Det første store skib anløber Vordingborg Havn fredag formiddag – 177 meter langt

12. december 2019

Opdatering: I bunden af artiklen kan du se billeder fra anløbet

Efter at Vordingborg Havn har arbejdet med en storstilet udvidelse i mere end fire år med god anvendelse af DanPilots specialkompetencer om sejladsforhold bærer arbejdet nu frugt. Fredag den 13. december 2019 ved 11-tiden om formiddagen anløber det første store skib nu havnen.

Det drejer sig om skibet Reunion Bay, der er 177 meter langt og 28 meter bredt. Skibet er et såkaldt handysize, og det er det hidtil største skib, som nogensinde har anløbet Vordingborg:
”Års arbejde med at udvide vores havn bærer nu frugt. Det er en ny og skelsættende milepæl i havnens historie, der symboliseres med dette anløb,” siger Jan-Jaap Cramer, der er udviklingschef i Vordingborg Havn.

Lods ombord

Ivar Svane, ansvarlig Vice Lodschef i lodseriet DanPilot, siger:
”For at få skibet sikkert til kaj, er der lods ombord fra DanPilot. Lodserne har bl.a. trænet anløbet på forhånd i lodseriets egen højt specialiserede simulator samt deltaget i andre eksterne træningsforløb og er nu klar til at gennemføre anløb i virkelighedens verden. Med sådan et skib skal der bruges slæbebåde både ved anløb og afgang. ”
DanPilots lodser har også været brugt som rådgiver i forbindelse med design af selve havneudvidelsen.

Jan-Jaap Cramer: ”Vi har haft et fortrinligt og godt samarbejde med DanPilot og har haft stor glæde af at have DanPilot som rådgiver, fordi de kunne teste havnedesignet i de simuleringsstudier, der blev holdt. Desuden har DanPilot med deres specialviden kunne rådgive om dybder i sejlrende og i havnebassinet, så vi ikke graver mere ud end højst nødvendigt.”

Erik Merkes Nielsen, direktør i DanPilot: ”Vi er glade og stolte over, at vores kompetencer kan bruges til at skaffe regional vækst og øge Det Blå Danmarks konkurrenceevne. Vi lever af at levere sikkerhed til søs og i havn, og vi deler gerne vores viden med vores partnere, så vi kan forene det sikkerhedsmæssige med det kommercielle. ”

Vordingborg Shipping er mægler for Reunion Bay og har gennem de sidste fire-fem år været en aktiv medspiller i havneudvidelsen. Her er der stor glæde over at kunne afskibe større laster i Vordingborg, og glæden gælder også, at ejerkredsen bag Vordingborg Shipping har etableret Masnedø Bulk Terminal, som i samarbejde med Vordingborg Shipping laster skibet.

”Normalt har vi haft skibe lastet med op til 7000 tons. Med Reunion Bay rykker vi op i en anden liga. Når skibet afsejler, er det lastet med 29.000 tons korn. Det er klart, at den udvikling har gjort det meget attraktivt for Vordingborg Shipping at være godt etableret på Vordingborg Havn. Samtidig er vi også meget glade for det gode samarbejde med lodserne,” siger direktør Christina Hedemark Jensen, Vordingborg Shipping.

Der har været hurtig ekspedition hos Geodatastyrelsen ved udfærdigelse af nye søkort og hos Søfartsstyrelsen i forbindelse med ændring af bøjesystemet til den nye havn.

Opdatering fredag d. 13. december 2019

Her kan du se billeder fra det store skibs anløb i Vordingborg:

Reunion Bay anløber Vordingborg Havn (Foto: DanPilot)
Reunion Bay anløber Vordingborg Havn (Foto: DanPilot)
Reunion Bay anløber Vordingborg Havn (Foto: DanPilot)
Reunion Bay anløber Vordingborg Havn (Foto: DanPilot)
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail

Relaterede artikler

Byen omkring tårnet: Ny udstilling åbner i Sprøjtehuset i Vordingborg

Byen omkring tårnet: Ny udstilling åbner i Sprøjtehuset i Vordingborg

I anledning af 100-års jubilæet for Historisk Botanisk Have onsdag 23/6 åbner en lille udstilling i Sprøjtehuset på Slotstorvet i Vordingborg. Her får de besøgende en række fortællinger om byen omkring den stolte kongeborg. Den fine lille gule bygning på Slotstorvet i...