Den 15. Waves Festival løber af stabelen fra 25.-31. august i Vordingborg

Internationale scenekunstnere fra 12 forskellige lande vil fylde Vordingborgs gader, parker, pladser og teaterrum, når den 15. Waves Festival løber af stabelen fra 25.-31. august.

Festivalen, der er arrangeret af Cantabile 2, egnsteater i Vordingborg, byder på et bredt program af indendørs- og udendørs forestillinger og viser de nyeste strømninger indenfor publikumsinddragende performance, dans, komik, akrobatik og nycirkus. 19 forskellige forestillinger – med mere end 45 visninger i alt – tager publikum gennem sanselige, sensuelle og sjove oplevelser. Der bliver masser af musiske og visuelle nydelser og rum for nærvær og fællesskab. Festivalen skydes i gang ved et arrangement den 25. august med åbningstale af nyudnævnte kulturminister Joy Mogensen.

“At Vordingborg for en uge forvandles til verdenscentrum for noget af det nyeste og bedste scenekunst, kan mærkes på de mange besøgende gæster, der sammen med byens borgere fylder gader, torve og pladser med en fantastisk stemning. I år er det 15. gang Cantabile 2 endnu engang beviser sit store format som et af Danmarks bedste egnsteatre og beriger os alle med Waves”, udtaler Thorbjørn Kolbo, Formand for Kultur, Idræt og Fritid i Vordingborg Kommune.

Se det samlede festivalprogram her – Alle udendørs forestillinger er gratis!

Når publikum inddrages

Dyk dybt ind i mørket – berøvet din synssans, men med skærpelse af alle de andre sanser – når forestillingen Bodies in the Dark inviterer dig til at opleve dig selv og andre, uden at synet straks kategoriserer og vurderer dine indtryk.

Cantabile 2 inviterer indenfor i blødt dæmpet lys i The Time Being 2.0, hvor deltagerne dykker ned i mulige fremtidsscenarier gennem spil-lignende situationer. Her stilles deltagerne (maks. 30 pr. forestilling) overfor tankevækkende valg baseret på de muligheder, som den nyeste teknologi tilbyder.

Forestillingen Muljil er inspireret af livsfarlig dykning, som den udføres af kvinder fra Jeju Island, Korea, når de samler skaldyr på havets bund. Denne smukke udendørs aftenforestilling har fire vandtanke som ramme om performernes ’dans’ og deres samspil med lokale statister. Den minder os om, at vi trods store forskelle som mennesker lever under de samme grundvilkår.

I vandinstallationen Bains Publics kan alle, der kommer forbi, lade sig synke ned i et af de forskellige, dejlige kar og bassiner og nyde samværet med andre, der også kommer forbi det midlertidige offentlige bad udendørs, midt i Vordingborg.

”Scenekunsten på Waves forholder sig aktivt til det fysiske rum og de urbane omgivelser. Det er altså ikke abstrakt, men tværtimod meget tilgængeligt i sin form, og denne tilgang har fra starten været et forstærkende element til at få tiltrukket publikum, fordi det skaber et fællesskab. På Waves får man noget, man ikke er vant til”, siger Nullo Facchini, kurator for Waves Festival og kunstnerisk leder af Cantabile 2.

Dans i verdensklasse – eksistentiel alvor og humor

Barndommens uudgrundelig univers og en ældre dansers kamp for at finde fred med sig selv er temaerne i de to store danseforestillinger på Vordingborg Teater. Festivalen åbner med danmarkspremieren på Kind (Barn) af det belgiske dansekompagni Peeping Tom. Det er den tredje og sidste forestilling i den familietrilogi, der også har åbnet festivalen i 2015 med Vader (Far) og 2017 med Moeder (Mor).

Hallo er den schweiziske danser, mimer og performer Martin Zimmermanns første soloforestilling, og for den har han høstet stående ovationer i New York. I en genial leg og kamp med scenografien og objekter på scenen fremstiller han det skrøbelige og dog stærke menneske med stor og ømhedsvækkende humor.

Fester og fællesskab på festivalens mødested Waves Natcafé

Hver aften under festivalen åbner Waves Natcafé på det lokale spillested STARS og danner ramme om samvær for alle, der er involveret eller interesseret i festivalen. Fredag aften er der dansekoncert, og lørdag aften er der stor afslutningsfest med fri entré. Alle er velkomne.

SKVULP!

Skolebørnene skal også nyde godt af festivalens mange gæstende scenekunstnere, og derfor er der udviklet et særligt program SKVULP!, som sender nogle af forestillingerne ud på skolerne, hvor der bliver spillet mere end 20 forestillinger i alt. Det er skoler i Vordingborg, Lolland og Faxe Kommune, der er med i ordningen.
Læs mere om SKVULP! her

WAVES XTRA – et særligt program for fagfolk og andre interesserede

WAVES XTRA er et inspirations- og læringsprogram med dialog, workshops og netværks- og videndelings-arrangementer for teaterprofessionelle, virksomheder, organisationer, studerende og forskere. Tre af dagene præsenteres ‘The artistic universe of …’, hvor tre af festivalens kompagnier fortæller om deres kunstneriske arbejde: Peeping Tom, Cantabile 2 og Martin Zimmermann & Jinyeob Lee. Disse tre indslag i WAVES Xtra er uden entré og åbne for alle.

WAVES XTRA 2019 er organiseret i tæt samarbejde mellem Den Danske Scenekunstskole – Efter- og videreuddannelse og Udviklingsplatformen for Scenekunst og Waves Festival.

Læs mere om programmet for Waves Xtra her

Følg Waves Festival på Facebook her

Følg Waves Festival på Instagram her

Festivalkontor med information, billetkøb og programmer i Algade 84, fra 19. -31. august

WAVES Festival 2019 teaser from Cantabile 2 on Vimeo.

Del:
FacebooktwitterlinkedinmailRelaterede artikler

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Lørdag spillede VBK på hjemmebane mod HBC3. Modstanderen lå nr. 2 i gruppen og har været uhyggelig stærk på udebane. Alle kampe er blevet vundet, så VBK vidste, at det ville blive en svær kamp. VBK havde regnet med at stille i stærkeste opstilling for første gang i...

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Den 7. februar inviterer koncerthuset i Nørre Alslev til et satirisk drama om provins kontra storby. Soloforestillingen er med Vordingborgs "funny bones" skuespiller Line Svendsen, der mange gange har gæstet Falster med Teatret Brændende Kærlighed og deres nonverbale...