægelsescenter til Vordingborg. 

Et stærkt samarbejde

”Det her er helt specielt, fordi det er et samarbejde mellem 6 forskellige foreninger. Vi kan styrke og hjælpe hinanden i forhold til frivillige, uddannelse af instruktører og på den måde også tiltrække flere gymnaster.” fortæller han.

Springtosserne er et initiativ, som samler forskellige foreninger omkring spring og bevægelse for børn, unge og voksne i Vordingborg Kommune.

”Samarbejdet er lykkedes helt fantastisk! Alle 6 foreninger har slæbt deres egne redskaber med frem og tilbage, og de 27 instruktører har samarbejdet om alt indholdet på campen. Med det her initiativ har vi opbygget et netværk af ekspertise, som kan styrke Vordingborg og vores lokale gymnaster og idrætsudøvere.” fortæller Henrik Barnewitz. 

Springtosserne håber på at få flere foreninger og institutioner med i samarbejdet. På den måde kan der blandt andet laves arrangementer for skoler, børnehaver og vuggestuer med fokus på bevægelse. 

Henrik Barnewitz er også glad for at der i kommunens nye budgetaftale er afsat penge til netop et springcenter, og i første omgang skal der udarbejdes en projektbeskrivelse, hvor Springtosserne håber at blive inddraget i processen.   

Om Springtosserne går videre til finalen, afsløres den 13. november 2019. Vinderen af Danskernes Idrætspris afsløres den 4. januar ved det store liveshow SPORT2019. 

Man kan læse mere om nomineringen her.

150 børn var med til en totalt udsolgt GymCamp i weekenden

Henrik Barnewitz fra foreningen StreetPower er initiativtager til Springtosserne, som også tæller Kastrup, Ørslev, Stensved, Vordingborg og Vintersbølle Gymnastikforeninger.
Bilforhandler åbner ny afdeling i Business Park Vordingborg i oktober 2020

Vordingborg Kommune kan nu byde Henrik Hansen Automobiler A/S velkommen i Business Park Vordingborg. Med det nye bilhus er der nu for alvor gang i udviklingen af det nye sydsjællandske erhvervsområde.

Henrik Hansen Automobiler A/S har nu officielt meddelt, at de åbner en ny afdeling i Business Park Vordingborg i løbet af Oktober Måned 2020. Det nye bilhus skal forhandle Peugeot, Citroën og Opel og kommer til at ligge nord for Mønsvej på en cirka 7000 m2 stor grund ved Kulsbjergvej tæt på Stensved by.

Formand for Vordingborg Kommunes udvalg for Turisme, Udvikling og Erhverv, Susan Thydal byder Henrik Hansen Automobiler A/S velkommen til Business Park Vordingborg og glæder sig over udsigten til flere nye arbejdspladser. ”Det er fantastisk at følge udviklingen her i vores nye erhvervsområde. Både lokale og internationale virksomheder har for alvor fået øjnene op for de fordele, de kan opnå ved at slå sig ned her i området. Der er ingen tvivl om, at placeringen lige ud til Sydmotorvejen og nærheden til København, Skandinavien og de store markeder syd for grænsen giver en meget attraktiv placering for mange virksomheder. Nu får vi også et stort nyt moderne bilhus i Business Park Vordingborg. Det vil helt sikkert give endnu mere liv og aktivitet til erhvervsområdet og ikke mindst føre flere nye arbejdspladser med sig” siger en tilfreds udvalgsformand.

At det blev Vordingborg er ingen tilfældighed

Indehaver af Henrik Hansen Automobiler A/S Henrik Hansen siger:
”Vi er meget stolte og glade over muligheden for at åbne i Vordingborg med de tre efter vores mening stærkeste bilmærker. At det blev Vordingborg er ingen tilfældighed, da vi nu dækker hele Sydsjælland, og muligheden for at komme til et nyt erhvervsområde tæt ved motorvejen dækker alle de behov og drømme, vi har for et nybygget moderne bilhus.”

Også Kristian Hansen der er direktør i Henrik Hansen Automobiler A/S glæder sig over det nye bilhus. ”Jeg glæder mig personligt rigtig meget til at rykke til Vordingborg, hvor jeg skal have min daglige gang som leder af den afdeling, som allerede til januar starter op med salg af Citroën og Opel fra grunden. Det er et stort projekt med tre så stærke bilmærker i et helt nybygget bilhus, men jeg ser store muligheder for at videreføre den DNA og succes, vi har haft i Næstved så vi på sigt er ikke blot Vordingborg eller Næstveds men hele Sydsjællands foretrukne bilhus.’

Det er erhvervsservicechef Jens Damgaard fra Vordingborg Erhverv, der har ført forhandlingerne med Henrik Hansen Automobiler A/S om en placering i Business Park Vordingborg.

”Det er altid en fornøjelse at forhandle med en seriøs modpart, så det har det været at forhandle med Henrik Hansen Automobiler A/S. De så hurtigt de fordele, der er ved at placere sig i Business Park Vordingborg. Deres placering er med til at gøre erhvervsområdet endnu mere attraktivt,” siger Jens Damgaard.

For alvor gang i udviklingen

Med offentliggørelsen af Henrik Hansen Automobiler A/S’ ankomst til Business Park Vordingborg er der nu for alvor gang i udviklingen af det nye erhvervsområde, som ligger lige ud til Sydmotorvejens afkørsel 41. Tidligere i september måned indviede Shell sin nye Express tankstation. Derudover er der åbnet en Formula Carwash og en Go’on tank tankstation.
McDonalds har også købt en grund i Business Park Vordingborg og forventes at åbne en ny restaurant og drive-in i løbet af foråret 2020. Det samme har IONITY, som er stiftet af de store bilkoncerner BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company og Volkswagen Group med Audi og Porsche. De skal bruge den attraktive placering lige ud til Sydmotorvejen til at åbne en hurtig ladestation for el-biler. Den første virksomhed til at flytte ind på erhvervsområdet var den lokale El- installatør Bang A/S, som tilbage i oktober 2018 tog første spadestik til deres nye domicil.

Der er stor interesse for at slå sig ned i Business Park Vordingborg, men det er stadig muligt at købe en erhvervsgrund i den del af området, som inden for nærmeste fremtid bliver byggemodnet.

Henrik Hansen Automobiler A/S
Spar penge på efterårsferiens oplevelser – Se 5 bud på kulturoplevelser

Efterårsferien står for døren – og hvad skal I så finde på? Kulturfællesskabet CulturePoint har samlet en perlerække af forslag – og fælles for de udvalgte oplevelser er, at I får rabatter og gratis fordele.

CulturePoint er et markedsføringssamarbejde mellem en lang række museer og attraktioner på Sydsjælland, Møn, Lolland og Falster, samt VisitSydsjælland-Møn og VisitLolland-Falster. Ideen er, at mange flere får øjnene op for de spændende kulturelle muligheder, der venter lige i baghaven. Ud over rabatter og medlemstilbud, så indbyder CulturePoint også løbende til særarrangementer som fx VIP-rundvisninger og særarrangementer for kulturinteresserede. Det er gratis at blive og være medlem af CulturePoint.

Så står efterårsferien for døren, og måske savner du et kulturelt indspark i din ferie – måske har du endda børn eller børnebørn, der skal med ud på oplevelser?

Det kan godt være lidt af en udfordring at finde de aktiviteter, som både børn og voksne har lyst til, og pludselig er ferien gået med Netflix eller computerspil. Derfor har kulturfællesskabet CulturePoint samlet en liste over aktiviteter i efterårsferien, hvor alle aldre kan være med.

Gratis App

”Alle kan gratis downloade app’en CulturePoint og hente inspiration til oplevelser på Sydsjælland, Møn, Lolland og Falster. Det bedste af det hele er, at der i anledning af ferien er mange museer og attraktioner, der har ekstra mange aktiviteter på programmet, og som bruger af CulturePoint er der oveni hatten rabatter og gratis fordele,” fortæller Stephanie Hamilton, projektkoordinator for CulturePoint.

”Måske har du og børnene lyst til at prøve fossiljagt ved Faxe Kalkbrud? Det er jo kun et par måneder siden, at 11-årige Mads Hyldager fra Gentofte fandt en 63 millioner år gammel tand fra en fortidskrokodille netop dér. Mon ikke det giver mange andre ’blod på tanden’?”

På CulturePoint er der et væld af inspiration til oplevelser, der venter i efterårsferien. Alle oplevelser kan kombineres med en skovtur og en kop varm kakao, så det er bare med at komme afsted.

5 kulturoplevelser til efterårsferien

1: Få 25% rabat på entréen til Geocenter Møns Klint
Geocenter Møns Klint har i efterårsferien et væld af ekstra aktiviteter. Tag børn eller børnebørn med, så kan de prøve at støbe deres egen dinosaur-tand. Du kan også tage din bedre halvdel med på én af de guidede ture til Møns Klint og blive klogere på et af Danmarks smukkeste steder. Med CulturePoint er der 25% rabat på entréen.

2: Faxe Kalkbrud – gratis fossiljagthæfte og 20% rabat i butikken
Er I lige så dygtige til at finde fossiler som 11-årige Mads, der i august fandt en tand fra en fortidskrokodille ved Faxe Kalkbrud? Med CulturePoint får I et gratis fossilhæfte, der er en nyttig guide til din fossiljagt. Som CulturePoint-bruger får du også 20% rabat i museets butik.

Foto: SydkystDanmark

3: Frilandsmuseet i Maribo – 50% rabat på entréen til bedsteforældre
Tag børnebørnene med til sjove aktiviteter hos Frilandsmuseet i efterårsferien. Ugen er fyldt med sjove aktiviteter, du kan lave med børnene: Byg jeres eget lille stråtækte hus, gå på skattejagt eller vær med til den traditionsrige ’græskar-udskæring’ og meget andet. Bedsteforældre får 50% rabat på entréen med CulturePoint.

Frilandsmuseet
Foto: Ingrid Riis

4: Danmarks Borgcenter – 25% rabat på entréen
Også Danmarks Borgcenter har et væld af oplevelser for voksne og børn i alle aldre på programmet i efterårsferien. Her kan I lave pandekager og snobrød over bålet, opleve den spændende falkoner-opvisning og meget andet. Med CulturePoint er der 25% rabat på entréen til voksne.

Foto: SydkystDanmark

5: Gratis kaffe på Gavnø Slot
Med CulturePoint får du en gratis kop kaffe med i købet, når du besøger Gavnø Slot, også i efterårsferien. Gavnø Slot har en imponerende malerisamling, antikviteter, nyrestaurerede stuer og en masse aktiviteter for både børn og voksne.

Sådan gør du

Hent app’en CulturePoint til din smartphone i din app-store og følg vejledningen, eller se alle nuværende tilbud på culturepoint.dk.
DR programmet “Jim og Ghita” besøger Danmarks Borgcenter i Vordingborg og ser bl.a. på Dannebrog – se med d. 13. oktober på DR 2 eller som stream

Et afsnit af DR programmet “Jim og Ghita”, der vises d. 13. oktober 2019, besøger blandt andet Danmarks Borgcenter i Vordingborg. Ghita Nørby og Jim Lyngvild går rundt på ruinterrænet og besøger udstillingen på Danmarks Borgcenter og kigger på det Dannebrog, der blev afsløret ved 800-års jubilæet for Dannebrog.

Jim og Ghita besøger også Holmegaard Glasværk ved Næstved, der i 2020 åbner nyt udstillingscenter. De to har fået lov til at kigge ind, selvom det ikke er åbent endnu.

Du kan enten se programmet når det sendes på DR 2 søndag d. 13. oktober 2019 kl. 21.30. Eller du kan streame det med det samme her: https://www.dr.dk/tv/se/jim-og-ghita/jim-og-ghita-2/jim-og-ghita-4-6

Dannebrog i den udgave, der blev afsløret ved Dannebrogs 800-års jubilæum
Ny butik i Algade hjælper udsatte familier

Fredag d. 11. oktober 2019 åbnede Mødrehjælpen butik i Algade – et samlingssted, som hjælper udsatte familier på vej og skaber gode relationer og netværk.

Jacob Tinggaard er formand for Mødrehjælpens lokalforening i Vordingborg og han bød alle gæsterne indenfor til kagemand og kaffe, da dørene åbnede til en helt ny butik. Mødrehjælpens butik i Vordingborg er nr. 42 i rækken, og har allerede 35-40 frivillige tilknyttet.

”Dørene har stået åben, mens vi har gjort butikken klar, og allerede den første uge kom der 20 frivillige, som rigtig gerne vil hjælpe. De har alle sammen knoklet fra morgen til aften i 14 dage for at få butikken klar til åbning.” fortæller Jacob Tinggaard.

Et lokalt samlingspunkt

Borgmester Mikael Smed var inviteret til at klippe snoren, og stå for den officielle åbning, og han ønsker Mødrehjælpen velkommen.

”Jeg tror på, at det kan blive et lokalt samlingssted, som skaber uformelt socialt samvær – det giver livsværdi. Tusind tak fordi I åbner butikken her i Vordingborg. Det er en forlænget arm, som hjælper der hvor vi som kommune ikke har muligheden, og når vi samarbejder omkring udfordringerne, kan vi løse tingene i fællesskab.” sagde borgmesteren.

Varerne i butikken er doneret udelukkende fra lokalområdet. Overskuddet fra butikken går til at arrangere netværksaktiviteter for udsatte familier. På den måde arrangeres ture til kulturelle og sociale arrangementer, som kan give gode oplevelser for udsatte familier, som ellers står uden netværk.

Der har været stor opbakning fra både frivillige og erhvervsdrivende. Der er blandt andet indgået aftale med Kvickly i Vordingborg, så konceptet ”Den rullende kagemand” giver familier hjælp til at afholde børnefødselsdag med kagemand og hvad dertil hører.

Borgmesteren og formanden valgte i fællesskab at klippe snoren over

Rundt om i butikken var der forskellige konkurrencer

Mødrehjælpen har åbent mandag til lørdag i Algade 59

Trine Schaldemose, vicedirektør i Fonden Mødrehjælpen deltog i åbningen og havde blomster med til dagens vært
Magt. Begær. Begejstring. Humor. Skyld – Teaterforeningen Bøgestrømmen præsenterer: Macbeth

Publikum inviteres på tur i både de lyse og de mørke sider af det menneskelige sind, når teatret Asterions Hus sætter nye former på Shakespeare-klassikeren Macbeth.

Det nu delvist Møn-baserede teaterkompagni Asterions Hus kunne opleves på Waves Festivalen i august, med deres forrygende udgave af Romeo & Julie!

Nu gælder det en anden klassiker: Shakespeares’ Macbeth.

Med historien i Macbeth om det elskende par, der gør sig til kongemordere og siden ædes op af skyld og dårlig samvittighed er der gang i de klassiske temaer som begær, magt og skyld. For hvad sker der med os, når vi sætter os ud over menneskelig moral? Og når vi forbryder os mod andre?

Men selv om det er det tunge Macbeth-gods, der er grundstenene i Asterions Hus’ opsætning, er der tale om en forestilling langt fra den klassiske. Publikum vil opleve, at den klassiske Macbeth splittes til atomer – i et legende, sanseligt og eksperimenterende rum med lige dele tyngde og lethed.

”Vi er ikke interesseret i at skabe et narrativ, men i at skabe situationer og øjeblikke, billeder og lydbilleder, som publikum kan gå på opdagelse i. Det gør vi blandt andet ved at lave små serier af gentagelser, hvor vi sætter den samme tekst ind i forskellige former og kontekster,” siger instruktør Emil Hansen.

Macbeth er tredje del af Asterions Hus’ trilogi om kærlighed

Først kom Robin Hood, siden Romeo & Julie. Nu gælder det Macbeth om den modne kærlighed og magtbegæret.

Fra Asterions Hus. Med Tilde Knudsen og Peter Kirk.
Instruktør: Emil Hansen. Dramatiker: William Shakespeare.
Varighed: 70 min. u/ pause.

Onsdag den 23. oktober kl. 19.30 på Vordingborg Teater, Chr. Richardtsvej 43, Vordingborg

Billetter: www.teaterforeningen.dk
Kommunale hjertestartere bliver tilgængelige døgnet rundt

Med en stor donation på 25 nye, helårssikrede hjertestarterskabe fra TrygFonden, sættes der fart på udrykning af hjertestartere over hele Vordingborg Kommune.

Som et led i at skabe de bedst mulige overlevelseschancer ved hjertestop, ansøgte kommunen tidligere på året Trygfonden om 25 helårssikrede, udendørs hjertestarterskabe til de kommunale hjertestartere, der i dag er installeret indendørs. Og den ansøgning har TrygFonden imødekommet.

Formand for Sundhed, Senior og Ældreudvalget, Mette Høgh-Christiansen og borgmester Mikael Smed, glæder sig over donationen, der helt overordnet betyder bedre chance for overlevelse ved et hjertestop:
“Donationen er med til at øge overlevelseschancerne ved hjertestop mange steder i Vordingborg Kommune, og det skal TrygFonden have stor tak for. Alle kommunale hjertestartere bliver, med enkelte særundtagelser, nu tilgængelige døgnet rundt. Tid og tilgængelighed er afgørende”

“Vi har sat fokus på tilgængeligheden af hjertestartere, fordi overlevelseschancerne ved et hjertestop forbedres væsentligt, hvis der bruges en hjertestarter. Op mod 3 ud af 4 kan slippe fra et hjertestop uden mén, hvis hjertestarteren bruges i løbet af de første minutter efter hjertestoppet. Derfor har vi prioriteret at gøre vores til, at flest mulige hjertestartere er tilgængelige døgnet rundt.”

Opfordring: Tilmeld dig ”Danmark redder liv”

Vordingborg Kommune har allerede givet alle medarbejdere grønt lys til at tilmelde sig Førstehjælperordningen ”Danmark redder liv”, hvor man via en app kan blive tilkaldt af 1-1-2 og hjælpe til ved et hjertestop i nærheden, indtil ambulancen kommer frem. Blandt andet med at hente nærmeste hjertestarter. Men alle med et førstehjælpskursus kan tilmelde sig ordningen, og det opfordrer begge politikere til:

“Uanset hvor i landet man bor, er man ved et hjertestop afhængig af hurtig hjælp fra mennesker i nærheden, indtil ambulancen når frem. Og det kan man kun, hvis man ved, at der er sket et hjertestop. Derfor vil vi opfordre alle, der har været på et førstehjælpskursus, til at overveje at tilmelde sig ”Danmark redder liv”. På den måde kan vi alle være med til at sikre, at naboen, samleveren, kollegaen og alle andre i nærheden får hurtig hjælp, hvis ulykken skulle ske”, slutter Mette Høgh Christiansen og Mikael Smed.

Alle donerede hjertestarterskabe er helårssikrede og med indbygget varme.

Man kan læse mere om Førstehjælper/hjerteløberordningen ”Danmark redder liv” på www.redderliv.dk
Find den nærmeste hjertestarter på www.hjertestarter.dk

Mette Høgh Christiansen og Mikael Smed med et af 25 hjertestarterskabe

Kilde: Vordingborg Kommune
Midlertidig lukning af Fuglebakken ved Primulavej i Vordingborg

En stigende trafik på Fuglebakken og Primulavej i Vordingborg efter Næstvedvejs omlægning, har fået Kommunalbestyrelsen til at beslutte en midlertidig lukning af gennemkørselsmuligheden via Fuglebakken og Primulavej.

Vordingborg Kommune omlagde i 2017 en strækning af Næstvedvej ved Vordingborg Station. Det gav en bedre afvikling af trafikken i området ved stationen og midtbyen, men samtidig har det medført, at trafikken er steget på Fuglebakken og Primulavej i den østlige del af byen.

Efter vejomlægningen af Næstvedvej bruger et stigende antal biler og lastbiler Fuglebakken og Primulavej som en smutvej, når man eksempelvis skal til Nyråd.

Af hensyn til trafiksikkerheden

“Det er ikke hensigtsmæssigt, at trafikken flytter sig væk fra det primære vejnet og ind på de smallere veje i byen. Af hensyn til trafiksikkerheden så bør trafikken afvikles på de lidt bredere veje, hvor der er plads til både lastbiler og cyklister. Vi har derfor besluttet at foretage en midlertidig lukning af Fuglebakken”, siger Michael Larsen formand for Udvalget for Plan og Teknik.

“Når Ringsted-Femern projektet er afsluttet, og trafikken igen er normaliseret i byen, så vil vi drøfte en mere permanent plan for trafikafviklingen i byen. Jeg forventer, at de sidste anlægsarbejder på Ringsted-Femern projektet afsluttes i foråret 2020, derefter kan vi drøfte en permanent plan for trafikafviklingen i byen”, siger han.

Vejlukningen forudsætter Politiets godkendelse, og hvis Politiet er enige med kommunalbestyrelsen om lukningen, så kan vejen lukkes kort tid efter.
Ny udvidelse af Vordingborg Havn på vej

Vordingborg Havn er i enorm vækst og indviede i juni måned den seneste havneudvidelse. Nu bakker kommunalbestyrelsen op om næste etape. Med endnu en havneudvidelse bliver havnens arealer mere end fordoblet.

Næppe er den seneste havneudvidelse færdig, før Vordingborg Havn igen søsætter et nyt udvidelsesprojekt.

”Den oprindelige udviklingsstrategi fra havnens side har båret frugt. Alle etablerede arealer er udlejet, og der er allerede nu efterspørgsel efter arealerne på de resterende udviklingsområder. Med igangsættelsen af etape 4 ser vi frem til snarest at kunne tilbyde arealer til kommende kunder og partnere”, udtaler havnebestyrelsesformand Poul A. Larsen.

Dobbelt op på havn

Etape 4 kommer til at ligge i forlængelse af anlægsområdet ved Storstrømsbro-byggeriet dvs. på sydvest-siden af Masnedø mod Falster.

Foto: Vordingborg Havn

Etape 4 er et landindvindingsprojekt, som vil udvide Vordingborg Havns areal med ca. 200.000 m2. Derudover skal der bygges et kajanlæg på ca. 150 m. I dag råder Vordingborg Havn efter den seneste udvidelse over ca. 180.000 m2. Det resulterer i mere end en fordobling af de nuværende arealer. Byggeriet forventes at gå i gang i 2020.

Nyttiggørelsesprojekt

Projektet går ud på at inddæmme arealet og efterfølgende fylde det op med jord og genbrugsprodukter fra andre anlægsprojekter. I dag genereres der enorme mængder af jord og andre industrielle restprodukter fra de mange anlægsprojekter rundt om i Danmark. Et nyttiggørelsesprojekt betyder, at disse restprodukter nyttiggøres i stedet for at optage plads og udgøre en økonomisk belastning.

”Vi skal tænke cirkulær økonomi og grøn omstilling, når vi snakker bygge- og anlægsprojekter. Det er fremtiden – også når det gælder havne”. Fortæller havnens udviklingschef, Jan-Jaap Cramer.

Erhvervsfremmende effekt

En række virksomheder har på nuværende tidspunkt allerede udtrykt interesse for at leje de fremtidige havnearealer. Virksomhederne omfatter både traditionelle shippingvirksomheder, entreprenører, transportører og jordhåndteringsfirmaer. Det forventes at projektet også vil afføde en række positive effekter, der vil gavne beskæftigelsesområdet. Desuden betyder etape 4, at Vordingborg Havn bliver en endnu stærkere og synlig spiller i branchen, og derved kan blive medvirkende til at tiltrække fremtidige erhvervsfremmende virksomheder til en maritim klynge.
Naturprojekt til 38 mio kr. sættes i gang på Knudshoved Odde

Vordingborg Kommune igangsætter nu i tæt samarbejde med Rosenfeldt Gods et stort naturprojekt på Knudshoved Odde, som omfatter 184 hektar ny natur med vandhuller, vådområder, blomstrende bakker, græsning med vilde heste og kreaturer og publikumsfaciliteter som fugleskjul, vandrestier og parkeringsplads.

Projektets samlede sum er over 38 mio kr. og finansieres primært af EU’s LIFE pulje og Miljøstyrelsen under Miljø- og Fødevareministeriet med tilsammen 36 mio. kr. Resten finansieres af projektets øvrige to partnere samt Vordingborg Kommune.

Vordingborg Kommune har netop fået tilsagn fra EU om økonomisk støtte til et meget omfattende naturprojekt på Knudshoved Odde. Projektet, som har et samlet budget på 38.100.000 kr., vil medføre, at der i området fra Knudsskov og ud til Draget bliver skabt et nyt 184 hektar stort naturområde med vandhuller, større vådområder med yngle-øer til sjældne fugle samt enge og blomstrende bakker med græsning af galloway-kreaturer og vildheste. Sammen med den eksisterende unikke natur på spidsen af Knudshoved bliver det nye samlede naturområde på over 280 hektar. Projektet tilgodeser en lang række padde-arter, herunder især den sjældne klokkefrø, og flere af de fuglearter og naturtyper som området er udpeget for at beskytte igennem EU’s naturbeskyttelsesnetværk, Natura 2000.

Borgmester i Vordingborg kommune Mikael Smed er begejstret for, at EU har godkendt det store naturprojekt og valgt at støtte det med et så stort beløb sammen med Miljøstyrelsen. ”Den store opbakning, vi har fået fra EU og Miljøstyrelsen, viser hvor vigtigt det her projekt er. Vi får nu etableret et helt unikt naturområde på et i forvejen helt unikt sted. Det er et kæmpe stort skridt i den rigtige retning mod at gøre Vordingborg Kommune til en grønnere kommune og samtidig gøre en forskel for biodiversiteten og de mange truede arter i området. Og samtidig forbedrer vi publikums muligheder for at opleve området ved at etablere et fugleskjul, afmærkede stisystemer og en ny parkeringsplads med borde og bænke” siger Mikael Smed.

Familien Tillisch er også begejstrede for, at projektet nu er en realitet. ”Vi har nu i over to år været i dialog med kommunen om projektet, og det er derfor fantastisk, at det nu er lykkedes at realisere projektet”. ”Tillisch-familien har i generationer passet på naturen på Knudshoved, men nu tager vi et kvantespring for varig sikring af naturværdierne og herunder selvfølgelig klokkefrøen ” udtaler Peter og Nicolai Tillisch.

Miljøstyrelsen er en af tre partnere i projektet og skal blandt andet stå for ”før og efter”-overvågningen af padder og naturtyper. Derudover medfinansierer Miljøstyrelsen/Miljø- og Fødevareministeriet en stor del af projektet som en del af implementering af Natura 2000-målsætningerne for området. ”Vi er glade for at støtte dette projekt, der er med til at sikre implementeringen af EU’s naturbeskyttelsesinitiativer og fordi projektet er med til at klimasikre levestederne for den truede klokkefrø”, udtaler kontorchef i Miljøstyrelsen, Søren Oldenburg.

Fakta om projektet.

Klokkefrøen på Knudshoved er truet fordi dens yngle-vandhuller ødelægges af saltvand som følge af hyppigere havvandsstigninger. I projektet etableres derfor 25 klimasikre vandhuller på højbundsjorden i området. Projektet tilgodeser også arter som strandtudse, grønbroget tudse,
løvfrø, løgfrø, stor vandsalamander og markfirben.Fuglearter som klyde, terner, rødrygget tornskade og spidsand tilgodeses også i projektet. Derudover etableres der over 100 hektar nye naturtyper som overdrev, strandenge og ferske enge.

Udover Miljøstyrelsen er Amphi Consult Sjælland og den tyske naturfond Stiftung Naturschutz Schleswig Holstein partner i projektet. Amphi Consult Sjælland primært stå for biologisk rådgivning arbejde med projektets opdræts- og udsætningsprogram for padder og krybdyr. Stiftung Naturschutz Schleswig Holstein bidrager med indsatser i Schleswig og sikrer international erfaringsudveklsing i projektet.

EU’s LIFE pulje bidrager med knap 23 mio. kr. og Miljø- og Fødevareministeriet ved Miljøstyrelsen med cirka 13 mio. kr. Amphi Consult Sjælland og projektets tyske partner Stiftung Naturschutz Schleswig Holstein bidrager med knap 1,4 mio. kr. og Vordingborg Kommune med 375.000 kr.

En væsentlig del af projektsummen går til Rosenfeldt Gods for at opgive dyrkningsretten på landbrugsarealerne. Godset beholder ejerskabet af jorden. En tinglyst klausul sikrer, at arealet permanent overgår til naturformål. Den øvrige projektsum går til bl.a. anlægsarbejder, indkøb af dyr m.m., publikumsfaciliteter, projektadministration m.m.

Projektet gennemføres fra 1. september 2019 til 31. december 2023.

Kilde: Vordingborg Kommune
150 drenge og piger i alderen 7 – 14 år får en sjov og sund gymnastikoplevelse i efterårsferien

Der venter 150 drenge og piger i alderen 7 – 14 år en fantastisk sjov og sund gymnastikoplevelse på Springtossernes Gymcamp i DGI Huset i Vordingborg.

Her vil 26 instruktører, 30 frivillige fra foreningerne og ikke mindst 18 frivillige forældre give de unge en god start på efterårsferien med mange forskellige aktiviteter.

Springtossernes 2-dages GYMCAMP foregår i efterårsferien 2019 fra søndag d. 13. oktober kl. 09.00 til mandag d. 14. oktober kl. 17.30.

Dygtige og erfarne instruktører stilles til rådighed gennem hele Gymcampen af de 6 foreninger (Kastrup, Vordingborg, Vintersbølle, Stensved, Ørslev gymnastikforening og foreningen Streetpower) som står bag projektet ”SPRINGTOSSERNE”.

Seks lokale idrætsforeninger

Projektgruppen ”Springtosserne” er et helt unikt samarbejde mellem seks lokale idrætsforeninger, som har fået etableringen af et springcenter på den politiske dagsorden i Vordingborg kommune.

Springtossernes facebookside følges på bare 4 mdr. allerede nu af 1643 personer og har i den sidste tid været meget i medierne. Sidst i oktober skal repræsentanter fra Springtosserne på tur med Vordingborgs borgmester Mikael Smed, formanden for KIF udvalget Thorbjørn Kolbo og andre gode folk, rundt i Danmark og kigge på springcentre.

Læs mere om Springtosserne her: http://www.springtosserne.dk
The Zombies som hovednavn på “Kun For Forrykte Festival 2020” i Stubbekøbing

D. 5 og 6 juni 2020 bliver den lille by Stubbekøbing på Nordfalster atter landets hippie-hovedstad, når Kun For Forrykte Festival blænder op for anden udgave af festivalen. Tidligere i år slog festivalen sit navn fast med sin unikke profil baseret på psykedelisk rock og folkmusik.

De engelske legender The Zombies står i 2020 øverst på plakaten – mere aktuelle end nogensinde, efter de netop er blevet indlemmet i Rock`n´Roll Hall of Fame i USA. Med verdenshits som “Time Of The Season”, “She’s Not There” og deres mesterværk af et album “Odessey and Oracle” i rygsækken, er der lagt an til en historisk koncert i kærlighedens tegn i Stubbekøbings smukke parkanlæg.

Festivalleder Frederik Schnoor udtaler: “Det er et scoop at vi allerede på vores 2. år kan tiltrække et verdensnavn som The Zombies til vores lille kultfestival. Det kunne tyde på, at festivaldanmark er parat til mere genrespecifikke og eksperimenterende festivaler, som tør give publikum en oplevelse udover det sædvanlige. At bandet så tilmed er blevet beriget med et vaskeægte dansk medlem i form af Søren Koch som har overtaget bassen, efter deres afdøde bassist Jim Rodford – gør jo ikke historien mindre rørende”.

Foruden de engelske legender er der også blevet plads til: Et nydannet Young Flowers – Danmarks svar på Cream anført af original medlemmerne Peter Ingemann og Peer Frost, som har inviteret Klaus Menzer med på trommer, Uffe Lorenzen – manden bag nybølgen af dansk syrerock (Spids Nøgenhat og Baby Woodrose), den københavnske fuzz-popgruppe Bite The Bullet, de lokale folkrock-helte Sorte Fugle, den canadiske folk-noir sangerinde Wendy McNeill samt de svenske rootsrockere Jay Smith And His SCR Band.

50-året for Thylejren

Da 2020 også markerer 50-året for Thylejren er vi nødt til at have en vaskeægte musiker med fra dengang – så derfor er vi meget glade for at kunne byde velkommen til amerikanske Dale Smith, som spillede i lejren med sin gruppe Blue Sun tilbage i 1970 . Dale Smith er i dag bosat i København og hans orkester Dale Smith Blues Band serverer autentisk beskidt blues, hvor Dale er flankeret af en række danske topmusikere.

“I 2020 rammer vi et mere internationalt snit med festivalen, hvilket er helt i vores ånd om rummelighed og om have et udsyn til verden. Der vil løbende blive tilføjet flere artister til plakaten over de kommende måneder, og jeg tør godt love at publikum virkelig vil få udvidet deres musikalske horisont i 2020. Vi hæver vores publikumskapacitet til 1500 mennesker pr. dag, men sørger for at der vil være samme gode intimitet, lækker mad fra lokale leverandører, kvalitetsøl og masser af kærlighed i luften. Vi er fortsat en lille og helt unik festival for forrykte musikelskere, som søger den specielle festivaloplevelse.” – slutter festivalleder Frederik Schnoor

Billetsalget er åbent og der er tre forskellige billettyper til salg:

☮ 1200 partout-billetter til 676kr. inkl. gebyr.
☮ 300 fredagsbilletter til 390 kr. inkl. gebyr.
☮ 300 lørdagsbilletter til 390 kr. inkl. gebyr.

Billetter: https://billetto.dk/e/kun-for-forrykte-festival-2020-billetter-388861
Masser af aktiviteter i efterårsferien i Vordingborg – magisk skole i Harry Potters univers, Horror – Run, Troldejagt m.m.

Bycentrum Vordingborg har i år gjort ekstra for, at skabe en efterårsferie som man sent vil glemme og så er den for hele familien.

Tag på en magisk skole – i Harry Potters univers

Torsdag er den helt store nyhed og det er KUN denne dag, kl. 11.00 – 15.00.
Tag på Hogwarts skole for heksekunster og troldmandsskab. Hogwartsekspressen vil køre gennem Algade, som man blot hopper på, når man skal fra et skoleværksted til et andet.
For at blive en ægte magiker skal du naturligvis lave din helt egen tryllestav, samt lære at lave trylleeliksirer og trylleformularer. Du vil også blive undervist kamptræning af to duel mestre, samt lære om magiske væsner.

I løbet af dagen vil dødsgardister indtage Algade og du skal bekæmpe dem med tryllestav, formularer og kamptræning – alt sammen lært i skolen. Du får naturligvis også et bevis på at du er uddannet magiker.

I alt er der 4 klasser, som du skal bestå for at blive den næste Harry Potter eller Hermione Granger. Billetsalget starter mandag uge 42 kl. 11.00. Billetterne koster 50 kr. pr. stk. og sælges i Jonica, samt Bog og Idé.

(U)hyggelig byvandring

Torsdag aften kan du tage med på en (u)hyggelig byvandring du sent vil glemme. Vordingborg er nemlig omgivet af død på alle sider! Hør Dorthe Wille-Jørgensen fortælle om alle de grusomheder der har fundet sted nær bymidten i tidernes morgen. Vi skal høre om mord, overfald, ulykker og gengangere. Sande historier, rygter og ren fantasi om godtfolk og konger, unge og gamle gennem tiderne.
Byvandringen starter kl. 20.00 på Slotstorvet. Pris 50 kr. Tilmelding på Bycentrum.com betaling via mobilepay: 63530. Der er et begrænset antal pladser.

HORROR – RUN

Fredag uge 42 – kl.14.00 – 16.00.

Sidste år introducerede Bycentrum Vordingborg oplevelsesløbet HORROR – RUN og det blev hurtigt populært. Derfor gentages sidste års Halloween succes, hvor Algade fyldes med zombier, tre safezones hvor løberne kan trække vejret, samt to gode håndfulde soldater, der kan assistere løberne.
Vordingborg er blevet inficeret af farlig og ukendt virus, som omvender mennesker til sultne zombier – kan du løbe turen med alle tre liv i behold?

I år bliver løbedistancen længere. Man starter i Algade ved Butikken, Algade 41B og løber ned til Slotstorvet, hvor soldater vil dirigere en tilbage igen. Målet er derfor samme sted som start.

Det koster 20 kr. for 3 liv, billetsalget starter et kvarter før start på selve dagen for løbet.

Troldejagt i handelsgaden

Den populære Troldejagt gentages igen i år. Her skal børnene rundt i, i alt 31 butikker og tælle troldehaler, samt samle lækkerier og andet godt, som uddeles i den enkelte butik.
Med troldekortet i hånden er der en biografbillet til filmen Gooseboy, men også rabatbillet til en tur i vandhuset for hele familien, to børn og to voksne for 50kr. Gældende frem til 31.12.2019.
Geocenter Møns klint giver også 50% på entréen til HELE familien resten af 2019 og 2020! Troldejagten foregår hele ugen og billetsalget starter mandag uge 42 kl. 11.00. Billetterne koster 50kr. pr. stk. og sælges i Jonica, samt Bog og Idé.

Blå Blink dag

Onsdag er der Blå Blink dag på Slotstorvet. Udover at der kommer fem udrykningskøretøjer fra Midt- og Sydsjællands Brand og redning. Så kommer der også to betjente og en politibil. Falck slår også vejen forbi med en ambulance i drift. Dvs. at hvis der er brug for ambulancen – så rykker den ud. Derfor kan det ikke garanteres den er der.
Skolernes Motionsdag fredag d. 11. oktober 2019

Fredag den 11. oktober trækker størstedelen af landets skoleelever i idrætstøjet til en aktiv dag med glæde, bevægelse og fællesskab. Og det gælder også skolerne i Vordingborg Kommune.

Dansk Skoleidræt står bag motionsdagen, og håbet er, at den kan være med til at løfte det vigtige arbejde med skolernes daglige bevægelsesindsats.

Små purke med røde kinder og fart i kondiskoene. Store teenagere, der fnisende hopper rundt og tjatter drillende til hinanden. De er der alle sammen, når startskuddet lyder fredag før efterårsferien. Få begivenheder kan samle børn og unge på tværs af alder, forudsætninger, skoler og landsdele, men Skolernes Motionsdag, der er stiftet af Dansk Skoleidræt i 1982, er blevet en fast tradition for danske skoler.

På det seneste har flere undersøgelser peget på, at danske børn er for inaktive. I skoletiden opfylder kun 58 pct. af skolerne eksempelvis lovkravet om 45 minutters daglig bevægelse. Det kan en dag fyldt med bevægelse være med til at sætte fokus på, mener Dansk Skoleidræt.

“Skolernes Motionsdag er en kærkommen lejlighed til, at mange skoler får genstartet deres bevægelsesindsats. På denne dag mærker eleverne virkelig, hvor sjovt det er at bevæge sig – især når man er sammen med andre. Det er en oplevelse af fællesskaber, som både er god på dagen, og som kan tages med videre. Derfor håber vi på, at en god motionsdag også kan være med til at løfte den daglige bevægelse”, siger Bjørn Friis Neerfeldt.

Festdag for bevægelse i skolen

Dansk Skoleidræt foretog i 2018 en undersøgelse af skolernes deltagelse i Skolernes Motionsdag. Den viste, at 96 procent af de danske skoler deltager. Det svarer til knap 650.000 elever i landets folke-, fri-, privat- og specialskoler. Det gør begivenheden til verdens største motionsevent for skolebørn – og oveni tallet kan lægges flere efterskoler, gymnasier og erhvervsskoler samt et ikke opgjort antal daginstitutioner.

“Skolernes Motionsdag fejrer idrætsfællesskaber. Her løber, hopper, leger, danser, kæmper, svømmer og cykler elever over hele landet – og de mærker, hvor sjovt det er at bevæge sig sammen med andre. Det er en festdag og en fastforankret tradition, vi som land kan glæde os over, og som vi i Dansk Skoleidræt er stolte af at have opfundet”, siger Bjørn Friis Neerfeldt, generalsekretær i Dansk Skoleidræt.

Skolernes Motionsdag er en del af programmet Sunde Børn Bevæger Skolen, der er et samarbejde mellem Dansk Skoleidræt og TrygFonden. Målet med programmet er, at flere børn og unge bevæger sig mere og grundlægger sunde vaner tidligt i livet.

“Både på den korte og lange bane styrker det elevernes sundhed, læring og trivsel med en skoledag fuld af bevægelse. Vi er glade for, at så mange skoler deltager i Skolernes Motionsdag, for det er ikke mindst en lejlighed til at præsentere eleverne for varieret udbud af idrætsaktiviteter”, siger projektchef i TrygFonden, Ida Hagemann.

Skolernes Motionsdag. Glæde bevægelse og fællesskab. Foto: Johnny Wichmann Dansk Skoleidræt
Bycentrum Vordingborg håber at kunne beholde kongekronerne

I forbindelse med fejringen af 800-års jubilæet for Dannebrog blev der sat kongekroner op i lygtepælene i Algade i Vordingborg. De skulle symbolisere, at Vordingborg er en gammel kongeby og samtidig lave en forbindelse mellem handelsgade og Danmarks Borgcenter.

Ideen kom fra lokalrådet og blev taget imod med åbne arme af Bycentrum Vordingborg.

“Kongekronerne i Algade tilfører noget historie til gaden og giver de besøgende noget at opleve. Ikke mindst turister vil gerne have en oplevelse med, når de besøger en by”, siger Sacha Keller, City Manager, Bycentrum Vordingborg.

Da kronprinsparret besøgte Vordingborg i forbindelse med dannebrog-fejringen fik kronprinsen en kongekrone magen til dem, der hænger i Algade som erindrings-gave fra byen.

En del af historien om Vordingborg

“Historien om Vordingborg som kongeby er en vigtig del af Danmarks Borgcenter og det bør også være en del af historien om Vordingborg, når man bevæger sig rundt i byen”, mener Sacha og fortsætter:

“Jeg håber kongekronerne får lov til at blive hængende og faktisk er der nogen der har spurgt mig om de ikke også skal hænge andre steder i byen end kun Algade”.

Jørgen Nymark fra Vordingborg By Lokalråd udtaler: “Fra Vordingborg By Lokalråd er der opbakning til en permanent udsmykning i LED lamperne, som en manifestation af Vordingborg by som en gammel kongeby og lokalrådet har reserveret et beløb i tilskud til en permanent fastgørelse, som en sikring mod uhindret fjernelse af enkelteksemplarer”.

Sacha Keller fra Bycentrum Vordingborg med et eksemplar af kongekronerne
Møns Bank refunderer udgifter ved bankskifte – hvis du selv hjælper til

“Gratis bankskifte betyder normalt, at man i perioder kan skifte bank uden at betale de sædvanlige gebyrer”, siger filialdirektør Allan Andersen fra Møns Bank.

“Vi går et skridt videre og tilbyder endda også at refundere de udgifter, der er til ens gamle bank og ikke mindst de offentlige udgifter, der kan være forbundet med et bankskifte, fx stempel”, tilføjer han.

Tilbuddet er givet til besøgende på Vordingborg.net, der går via bankens særlige hjemmeside www.moensbank.dk/algade86.

“Vi taler om en besparelse på måske flere tusinde kroner, afhængigt af engagement”, siger Allan Andersen, og betingelsen for det favorable tilbud er, at man selv gør lidt af benarbejdet ved bankskiftet, nemlig selv uploader sine oplysninger via vores særlige hjemmeside.

Sidste frist for tilbuddet er reelt ved nytår, men når man det inden udgangen af uge 1, er det også i orden.

Møns Bank i Algade i Vordingborg