"Artonik" - "The Color of Time". Slotstorvet Vordingborg, 28. august 2015 Waves Festival 2015

Billedet er fra Waves Festival 2015 (Foto: Kim Ingemann Erichsen)

Da telefonen ringede forrige uge på Cantabile 2s kontor, var der en person på linjen der havde en utraditionel besked. Vedkommende ville gerne donere 25.000 kr. til Waves festival, og mente at det er en fantastisk begivenhed, der giver Vordingborg noget særligt. Et par dage efter stod pengene på teatrets konto.

Når Waves Festival hvert andet år hiver mange internationale topkunstnere til byen, og indtager Vordingborg på alle tænkelige måder, er det selvsagt en begivenhed som koster penge at gennemføre. Normalt henter Waves Festival sine midler dels gennem deres egnsteateraftale og generelt tæt samarbejde med kommunen, dels gennem et stort fondsansøgningsarbejde og dels igennem sponsorataftaler med lokalområdets virksomheder. Festivalen i 2017 vil altså også være støttet af et betydeligt sponsorat fra en helt almindelig vordingborggenser, som dog ønsker at være anonym i pressen.

Pengene er givet med ønske om, at de skal gå direkte til det kunstneriske program, og hos Cantabile 2, der er Vordingborgs Egnsteater og arrangører den store festival, er man meget taknemmelige over den fine gestus:
”Vi har i forvejen et helt exceptionelt forhold til publikum, der igennem mange år har støttet vores festival, ved at komme og feste hele ugen, og ved altid at stå til rådighed når vi har brug for frivillige eller lignende. Vordingborg har et publikum, der har en teaterlyst og et mod på at blive udfordret af god kunst som er helt særligt, og vi er meget opmærksomme på hvor velsignede, vi er, med den måde vordingborggenserne har taget Waves Festival til sig. Vi er stolte over, at nogen nu også mener, at vi fortjener at blive støttet på denne måde”, siger teaterchef og festivalleder Nullo Facchini.

Næste omgang af Waves Festival løber af stablen mellem den 21. og 26. august i 2017.

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail