Glaskunst i verdensklasse en halv times kørsel fra Vordingborg

26. september 2019

Per Steen Hebsgaards glassamling bliver en del af det store nye glasmuseum Holmegaard Værk, der ligger en god halv times kørsel fra Vordingborg. Det fortæller Museum Sydøstdanmark i en pressemeddelelse.

Som ingen anden har Per Steen Hebsgaard fornyet og aktualiseret den monumentale glaskunst ved som glarmester og håndværker at forløse kunstnernes æstetiske ambitioner.

Nu stiller Holmegaard Værk en fabrikshal på 600 m2 til rådighed for en stor udstilling af Hebsgaards samling af glasværker.
I alt doneres 10 glasværker til Museum Sydøstdanmark, der står bag Holmegaard Værk.

Det drejer sig om kunstværker i glas af Frans Widerberg, Malene Landgren, Per Kirkeby, Jens Birkemose, Lise Malinovsky, Peter Brandes, Svend Wiig Hansen, Ib Geertsen, Robert Jacobsen og Peter Stuhr. Derudover udlåner Hebsgaard 90 glasværker til museet, som vil blive udstillet i de kommende år i den nye udstillingshal.

Per arbejder på Peter Stuhr rude. Foto: Lars Gundersen

”Doktor Glas”

”Doktor Glas”, som Per Steen Hebsgaard også kaldes, er uddannet glarmester og oprettede sit værksted i 1986. Hans glaskunst har været udstillet på en lang række udstillinger i Danmark og Europa, og han har blandt andet fået Thorvald Bindesbøll- medaljen i 2009 og Dannebrogsordenen i 2019.

Per Steen Hebsgaard glæder sig til, at de mange glaskunstværker nu flytter til Holmegaard Værk:
– Det er en meget stor ære at blive en del af Holmegaard Værk. Det er min store drøm, der går i opfyldelse, at jeg nu får en fast forankring, hvor jeg kan vise mit livsværk. Jeg har fået den store gave at arbejde sammen med mange fantastiske og forskellige kunstnere, og at få et sted, hvor resultatet af disse samarbejder nu vises permanent, er helt fantastisk.

Den store glassamlingen er skabt af Hebsgaard selv i et tæt samarbejde med
internationalt kendte og betydningsfulde danske og nordiske kunstnere. Danske kunstnerkoryfæer som Per Kirkeby, Bjørn Nørgaard og Carl Henning Petersen har arbejdet sammen med Hebsgaard, men også unge fremadstormende kunstnere, som Alexander Tovborg, kunstnergruppen A-kassen og andre, der markerer sig på den internationale kunstscene, er blevet grebet af glas som kunstnerisk udtryksmiddel.

De mange glasværker fra Per Steen Hebsgaards værksted viser derfor udviklingen indenfor monumental glaskunst over en lang årrække.

De største, vigtigste og mest spektakulære værker ét sted

“Vil man blæses bagover af Hebsgaards fantastiske værker, behøver man ikke længere at køre Danmark og Europa tyndt for at opsøge dem. Fra maj måned kan man tage til Holmegaard Værk og møde en samling af de største, vigtigste og mest spektakulære værker ét sted. Tak for denne store berigelse. Vi vil gøre vores yderste for, at de enkelte dele kommer til deres ret”, lyder det fra Carsten Rasmussen, borgmester i Næstved Kommune.   

Samling består primært af udsmykningsopgaver i glas til kirker, lufthavne og andre bygninger i det offentlige rum, men samlingen rummer også fade, vaser og skulpturer. De mange glasværker repræsenterer både kunst og brugskunst, og de vil, ligesom de øvrige udstillinger på Holmegaard Værk, give de besøgende indsigt i glas som både håndværk, materiale og kunstform.

Verdensklasse

“Glashåndværket er fagligt set i verdensklasse og årsagen til, at Hebsgaard har den imponerende portefølje af kendte og betydningsfulde kunstnere på sit værksted. Det håndværksmæssige samspil mellem glarmester og kunstner hænger godt sammen med Holmegaard Værks ambition om at være et fyrtårn for kunsthåndværk og design med et stærkt fokus på den kreative proces”, udtaler faglig leder på Holmegaard Værk Mette
Bielefeldt Bruun.

Hebsgaard hallen på Holmegaard Værk bliver åbnet for offentligheden samtidig med indvielsen af Holmegaard Værk i foråret 2020.

Holmegaard Værk er et ambitiøst anlægsprojekt til 125 millioner kroner, som er blevet til i et samarbejde mellem Museum Sydøstdanmark og Næstved kommune.

Per arbejder på Erik A. Frandsen mosaik. Foto: Lars Gundersen
Del:
FacebooktwitterlinkedinmailRelaterede artikler

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Lørdag spillede VBK på hjemmebane mod HBC3. Modstanderen lå nr. 2 i gruppen og har været uhyggelig stærk på udebane. Alle kampe er blevet vundet, så VBK vidste, at det ville blive en svær kamp. VBK havde regnet med at stille i stærkeste opstilling for første gang i...

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Den 7. februar inviterer koncerthuset i Nørre Alslev til et satirisk drama om provins kontra storby. Soloforestillingen er med Vordingborgs "funny bones" skuespiller Line Svendsen, der mange gange har gæstet Falster med Teatret Brændende Kærlighed og deres nonverbale...