De lokale Springtosser er nomineret til Danskernes Idrætspris

16. oktober 2019

I starten af efterårsferien afholdt Springtosserne deres første GymCamp for 150 lokale børn. Nu er Springtossernes initiativ nomineret til Danskernes Idrætspris.

150 glade børn i hopla, 50 frivillige fra foreninger, forældre, bestyrelser og ”bedster” samt 27 frivillige instruktører var med til at afholde den første GymCamp i DGI Huset i denne weekend, da nomineringen pludselig blev offentliggjort.

”Vi var netop ved at afslutte med opvisning, og så kom der en og hviskede mig i øret, om jeg kunne stille op i radioen på P4 tirsdag morgen. De ville gerne lave et indslag om os.” fortæller Henrik Barnewitz.  

Henrik Barnewitz er formand for foreningen Streetpower, og initiativtager til Springtosserne, en gruppe som arbejder for at få et spring- og bevægelsescenter til Vordingborg. 

Et stærkt samarbejde

”Det her er helt specielt, fordi det er et samarbejde mellem 6 forskellige foreninger. Vi kan styrke og hjælpe hinanden i forhold til frivillige, uddannelse af instruktører og på den måde også tiltrække flere gymnaster.” fortæller han.

Springtosserne er et initiativ, som samler forskellige foreninger omkring spring og bevægelse for børn, unge og voksne i Vordingborg Kommune.

”Samarbejdet er lykkedes helt fantastisk! Alle 6 foreninger har slæbt deres egne redskaber med frem og tilbage, og de 27 instruktører har samarbejdet om alt indholdet på campen. Med det her initiativ har vi opbygget et netværk af ekspertise, som kan styrke Vordingborg og vores lokale gymnaster og idrætsudøvere.” fortæller Henrik Barnewitz. 

Springtosserne håber på at få flere foreninger og institutioner med i samarbejdet. På den måde kan der blandt andet laves arrangementer for skoler, børnehaver og vuggestuer med fokus på bevægelse. 

Henrik Barnewitz er også glad for at der i kommunens nye budgetaftale er afsat penge til netop et springcenter, og i første omgang skal der udarbejdes en projektbeskrivelse, hvor Springtosserne håber at blive inddraget i processen.   

Om Springtosserne går videre til finalen, afsløres den 13. november 2019. Vinderen af Danskernes Idrætspris afsløres den 4. januar ved det store liveshow SPORT2019. 

Man kan læse mere om nomineringen her.

150 børn var med til en totalt udsolgt GymCamp i weekenden
Henrik Barnewitz fra foreningen StreetPower er initiativtager til Springtosserne, som også tæller Kastrup, Ørslev, Stensved, Vordingborg og Vintersbølle Gymnastikforeninger.
Del:
FacebooktwitterlinkedinmailRelaterede artikler

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Lørdag spillede VBK på hjemmebane mod HBC3. Modstanderen lå nr. 2 i gruppen og har været uhyggelig stærk på udebane. Alle kampe er blevet vundet, så VBK vidste, at det ville blive en svær kamp. VBK havde regnet med at stille i stærkeste opstilling for første gang i...

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Den 7. februar inviterer koncerthuset i Nørre Alslev til et satirisk drama om provins kontra storby. Soloforestillingen er med Vordingborgs "funny bones" skuespiller Line Svendsen, der mange gange har gæstet Falster med Teatret Brændende Kærlighed og deres nonverbale...