Lindholm – en del af Møn Biosfære

11. december 2018

Møn Biosfære er et unikt naturområde og biosfæreområdet er inddelt i zoner, som er baseret på den danske miljølovgivning og UNESCOs vejledning for biosfæreområder. Lindholm i Stege bugt ligger i en såkaldt bufferzone, der betyder at området omgiver eller støder op til kerneområdet i biosfæren. 

Umiddelbart nord for Lindholm (ca. 500 meter) ligger et kerneområde i biosfæren ud for Nyord – et kerneområde har en særlig mangfoldig og artsrig natur. På Nyord ligger et stort fuglereservat.

Udover dette er Møn et yndet turistområde for masser af danskere, tyskere og andre nationaliteter. De to havnebyer Kalvehave og Stege ligger på hver sin side af Lindholm – man kan se øen fra land hele vejen rundt – så øde er den ikke. Tværtimod kunne det blive et fantastisk turistmål med små bådruter fra både Stege og Kalvehave – det behøver ikke at være færger.

Lige nu er man med planerne om et udrejsecenter til en kvart milliard kroner om året – med Dansk Folkeparti i spidsen – ved at ødelægge et fantastisk område i Danmark, der ellers har stort potentiale for natur og turisme.

Læs mere om Møn Biosfære på Vordingborg Kommunes hjemmeside.

Del:
FacebooktwitterlinkedinmailRelaterede artikler

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Lørdag spillede VBK på hjemmebane mod HBC3. Modstanderen lå nr. 2 i gruppen og har været uhyggelig stærk på udebane. Alle kampe er blevet vundet, så VBK vidste, at det ville blive en svær kamp. VBK havde regnet med at stille i stærkeste opstilling for første gang i...

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Den 7. februar inviterer koncerthuset i Nørre Alslev til et satirisk drama om provins kontra storby. Soloforestillingen er med Vordingborgs "funny bones" skuespiller Line Svendsen, der mange gange har gæstet Falster med Teatret Brændende Kærlighed og deres nonverbale...