IMG_20160309_160659

Der er et væld af festivaler og spillesteder i Danmark og i den kommende weekend samles de i Vordingborg til årsmøde i deres interesseorganisation, Dansk Live.

Fra torsdag den 10. – lørdag den 12. marts får Vordingborg besøg af livearrangører fra hele Danmark, når festivaler som Bornholms Wonderfestiwal, Roskilde Festival, SmukFest og Grøn Koncert samt spillesteder som Kulisselageret i Horsens, Kulturværftet i Helsingør og Paletten i Viborg mødes for at drøfte livemusikkens status og fremtid. Det er blot et lille udsnit af de i alt omkring 100 aktører fra spillesteds – og festivalmiljøet i Danmark som er repræsenterede i organisationen Dansk Live, hvis årlige møde for branchen afholdes denne weekend i Vordingborg.

Livemusikken dyrker talentudvikling
I Vordingborg vil der blandt andet være debat med DR om Musikformidlingens fremtid og besøg fra kulturminister Bertel Haarder, som skal overvære fire cases med fokus på talentudvikling fra metal-festivalen, Copenhell, spillestedet VEGA i København, Jelling musikfestival og Klaverfabrikken i Hillerød.

Spillestederne og festivalerne gør nemlig et stort arbejde for talentudvikling og bidrager til udviklingen af Danmarks musikmiljø. Dansk Live vil fremover i endnu højere grad fokusere på talentudvikling i hele fødekæden. Det vil sige at lyset også rettes mod de aktører som er omkring livemusikken; bookere, PR, ledelse med mere. Det gælder ligeledes om at få en bred repræsentation af både genrer, køn og alder i livemusikbranchen.

Talentudvikling er altså et af de punkter der vil blive drøftes på Dansk Lives Årsmøde, som blandt andet indtager spillestedet STARS og deltagerne skal besøge de lokale festivaler Vilde Vulkaner og Gutter Island.

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail