Lindholm ligger fantastisk – synd at dens skønhed ikke bliver udnyttet

3. december 2018

Lindholm midt i Stege bugt er en lille ø, der ligger mellem Kalvehave på Sydsjælland og Stege på Møn. Dronning Alexandrines bro (i daglig tale Møn-broen) går fra Kalvehave til Møn og på turen over broen kan man hele tiden se Lindholm til den ene side. Kalvehave har en hyggelig lystbådehavn og ved lystbådehavnen går også færgen til Lindholm.

Stege bugt er en naturperle. Nord for Lindholm ligger et helt specielt sted, nemlig Nyord, som er en lille ø, der er kendt for sin specielle stemning og at man f.eks. ikke må køre bil i den lille by Nyord. Man kommer til øen Nyord fra Møn via en lille dæmning. På Nyord ligger også et fuglereservat. Lige før man kommer til Nyord kommer man igennem Ulvshale, som er et stort sommerhusområde med en fin sandstrand ud til Østersøen. Om sommeren summer Stege by af liv fra de mange turister som Møn tiltrækker – ikke mindst tyske turister. Ikke mindst tirsdagsmarked i Stege er meget populært. Et område med masser af idyl og fantastisk natur og derfor selvfølgelig populært blandt turister.

Øen Lindholm har i mange år været speciel fordi den har været brugt til at udvikle vacciner mod blandt andet mund- og klovsyge under DTU. Denne aktivitet lukker ned – og nu har regeringen med støtte fra Dansk Folkeparti altså besluttet, at Lindholm i stedet skal blive udrejsecenter for kriminelle udlændinge. Det virker absurd at øen nu får denne funktion – omringet af turistområde og dansk idyl.

Tænk hvis Lindholm i stedet blevet lavet om til et unikt sted at holde sin ferie – øen ligger smukt lige midt i Stege bugt og der er ikke længere til land end at man nemt kan se til både Sjælland og Møn. Der er masser af lystsejlere i det smukke farvand. Lindholm er en fantastisk mulighed for at lave et sted, som kan blive noget helt særligt og til glæde for mange mennesker. Desværre er planerne jo nu helt anderledes – meget trist og meget dyrt. Der skal bruges over 700 millioner kroner på at lave Lindholm om til dette udrejsecenter.

 

 

Del:
FacebooktwitterlinkedinmailRelaterede artikler

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Lørdag spillede VBK på hjemmebane mod HBC3. Modstanderen lå nr. 2 i gruppen og har været uhyggelig stærk på udebane. Alle kampe er blevet vundet, så VBK vidste, at det ville blive en svær kamp. VBK havde regnet med at stille i stærkeste opstilling for første gang i...

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Den 7. februar inviterer koncerthuset i Nørre Alslev til et satirisk drama om provins kontra storby. Soloforestillingen er med Vordingborgs "funny bones" skuespiller Line Svendsen, der mange gange har gæstet Falster med Teatret Brændende Kærlighed og deres nonverbale...