En af Danmarks store illustratorer, Rasmus Bregnhøi, tegner live på Nordfalster med en koncertfortælling i samarbejde med to jazzmusikere – og med publikum.

Ingen ved hvor det ender, når Rasmus Bregnhøi med sin finurlige tegnekunst begynder sin fabulerende fortælling og illustrerer i susende fart live på en stor planche. Fortællingen bliver til på idéer fra publikum og undervejs bliver der komponeret musik til fortællingen når saxofonisten Thomas Agergaard og pianisten Simon Toldam lægger stemningen.

Rasmus Bregnhøi er især kendt som illustrator af den omfattende børnebogsserie om ”Hunden Ib”, der også kan ses som tegneserie på DR Ramasjang og fås som spil til Ipad. Rasmus Bregnhøi, der også er billedkunstner, har været bladtegner på Information og på Berlingske og har bl. a. udsmykket Danmarks Akvarium og Gentofte Børnebibliotek samt illustreret en lang række børnebøger.

”Legekammeraterne” Thomas Agergaard og Simon Toldam er nogle af dansk jazzscenes ypperligste og travleste musikere og samarbejder i en række sammenhænge.

Thomas Agergaard, der er både komponist, musiker og billedkunstner, står bag flere projekter der blander kunstarterne, bl.a. ”Malende Musikere” med musik og udstilling af danske musikere/billedkunstnere. I 2017 udgav han sammen med Kathrine Windfeld Big Band CD’en ”Black Swan” med musik og arrangementer af egen musik. Agergaard har modtaget Statens 3-årige arbejdslegat.

Simon Toldam har modtaget 4 danske jazzgrammies og har komponeret musik til både små og store orkesterbesætninger og musik til film, moderne dans og teater, ligesom han har været årets festivalkomponist til Københavns Jazzfestival. Han leder og spiller i en række toneangivende danske jazzbands.

Nordfalsters Koncerthus´ publikum har tidligere haft fornøjelsen af at møde både Thomas Agergaard og Simon Toldam. Agergaard spillede bl. a. med Thomas Blachman i 2018 og dette forår med sit Ok Nok Kongo Band, mens Simon Toldam i 2018 spillede med gruppen Rosor och Tulpan, der holdt en CD-releasekoncert for fulde huse med musik af Evert Taube.

Ved fortællekoncerten kan man komme en time før og se billedkunst af Thomas Agergaard og en række plancher med illustrationer fra tidligere familiefortællekoncerter med Rasmus Bregnhøi.

Fakta:
Fernisering lørdag den 17. august fra kl. 14.00

Fortællekoncerten begynder kl. 15.00

Nordfalsters Koncerthus
Nørre Alslev Langgade 68
4840 Nørre Alslev

www.orenaessaloner.dk

Entré:
1 barn 50 kr
2 børn 75 kr
3 børn 100 kr
Voksne 50 kr

Udsnit af Rasmus Bregnhøis illustration til hans børnebog “Opfindelser, strikkede huer og en dum kat”
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail