NoerreVedbyKirke

Nørre Vedby Kirke

Orenæs Kultur byder på noget udsædvanligt: Julemusik i julen.

December er en herlig måned, hvor julearrangementerne er talrige og julens sange og musik flittigt dyrkes; men når selve juledagene kommer, holdes ikke flere julekoncerter, de glade toner forstummer.

Det var ellers her, de skulle lyde allermest, det gør man noget ved på Nordfalster – så hvis nogen skulle få lyst til en afveksling i juledagenes overflod af mad og gaver, kan man indtage musikalsk føde i Nørre Vedby Kirke 3. juledag – også kaldet julesøndag.

Syv sangere fra Kildevældskirken i København synger julemusik fra Danmark, England, Frankrig og Tyskland; der synges korte uddrag af Händels Messias og Bachs juleoratorium; den kendte vuggesang af Brahms ”Geistliches Wiegenlied” for sang, klaver og bratsch fremføres sammen med kgl. kapelmusikus, Tomas Kvæde, som også spiller ”Ave Maria” af Bach/Gounod. På Nørre Vedby kirkes historiske ”guldalderorgel” spilles dansk ”guldaldermusik” med tilknytning til julen, og alle kan stemme i med gode, danske julesalmer i kirkens enestående akustik.

“Nordfalsters Domkirke”, som Nørre Vedby Kirke også bliver kaldt, ligger i landsbyen Nørre Grimmelstrup, og altså ikke i selve Nørre Vedby.

Koncerten er Orenæs Kulturs julefejring, og den støttes økonomisk af Kulturelt Samråd i Guldborgsund Kommune.

Fakta:
Søndag 27. december kl. 16.00
Kildevældskirkens Kammerkor
Dirigent Gunnar Brønholt
Kgl. kapelmusikus Tomas Kvæde
Organist Morten Nyord
Entré 50 kr, under 18 år gratis
Billetter på tlf. 61 77 08 26 eller www.orenaessaloner.dk
Nørre Vedby Kirkevej 10 A, 4840 Nørre Alslev

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail