Ved indendørs EM i Vittel i Frankrig 7-12. marts har Simon Olsen fra Vordingborg vundet EM guld i holdskydning i klassen Herre Junior Compound.

Det danske ungdomslandshold i herre junior Compound sikrede sig i lørdagens finale en imponerende guldmedalje. Holdet der består af Christoffer Berg fra Lyngby, Simon Olsen fra Vordingborg Bueskyttelaug og Sune Rasmussen fra Taastrup kvalificerede sig som nr. 2 efter Italien ved onsdagens kvalifikationsskydning.

Ved kvalifikationen slog Simon ny personlig rekord med hele 585 point af 600 mulige.
Holdets flotte placering bevirkede, at de gik direkte i semifinalen, som blev afviklet fredag. Her besejrede de Rusland med imponerende score på 236 – en tangering af den bestående Europarekord fra ’08. Lørdag skulle holdet, der har en gennemsnitsalder på knap 16 år, så kæmpe mod Italien. Finalen blev meget nervepirrende og tæt.

De danske skytter sikrede sig sejren med blot et enkelt point 232 mod Italiens 231 point. En super flot indsats af de Danske drenge, der alle er debutanter i indendørs EM sammenhæng. Holdet har dog en vis erfaring, da de har skudt sammen siden udendørs sæsonen 2016, hvor de sikrede sig en 2. plads ved European Youth Cup.

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail