Bueskyttetalentet Simon Olsen fra Vordingborg Bueskyttelaug er tirsdag i uge 41 vendt hjem efter en 12 dages tur til ungdoms VM i Rosario i Argentina.

Simon opnåede sammen med Sasha fra Taastrup en meget flot placering som nummer 5 i disciplinen Compound junior mix-team. Her lægges de to skytters individuelle resultat fra kvalifikationsskydningen (2 x 72 pile) sammen og det samlede resultat indplacerer dem en placeringsrækkefølge. Ud fra denne rækkefølge skyder de så ”vind-eller forsvind” finaler. I indrangeringen blev Simon og Sasha placeret som nr. 11 blandt de 14 nationer, der kunne stille et mix-hold i klassen.
I finaleskydningerne slog de først det Indiske hold, der var placeret som nr. 6 og derefter slog de det tredje-seedede hold Mexico. De stod så pludselig i semifinalen mod det super stærke hold fra Storbritanien – en match, de desværre tabte. I Bronze matchen stor de overfor det 5. seedede hold fra Colombia. Danmark lagde ud med en 1-point føring i de to første runder, men efter 3. runde førte Colombia med 1 point. I den 4. og sidst runde var Sasha desværre så uheldig, at skyde et dårligt skud og dermed tabte Danmark kampen mod Colombia, der var placeret som nr. 5 før finalerne. Men alt i alt en meget flot præstation at kæmpe sig op på en meget flot 4. plads ved deres første ungdoms VM.
I samtlige finaleskydninger var Simon fantastisk godt skydende og han havde et gennemsnit på imponerende 9,75 ud af 10 point, hvilket er på niveau med hans personlige rekord, som han satte ved European Youth Cup i Kroatien i Juli måned.

Simons næste mål er at komme til Indendørs World Cup for Seniorer i Las Vegas i Februar 2018 og ikke mindst Indendørs VM i Yankton, USA, ligeledes i Februar 2018. Simons håb er at hans sponsorer vil bakke op om ham og give ham en hjælpende hånd i den retning. Simon har virkelig behov for støtte, for at kunne deltage på internationalt niveau, da stort set alt skal betales af egen lomme. Simon er i gang med at uddanne sig til Gourmet slagter og er derfor på SU, som hjemmeboende. Det er heller ikke muligt at have fritidsjob for at tjene penge til at dække udgifterne, da Bueskydning i deres skyttekontrakter med ungdomslandsholdsskytter kræver minimum 20 timers ugentlig træning med buen og derudover 2 timers fysisk træning og 2 timers konditionstræning.
Simon har været utroligt glad for den lokale støtte fra Stage Optik, Othello Konditorriet, Tøjeksperten Sophus Jensen, Sportstossen og Røstofte Jagt- og Fritid – uden deres støtte havde det ikke været muligt at nå dertil, hvor Simon er i dag – men Simon tror på, at han kan nå endnu længere, men det kræver ud over en stor træningsindsats også økonomiske indsprøjtninger.

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail