Flot sæson for Færgen Ida – har fragtet tusindvis af gæster

27. november 2019

Sommeren igennem har færgen fragtet tusindvis af gæster over Grønsund. Nu er den gået i vinterhi på Gilleleje Skibsværft.
Efter en lang, solrig og lidt blæsende sæson er Færgen Ida sejlet til Gilleleje Skibsværft, hvor hun vinteren igennem skal gennemgås, renoveres og synes.

Færgen har trods lidt startevanskeligheder i foråret, og en vejrudsigt der ikke var helt så solrig som i 2018, haft en hel eminent sæson.

”I 2018 havde vi en hel fantastisk sæson på Færgen Ida. Derfor har vi været rigtig spændte på tallene for sæson 2019.
Vi har nu gjort sæsontallene endeligt op, og det har trods vejret vist sig, at folk er vilde med Ida. Vi ligger nogenlunde på samme niveau som i 2018.
Forskellen er, at antallet af autocampere er stærkt stigende, og det samme er antallet af cykelturister.
Sommeren igennem har vi indimellem besøg af journalister, rejsebloggere, og andre der ønsker at opleve og skrive om Ida”, siger Michael Larsen, Formand for Udvalget for Plan og Teknik – og fortsætter:
“Men i år har været noget ganske særligt. Vi blev i foråret kontaktet af Redbull og VisitDenmark, som ønskede at bruge Ida i en reklamefilm, der har til formål, at markedsføre hele Danmark over for turister. Her indgår mange af de store attraktioner, som Camp Adventure og Legoland. Vi var ikke et sekund i tvivl om, at vi selvfølgelig skulle have Færgen Ida og vores område med i netop den film. Det er blevet til en virkelig imponerende og nervepirrende reklamefilm, med den verdenskendte skotske vildkat, BMX’eren Kriss Kyle, som udøver tricks på Ida – heldigvis uden at falde i vandet”.

Historisk Monument

Færgen Ida fik i sommers overrakt titlen ”Historisk Monument” af Skibsbevaringsfonden. Det betyder at den har opnået A-Status. A-skibene er fartøjer, som er sat i stand med færrest muligt kompromisser og dermed fremtræder som fyrtårne for skibsbevaringsarbejdet, der rendyrker sikringen af de etnologiske og kulturhistoriske kompetencer og bevaringsværdier.

”Som Borgmester gør det mig selvfølgelig glad, at vi har en turistattraktion som Færgen Ida, som mange lokale har særlig kær. Jeg har selv været ude og sejle med Ida et par gange i sommers.
Blandt andet var jeg med til at fejre Idas 60 års fødselsdag. Når jeg tænker på antallet af gæster, så er jeg ikke et sekund i tvivl om, at mange har en relation, en historie og et sommerminde med Ida.
At antallet af cykelturister er stigende er en glædelig nyhed. Vi arbejder hele tiden på at gøre det attraktivt at besøge os her i Vordingborg Kommune.
At flere gør det på cykel er specielt noget vores overnatningssteder også får glæde af.
Personligt har jeg i år oplevet mange flere turister på Møn end de øvrige år. Jeg kan kun være tilfreds med at alle de frivillige, alle ildsjælene rundt omkring, og alle de der arbejder med turisme har formået at sætte os solidt på landkortet, også med Færgen Ida” siger Borgmester Mikael Smed.

Nye gelændere

Rederiet i Vordingborg Kommune, der sammen med Guldborgsund Kommune drifter og administrer Færgen Ida, lavede i 2018 et udbudsmateriale der lød på en 3 årig rammeaftale. Derfor vil Færgen Ida de næste par år tilbringe vinteren på Gilleleje Skibsværft, som kender færgen særdeles godt, da Ida har været der flere gange før. Denne gang skal Ida blandt andet have lavet stråkøl, kalfatring og nye gelændere.

Rederiet forventer at Ida er tilbage på Grønsund i februar måned.
Hvis du vil vide mere om Færgen Ida, se tilbud, små søde og sjove historier, så kan du følge Ida på Facebook: Færgen Ida

Kilde: Vordingborg Kommune

Færgen Ida sejler mellem Bogø og Stubbekøbing
Del:
FacebooktwitterlinkedinmailRelaterede artikler

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Lørdag spillede VBK på hjemmebane mod HBC3. Modstanderen lå nr. 2 i gruppen og har været uhyggelig stærk på udebane. Alle kampe er blevet vundet, så VBK vidste, at det ville blive en svær kamp. VBK havde regnet med at stille i stærkeste opstilling for første gang i...

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Den 7. februar inviterer koncerthuset i Nørre Alslev til et satirisk drama om provins kontra storby. Soloforestillingen er med Vordingborgs "funny bones" skuespiller Line Svendsen, der mange gange har gæstet Falster med Teatret Brændende Kærlighed og deres nonverbale...