Bueskytten Simon Olsen fra Vordingborg Bueskyttelaug har mandag d. 19. februar 2018 kl. 12.00 lokal tid i Yankton, USA vundet guld ved indendørs VM.
Simon vinder sit første individuelle VM i klassen Herre Junior Compound.
I finalen besejrede Simon den regerende udendørs Verdensmester Curtis Broadnax fra USA.
Finalen blev et fuldstændigt tæt og nervepirrende opgør, hvor begge skytter lagde pres på hinanden undervejs. Der skydes 5 runder af 3 pile på en afstand af 18 meter. Maksimum point pr. pil er 10 point.

I flere af runderne måtte dommerne have luppen frem for at afgøre værdien af skuddet.
Efter en helt lige match måtte skytterne efter reglerne ud i en omskydning med blot en enkelt pil og her havde Simon bedst styr på nerverne og satte det bedste skud og kunne hæve armene og buen og lade sig hylde som VERDENSMESTER.
Kort efter var det en lettet og meget glad Simon Olsen, der kunne træde op på det øverste trin på præmieskamlen og få hængt den flotte guldmedalje om halsen, modtage lykønskninger fra konkurrenterne og til sidst lytte til ”Der er et yndigt land”, mens Dannebrog gik til tops.

Simon Olsen har siden 2015 været udtaget til det danske Ungdomslandshold i bueskydning. Simon har vundet individuelle medaljer ved European Youth Cup i både 2016 og 2017 samt EM guld med herrelandsholdet i marts 2017. Indtil i dag, dog endnu ikke nogen individuelle medaljer af guld.

Simon har gennem det sidst år opnået et særdeles højt og meget stabilt niveau og har vundet en enkelt udenlandsk senior turnering i december 2017. På vej til VM har Simon ved samtlige stævner skudt Bueskydning Danmarks højeste udtagelseskrav til juniorer og endda også kravet til seniorer.
Ved VM stiller Simon op i juniorklassen på Compoundbue og kvalificerede sig i torsdags på en samlet 4. plads.
Kvalifikationen består af 60 pile og skydes over ca. 2½ time. Simon lå længe og vippede mellem 1. og 2. pladsen, men efter et uheldigt skud i 11. runde af 3 pile, der resulterede i en 7’er måtte Simon kæmpe for hvert point i resten af matchen. Han rykkede dog stille og roligt op i feltet igen og sluttede som sagt på en 4. plads.

Placeringen i kvalifikationen bliver brugt til at matche eller rangere skytterne til finaleskydningerne. På grund af Simons placering som nr. 4 gik han direkte i 1/8 dels finale, hvor han møtte holdkammeraten Christoffer Berg fra Lyngby – i denne match måtte de også ud i omskydning efter uafgjort 146-146. I ¼-finalen besejrede Simon en Brasiliansk skytte med 145-144. i semifinalen mødte Simon en Australier, som han slog sikkert 147-145.

Simon er utroligt taknemmelig for den støtte han får fra lokale sponsorer, der tror på ham og hans bueskydning og de ambitioner han har med sporten. Simon retter en stor tak til Othello Konditoriet, Stage Optik, Tøjeksperten Sophus Jensen, Sportstossen, Rotary og Vordingborg Kommune.

https://worldarchery.org/news/157126/dane-simon-olsen-takes-compound-junior-world-title

https://bueskydningdanmark.dk/simon-verdensmester-tillykke/

 

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail