Katrine Gislinge gæster endnu en gang Falster med Den Danske Klavertrio 2. juni kl. 16.

Nordfalsters Koncerthus fejrer i hele 2018 Beethovens 248. fødselsdag – for der er altid grund til at fejre Beethoven!

Denne gang gælder det en serie af alle Beethovens klavertrioer, der ved to koncerter kan høres i Nørre Alslevs nye kultursted.

Den første koncert viser Beethoven på forskellige stadier af hans komponistkarriere med tre klavertrioer, som udgør koncertens program: Trio opus 1 nr. 1, opus 70 nr. 2 og opus 97, kaldet ”Ærkehertugen”.

Den Danske Klavertrio har tidligere gæstet Nordfalster ved en koncert i Orenæs Saloner, der som bekendt er ”forløberen” for Nordfalsters Koncerthus. Ved koncerten i 2014 hed de endnu ikke Den Danske Klavertrio, men spillede som ”Bjørnkjær, Møldrup, Gislinge Trio” med et guldalderprogram, som de senere indspillede under deres nye navn. Trioen består af nogle af dansk musiklivs mest fremtrædende musikere.

Lars Bjørnkjær på violin er koncertmester i Det Kongelige Kapel og er desuden efterspurgt som gæstekoncertmester ved de nordiske orkestre og operahuse. Som solist har Lars Bjørnkjær spillet violinkoncerter med orkestre i ind- og udland med dirigenter som Christian Badea, Josef Suk, Fabrizio Ventura og Michael Schønwandt og han er kunstnerisk leder af Anneberg og Samsø Festivalerne, som han også er initiativtager til.

Toke Møldrup på cello er til daglig koncertmester i Copenhagen Phil, men er jævnligt solist og har optrådt bl. a. i Carnegie Hall, Wigmore Hall, Musikverein Wien og Konzerthaus Berlin, ligesom han er blevet tilegnet en række værker af danske komponister.

Katrine Gislinge på klaver er nærmest kendt som Danmarks ”klaverdarling” og har medvirket på TV og i radio som coach og dommer i konkurrencer for unge klassiske talenter og som ”smagsdommer” på DR 2. Gislinge regnes for en af Nordens fineste pianister og optræder jævnligt som solist ved internationale festivaler og i kammermusiksammenhæng med en lang række internationale navne.

Nordfalsters Koncerthus
Nr. Alslev Langgade 68
4840 Nr. Alslev

Lørdag 2. juni kl. 16.00

Billetter på www.orenaessaloner.dk

Tlf. 61 77 08 26

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail