Arild Kvartetten spiller Beethoven i Nordfalsters Koncerthus

Koncertserien med Beethovens strygekvartetter i Nordfalsters koncerthus fortsætter søndag d. 14. oktober kl. 15. Det er næstsidste koncert i serien, og programmet består af to markante værker.

Strygekvartet i B-dur opus 130 er et langt værk; i stedet for de traditionelle fire satser har Beethoven, usædvanligt for den tid, valgt at sætte seks satser i værket, som derved får et behageligt afvekslende forløb. Blandt satserne findes muntre, danseagtige, sangbare og imponerende virtuose. Ved uropførelsen måtte to af satserne spilles to gange på grund af tilhørernes begejstring; begejstringen omfattede dog ikke sidste sats, en stor fuga, som tilhørerne simpelthen ikke fattede. Da man fortalte Beethoven om dette, blev han for en gangs skyld ikke fornærmet men fjernede satsen fra værket og komponerede en ny slutsats, lys og munter. Den store fuga blev herefter udgivet separat som ”Grosse Fuge” med opusnummer 133, som er det andet værk ved koncerten i Nørre Alslev.

”Grosse Fuge” (på dansk: stor fuga) er et frygtindgydende, beundringsværdigt stykke musik. Det er teknisk skruet mesterligt sammen, og i kunsten at skrive en fuga, hamler Beethoven her op med J. S. Bach, som ellers betragtes som den uovertrufne mester på området. Desuden rummer den en hidtil uhørt intensitet og udtrykskraft, og den frembyder spilletekniske vanskeligheder, som gør den til en udfordring for enhver strygekvartet, der tør give sig i lag med den.

Arild Kvartetten består af nogle af landets dygtigste musikere fra Det Kgl. Kapel og DR Symfoniorkestret, og kvartetten har vist ved de foregående koncerter i Nordfalsters Koncerthus, at de befinder sig som fisk i vandet med virkeligt krævende musik, som de spiller med stor intensitet og indlevelse.

Tobias Durholm og Johannes Søe Hansen, violin. Stine Hasbirk Brandt, bratsch. Ingemar Brantelid, cello.

14. oktober kl. 15.00
Nordfalsters Koncerthus
Nørre Alslev Langgade 68
4840 Nørre Alslev

Billetter á 160 kr. / 80 kr. u. 18 år på: www.orenaessaloner.dk

Arild Kvartetten

Del:
FacebooktwitterlinkedinmailRelaterede artikler

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Lørdag spillede VBK på hjemmebane mod HBC3. Modstanderen lå nr. 2 i gruppen og har været uhyggelig stærk på udebane. Alle kampe er blevet vundet, så VBK vidste, at det ville blive en svær kamp. VBK havde regnet med at stille i stærkeste opstilling for første gang i...

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Den 7. februar inviterer koncerthuset i Nørre Alslev til et satirisk drama om provins kontra storby. Soloforestillingen er med Vordingborgs "funny bones" skuespiller Line Svendsen, der mange gange har gæstet Falster med Teatret Brændende Kærlighed og deres nonverbale...