I november åbnede dørene til den første træning for unge idrætstalenter i Vordingborg Kommune

6. december 2018

Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid i Vordingborg Kommune har besluttet, at tilbyde talenttræning til unge atleter i Vordingborg Kommune. Og de første idrætstalenter er nu startet op med den talenttræning. Det skete den 13. november i DGI Huset Vordingborg, hvor flere idrætstalenter var mødt op for at deltage i træningen. Det er foreningerne selv der udtager de idrætsudøvere der skal tilbydes talenttræning.

Træningerne foregår i DGI Huset. Træningen tilrettelægges og understøttes af to instruktører fra DGI Huset, som sammen med talenterne tilpasser træningsprogrammerne, så de kan forbedre sig og få fuld valuta for morgentræningerne.

Attraktiv kommune

”I Vordingborg Kommune er vi rigtig heldige, at vi har mange lovende talenter, der hvert år vinder mange titler og medaljer hjem til dem selv og deres klubber i Vordingborg Kommune. Det store arbejde der ligger i talenternes træning vil vi gerne understøtte, så det bliver attraktivt for de unge talenter, at holde fast i deres passion og deres træning. Vi arbejder hele tiden hen imod, at blive en endnu mere attraktiv kommune, når det gælder idræt og foreningslivet i Vordingborg Kommune. Derfor har kommunen valgt at åbne op for tilbuddet om talenttræningen.
Når man dyrker idræt på det niveau talenterne gør, så bliver det til mange timer i træningslokalerne. Det kan indimellem være ensomt, dag ud og dag ind at træne alene, så derfor er en af vores tanker bag talenttræningen, at de unge talenter kommer i et elitemiljø, hvor de samtidig får skabt et netværk med andre idrætsudøvere”, siger Thorbjørn Kolbo, Formand for Kultur, Idræt og Fritidsudvalget i Vordingborg Kommune.

DGI Huset Vordingborg

Valget er faldet på DGI Huset fordi talenterne skal være tæt på deres uddannelsessteder, så den ekstra træning ikke går ud over deres undervisning.
Træningen foregå hver tirsdag og torsdag fra 6:00-7:30. Inden talenterne siger farvel og tager ud på deres uddannelsessteder, så slutter ”holdet” af med fælles morgenmad, hvor sundheden selvfølgelig er i fokus.

Tilbuddet om talenttræning er i tråd med Vordingborg Kommunes vision om, at være kendt for et rigt og unikt kultur-, idræts- og fritidsliv. Flere børn og unge skal have mulighed for, at deltage i talentudviklende forløb indenfor både kultur, idræt og fritid, blandt andet via optagelse på kunstneriske grunduddannelser, talentskoler eller talentudviklende forløb.

DGI Huset Vordingborg

Del:
FacebooktwitterlinkedinmailRelaterede artikler

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Lørdag spillede VBK på hjemmebane mod HBC3. Modstanderen lå nr. 2 i gruppen og har været uhyggelig stærk på udebane. Alle kampe er blevet vundet, så VBK vidste, at det ville blive en svær kamp. VBK havde regnet med at stille i stærkeste opstilling for første gang i...

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Den 7. februar inviterer koncerthuset i Nørre Alslev til et satirisk drama om provins kontra storby. Soloforestillingen er med Vordingborgs "funny bones" skuespiller Line Svendsen, der mange gange har gæstet Falster med Teatret Brændende Kærlighed og deres nonverbale...