Byen omkring tårnet: Ny udstilling åbner i Sprøjtehuset i Vordingborg

22. juni 2021

I anledning af 100-års jubilæet for Historisk Botanisk Have onsdag 23/6 åbner en lille udstilling i Sprøjtehuset på Slotstorvet i Vordingborg. Her får de besøgende en række fortællinger om byen omkring den stolte kongeborg.

Den fine lille gule bygning på Slotstorvet i Vordingborg åbner onsdag 23/6 for første gang som udstillingshus. Her i Sprøjtehuset har Museum Sydøstdanmark, der driver Danmarks Borgcenter, i samarbejde med Vordingborg Lokalhistoriske Arkiv lavet en lille plancheudstilling, der fortæller små historier om den by, der er opstået omkring borgen.

De besøgende får bl.a. fortællingen om de omkringliggende gader ved foden af borgen, etableringen af Husmoderskolen og grundlæggelsen af hospitalet på Oringe.

“Udstillingen er tænkt til både lokale og besøgende i byen – alle, der har lyst til at blive lidt klogere på Vordingborgs historie. Der er mange sjove observationer og masser af gode historier at fortælle,” siger Berit Christensen, der er museumsinspektør hos Museum Sydøstdanmark og arkivar ved Vordingborg Lokalhistoriske Arkiv.

Fejring af to jubilæer

Man vil naturligvis også kunne finde en beretning om grundlæggelsen af Historisk Botanisk Have, der i år fylder rundt, og så selvfølgelig gåsen, der har lagt navn til det danmarksberømte Gåsetårn.

“Botanisk Have fylder 100 år, og senere på året skal vi fejre gåsens 150-års jubilæum, og det er i den anledning, vi har lavet udstillingen. Gåsen er blevet et vartegn for Vordingborg, og den er vigtig for byens image. Gåsetårnet og Botanisk Have har i generationer været byens vigtigste seværdigheder – derfor er de vigtige at fortælle historien om,” siger Berit Christensen.

Praktisk info:

Byen omkring tårnet åbner onsdag 23/6 kl. 10 og løber indtil videre. Der er gratis adgang i Sprøjtehuset, og åbningstiderne følger Danmarks Borgcenters åbningstider. Se mere på www.danmarksborgcenter.dk.

 

Udstillingen Byen omkring tårnet kan ses i Sprøjtehuset på Slotstorvet i Vordingborg fra onsdag 23/6. Foto: Emilia Therese / Museum Sydøstdanmark

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail

Relaterede artikler

Charlie Chaplins barnebarn på WAVES Festival 2021

Charlie Chaplins barnebarn på WAVES Festival 2021

Med 30-års jubilæet for WAVES Festival bringer egnsteatret Cantabile 2 endnu engang performancekunst og gadeteater i verdensklasse til Vordingborg. I år kan publikum som noget særligt opleve Charlie Chaplins barnebarn, som er på årets festivalprogram. WAVES Festival...