Lokal forening deler mad ud til jul

16. december 2019

Igen i år den 23. december 2019 står Stop Spild Lokalt Vordingborg for juleuddeling af mad til trængte familier, og der er brug for hjælpen.

Sidste år i 2018 var 7 lokale butikker med til at donere og 85 familier fik glæde af 1,6 tons overskudsvarer – i Vordingborg. På landsplan blev der uddelt 260 tons alene den 23. december. 

I år er 13 lokale butikker i år med til at donere mad, som ellers ville blive smidt ud henover juledagene. 

”Maden doneres af lokale supermarkeder, fødevareproducenter og virksomheder, og består hovedsageligt af fødevarer, som ikke vil kunne holde sig hen over supermarkedernes julelukkedage. Frugt, grønt, brød, mejeri- og kødvarer.” fortæller Betina Sediek, som er leder af Stop Spild Lokalt i Vordingborg. 

Stop Spild Lokalt er en frivillig organisation, som blev stiftet i 2016 af den dengang 17-årige Rasmus Erichsen. I dag er Stop Spild Lokalt vokset gevaldigt og dækker nu over mere end 100 danske byer og en enkelt by i Grønland også. Stop Spild Lokalt har 16 madoaser rundt om i Danmark, blandt andre i Vordingborg, hvor de hver dag uddeler mellem 15 og 17 tons overskudsmad på landsplan. 

Frivillige kræfter hjælper udsatte familier

De 33 frivillige i Stop Spild Lokalt Vordingborg deler hver dag mad og overskudsvarer ud. Foto: Betina Sediek.

”Vi er Danmarks største frivillige organisation, der systematisk, fødevaresikkert og sporbart deler overskudsmad ud, som ellers bare ville have mættet Danmarks skraldespande og containere.” fortæller Betina Sediek.

Den lokale Facebook-gruppe Stop Spild Lokalt (Vordingborg) har rundet mere end 1800 medlemmer, og i gruppen kan man læse mere om Jule- og Nytårsuddelingen, som bliver uddelt fra Madoasen på Solbakkevej 42-56. 

Alle i Stop Spild Lokalt arbejder 100% frivilligt, og der er brug for flere kræfter – særligt til jul og nytår. Så hvis man har tid og lyst til at hjælpe med afhentning eller uddeling, så kan man kontakte Betina Sediek på Facebook eller på tlf. 4043 4340.

Fra lokal forening til landsdækkende organisation

Stop Spild Lokalt kom til Vordingborg i september 2017, i en fusion med den eksisterende lokale forening LOFU – Landsorganisationen For Udsatte, som i forvejen arbejdede med uddeling af overskudsmad fra flere lokale butikker. I september 2019 flyttede Stop Spild Lokalt Vordingborg til nye og større rammer ved DGI Huset på Solbakkevej.

I september 2019 åbnede Madoasen i nye lokaler ved DGI Huset på Solbakkevej 42-56. Her er det Direktør i DGI Huset Vordingborg Bjarne Malmros (tv) og Borgmester Mikael Smed, som klipper snoren. Foto: Betina Sediek.
Rasmus Erichsen (tv) er stifter af foreningen Stop Spild Lokalt. Her i selskab med borgmesteren ved åbningen af de nye lokaler i september 2019. Foto: Betina Sediek.
Del:
FacebooktwitterlinkedinmailRelaterede artikler

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Lørdag spillede VBK på hjemmebane mod HBC3. Modstanderen lå nr. 2 i gruppen og har været uhyggelig stærk på udebane. Alle kampe er blevet vundet, så VBK vidste, at det ville blive en svær kamp. VBK havde regnet med at stille i stærkeste opstilling for første gang i...

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Den 7. februar inviterer koncerthuset i Nørre Alslev til et satirisk drama om provins kontra storby. Soloforestillingen er med Vordingborgs "funny bones" skuespiller Line Svendsen, der mange gange har gæstet Falster med Teatret Brændende Kærlighed og deres nonverbale...