Foto: Danmarks Borgcenter

Vikingerne står til søs på vej til Hedeby. I efterårsferien kan hele familien følge i vikingernes kølvand på Danmarks Borgcenter med masser af aktiviteter, der handler om, hvordan vikingerne fandt vej til de fjerneste egne af verden med deres skibe. Alle kan være med i det store løb og selv bygge et vikingeskib.

I Vikingetiden var det både svært og farligt at bevæge sig over land, hvis man skulle fra ét sted til et andet med varer. Landet var fyldt med store skove, moser og røvere, og der var få veje og broer. Så det var nemmere at sejle, og det var vikingerne mestre i. De havde ikke bare de fantastiske vikingeskibe, som kunne sejle både på floder og over havene – vikingerne var også dygtige og modige søfolk.

”Vikingerne mestre i at finde vej til søs”, fortæller Thomas Tram Pedersen fra Danmarks Borgcenter. ”Vikingerne havde havde naturligvis ikke GPS, men de havde heller ikke kort, som vi kender dem i dag. I stedet brugte de forskellige typer af navigation; stjernerne, forløberen for kompasset, landkending, rim og remser og ikke mindst sanserne til at fornemme, hvor der var land, og hvordan vinden blæste. Det har ikke været nemt at skulle finde en by, der lå langt inde ad en flodmunding. Eller at skulle forklare en arabisk købmand vejen dertil.”

Danmarks Borgcenter inviterer på familiehygge i skolernes efterårsferie – uanset vejret. Her kan både små og store vikinger selv prøve kræfter med at skulle finde vej over havet til Hedeby. Man kan blandt lære at bruge vikingetidens kompas, navigére efter stjernerne og finde kendte steder på land i museets vikingeløb, Find vejen til Hedeby!, rundt på borgterrænet. Undervejs møder man masser af aktiviteter – både ude og inde – med værksteder, fortællinger og opgaver til vikinger i alle aldre. Man kan blandt andet bygge sit eget skib og prøvesejle det i voldgraven. Og så er der naturligvis museets store udstilling; Vikingernes Metropol med 2.000 af de største skatte fra vikingetidens største handelsplads i Hedeby.

Museet har forberedt en hel stribe aktiviteter over vikingetemaet i anledning af årets store vikingeudstilling:
– Vikingeløbet Find vejen til Hedeby!, hvor du lærer at bruge fortællinger, stjernerne, kompasset og landkendinger til at navigere rundt på havet.
– Bag et dejligt snobrød eller en pandekage til turen
– Byg dit eget vikingeskib
– Tegn, mal og lav perlekæder i værkstederne
– Udstillingen Vikingernes Metropol
– Udsigten over vejen til Vordingborg fra Gåsetårnet
– Få byens bedste kaffe, kakao og kage i Café Borgen

I weekenderne i efterårsferien er det også muligt at komme med på en gratis omvisning i udstillingen Vikingernes Metropol hver dag kl 13 mod forevisning af billet til museet.

En feriebillet til børn koster 100 kr og inkluderer (næsten) alt: bygge en træbåd, bage et snobrød eller en pandekage, låne en Ipadguide, adgang til vikingeudstillingen og Gåsetårnet, vikingeløbet Find vejen til Hedeby!, og meget mere.

Find vejen til Hedeby! kører mandag den 16. til fredag den 20. oktober, kl 11-15.
Museet er åbent alle dage kl 10-16.

Læs mere på http://www.danmarksborgcenter.dk/

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail