Karaktererne fortsætter opad på Svend Gønge-Skolen i Lundby

26. september 2019

For andet år i træk er afgangskaraktererne for Svend Gønge-Skolens 9. klasses elever steget markant. Med et karakterløft på 9,53% var skolen en hårsbredde fra igen i år at blive belønnet med en ny økonomisk bonus fra elevløftpuljen. Det skriver skolen i en pressemeddelelse.

De sidste nye resultater fra Undervisningsministeriet viser, at karakterniveauet for skolens 9. klasses elever ved afgangsprøverne er steget 9,53% i dansk og matematik. Bag disse tal ligger også det opløftende resultat, at samtlige elever har løftet sine karakterer sammenlignet med resultaterne fra skoleårene 2014/2015 og 2016.

Det glæder skolebestyrelsesformand Kristina Themsen: ”Det er et rigtig flot resultat, som vi fra skolebestyrelsens side gerne vil lykønske 9. klasserne med og samtidig takke udskolingsteamet og alle de andre medarbejdere, som har arbejdet så hårdt på at gøre skolens elever uddannelses- og eksamensparate” siger Kristina Themsen.

Det markante karakterløft betyder også, at Svend Gønge-Skolen var en hårsbredde fra at få del i den økonomiske bonus, som ville blive udløst, hvis karakterløftet havde nået 10%. Hvis det var lykkes, ville skolen for andet år i træk have modtaget en bonus på cirka 1,3 million kroner fra regeringens elevløftpulje.

På rette spor

Skoleleder Bjørn Haldur er dog utrolig stolt over resultatet. ”Det vigtigste er, at hver eneste elev har løftet sit niveau og at alle vores afgangselever nu er kommet godt videre i uddannelsessystemet.
Vi ville selvfølgelig rigtig gerne have kunnet runde vores løft på 9,53% op til 10%, så vi havde fået en ny økonomisk bonus, men vi vil bruge resultatet som et signal om, at vi er på rette spor og skal fortsætte de gode ting, vi har gang i nu” siger Bjørn Haldur.

Sidste år opnåede Svend Gønge-Skolen et imponerende karakterløft på hele 23%, hvilket udløste en bonus fra ”Elevløftpuljen” på 1,3 millioner kroner. Der kommer en ny mulighed næste år, hvor elevernes karakterniveau dog skal løftes med 15% i forhold til årene 2014/2015 og 2016 for at få
del i puljen.

Læs mere om elevløft på:
elevloeft/pulje-til-loeft-af-fagligt-svage-elever

Svend Gønge-Skolen i Lundby
Del:
FacebooktwitterlinkedinmailRelaterede artikler

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Lørdag spillede VBK på hjemmebane mod HBC3. Modstanderen lå nr. 2 i gruppen og har været uhyggelig stærk på udebane. Alle kampe er blevet vundet, så VBK vidste, at det ville blive en svær kamp. VBK havde regnet med at stille i stærkeste opstilling for første gang i...

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Den 7. februar inviterer koncerthuset i Nørre Alslev til et satirisk drama om provins kontra storby. Soloforestillingen er med Vordingborgs "funny bones" skuespiller Line Svendsen, der mange gange har gæstet Falster med Teatret Brændende Kærlighed og deres nonverbale...