Lørdag den 9. juni og en uge frem sætter Vordingborg Kommune fokus på vandet, og alle de muligheder vores 385 km lange kyststrækning byder på. Det sker når kommunen og de frivillige foreninger for tredje år i træk afholder ” VANDUGE i Vordingborg Kommune”.
Med omkring 70 forskellige vandaktiviteter på programmet fra lørdag den 9. juni til søndag den 17. juni er Vordingborg Kommune og de frivillige foreninger klar til at præsentere en ny omgang.

Aktiviteterne henvender sig både til alle kommunens borgere, i alle aldergrupper, og til brugerne af Vordingborg Kommunes institutioner, og dækker over alt fra en barnevognstur til stranden over plask og leg, havnegudstejenste og snorkelture og til løb langs vandkanten og Open Water svømmestævne.
Det store startskud for VANDUGEN foregår lørdag den 9. juni, hvor Idrætsrådet inviterer til ”Aktiv Havn” på Vordingborg Nordhavn. Her vil mere end 20 forskellige foreninger vise deres aktiviteter frem. Man kan blandt andet se og prøve kræfter med gymnastik, floorball, roning, kajak og paddling, sejlads, svømning, dykning, løb, fægtning, boksning, golf, søspejderliv og meget andet.
”Aktiv Havn” åbnes kl. 10.00 af borgmester Mikael Smed, som sejler ud fra roklubben og tænder bålfadet.
Samme lørdag inviterer Kalvehave Havn, Vordingborg Nordhavn, Stege Havn, Bogø Havn og Skåninge Bro til det landsdækkende ”Havnens Dag”, som er en del af Nordea fondens Vild Med Vand projekt, hvor alle interesserede kan komme forbi og snuse til det hyggelige liv og miljø i havnene. Der bliver også masser af forskellige aktiviteter i de fem havne denne dag. Man kan fx komme ud og sejle med Færgen Møn fra Stege Havn. I Vordingborg Nordhavn er der åbent hus hos foreningerne, man kan svømme med Vordingborg svømmeklub, man kan prøve mini-kiting, kajak mm. ved Skåninge Bro. På Bogø kan du komme ud og sejle med joller og smage en ægte Bogø burger. Er man til snorkling, vandkikkert og waders, så skal man lægge vejen forbi Kalvehave Havn.

VANDUGEN udspringer fra Vordingborg Kommunes vision 2030, som lægger vægt på at nærheden til vandet kan bidrage til at give Vordingborg Kommunes borgere en aktiv, sund og sjov hverdag. Borgmester Mikael Smed glæder sig over, at så mange bakker op bag VANDUGEN med aktiviteter, og ser et stort potentiale i at bruge kysten og vandet til at tiltrække nye borgere:
”De fleste mennesker bliver naturligt tiltrukket af vand, og i Vordingborg Kommune har de alle muligheder for at få opfyldt ønsket om nærhed til vandet. Og det uanset om man ønsker at bo med vandudsigt, at sejle, dykke, gå ture langs stranden eller bruge vores lange kyststrækning til andre vandaktiviteter. Det er jeg ikke i tvivl om er et rigtigt godt argument i vores arbejde med at tiltrække nye borgere, og derfor er VANDUGEN også et godt udstillingsvindue for potentielle tilflyttere,” siger borgmesteren.

Vordingborg Kommune benytter også lørdagen til, som den første kommune i Danmark, at lancere et helt nyt ”Blå Eventyr” kort, som viser alle de aktiviteter, man kan dyrke langs kysten og ude på vandet – over og under overfladen.

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail