Den fælles historie blev markeret ved borgmester Mikael Smeds deltagelse i Old Town Days i Tallinn i slutningen af maj og stor estisk deltagelse i festlighederne i Vordingborg den 14. og 15. juni.

Vordingborg Kommune, Bycentrum Vordingborg og Danmarks Borgcenter er lige nu i gang med de sidste hektiske forberedelser til fejringen af Dannebrogs 800 år jubilæum fredag den 14. juni og lørdag den 15. juni i Vordingborg.

Som en del af samarbejdet mellem Vordingborg og Tallin omkring fejringen af Dannebrog tog borgmester Mikael Smed forskud på festlighederne med sin deltagelse i byfestivalen Old Town Days i Tallinn i slutningen af maj og starten af juni. Festivalen fejrede i år 800 året for byen, som har direkte forbindelse med slaget ved Lyndanisse i 1219, hvor Dannebrog ifølge sagnet faldt ned fra himlen og Kong Valdemar vandt slaget. Borgmester Mikael Smed var inviteret af bystyret i Tallinn og var med til at åbne festivalen. Under besøget holdt han også tale for de feststemte deltagere på byens gamle torv.

Når Dannebrog skal fejres i Vordingborg fredag og lørdag den 14. og 15. juni sker det ligeledes med besøg af Tallinns viceborgmester, som besøger byen sammen med den estiske ambassadør og en erhvervsdelegation fra Estland, der blandt andet medbringer information om Estland og hovedstaden Tallinn. Slotstorvet får også besøg af den estiske middelalder-restaurant ”Olde Hansa” som deltager på markedspladsen med en pop-up restaurant.
Borgmester Mikael Smed glæder sig over den store opbakning fra Estland og Tallinn til festlighederne i Vordingborg. ”Vordingborg Kommune har allerede etableret et samarbejde med Estland på erhvervs- og turismeområdet. Det bygger på de tætte historiske og kulturelle bånd, der
er mellem vores to lande. Så det er helt oplagt, at vi også bruger fejringen af Dannebrog til at bygge videre på og videreudvikle vores gode samarbejde. Det er er jeg sikker på, at både Vordingborg Kommune og Tallinn kan få stor gavn af på den lidt længere bane” siger Mikael
Smed.

Festdagene bliver også markeret af byens butikker med flagtilbud og udvidede åbningstider og fejret med fuld musik med optrædender af blandt andet Love Shop, Per Vers, Folkeklubben, Amalie og Laura, Den Kongelige Livgardes Musikkorps og mange flere. Der bliver også masser af ting at tage sig til for de mindste blandt andet Ridderskole, kongekroneværksted, hoppeborge, børneteater, Sigurd Barrets show om Danmarkshistorien og meget mere underholdning for børn og barnlige sjæle.
Lørdag sen eftermiddag inviterer Danmarks Borgcenter også på gratis adgang til deres Dannebrogsudstilling.

Lørdag eftermiddag kl. 16 kulminerer festlighederne, når kronprinsparret ankommer til Slotstorvet og går op til Danmarks Borgcenter for at deltage i fejringen sammen med blandt andet borgmester Mikael Smed og de forhåbentlig rigtig mange mennesker fra nær og fjern, som kommer til byen.

Det fulde program for fejringen af Dannebrogs 800 års jubilæum kan ses på hjemmesiden www.vordingborg.dk/dannebrog800 og på Facebooksiden ”Dannebrog 800 år Vordingborg”.

Borgmester Mikael Smed besøgte Tallinn den 30. maj 2019
Borgmester Mikael Smed besøgte Tallinn den 30. maj 2019
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail