Kampen mod affaldet samler lokale kræfter i Vordingborg

26. september 2019

Ronni Lykkehus står klar med skraldesække og handsker, når han på lørdag har samlet en flok af de nærmeste venner, bekendte og andre miljøinteresserede til endnu en affaldsindsamling. 

I foråret stod han bag en af kommunens største affaldsindsamlinger, da Danmarks Naturfredningsforening afholdt den årlige landsdækkende indsamling den 31. marts. Dengang lykkedes det at samle 1200 kg affald ind, men affald i naturen er en tilbagevendende udfordring. Det vil Ronni gerne gøre noget ved.

“Jeg går mange ture i hele Vordingborg by og jeg opdagede hurtigt, at der igen er masser af affald der ligger smidt i naturen, så jeg har inviteret mit netværk til at være med til endnu en indsamling. Denne gang er det mindre officielt – uden sponsorater og uden morgenmad. Bare os selv, et par handsker og skraldeposer til at samle affaldet. “ fortæller Ronni Lykkehus om initiativet. 

Jo flere jo bedre

Alle interesserede er velkomne, og man behøver kun at medbringe handsker til formålet. Ronni stiller skraldesække til rådighed og kører også gerne affaldet på genbrugspladsen, når indsamlingen er slut.

Flere har meldt sig under fanerne endnu engang, og selvom der ikke er planlagt nogen særlig rute, så er der masser af steder at tage fat. Man kan derfor tage familien, hunden eller barnevognen med og få masser af frisk luft, og samtidig gøre en god gerning. 

Hvis man kunne tænke sig at være med, så står Ronni og resten af holdet klar på lørdag den 28. september kl. 10.00 på Birkeallé 19 i Vordingborg.

 Succesen gentages

Affaldsindsamlingen i marts måned blev afholdt i samarbejde med KFUM Spejderne i Vordingborg, Sparekassen Sjælland, Othello Konditoriet og knap 100 frivillige borgere. Indsamlingen stod for mere end en tredjedel af de 3000 kg affald, som blev indsamlet i Vordingborg, og Ronni satser på at gentage succesen igen i 2020. 

Del:
FacebooktwitterlinkedinmailRelaterede artikler

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Lørdag spillede VBK på hjemmebane mod HBC3. Modstanderen lå nr. 2 i gruppen og har været uhyggelig stærk på udebane. Alle kampe er blevet vundet, så VBK vidste, at det ville blive en svær kamp. VBK havde regnet med at stille i stærkeste opstilling for første gang i...

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Den 7. februar inviterer koncerthuset i Nørre Alslev til et satirisk drama om provins kontra storby. Soloforestillingen er med Vordingborgs "funny bones" skuespiller Line Svendsen, der mange gange har gæstet Falster med Teatret Brændende Kærlighed og deres nonverbale...