Bueskytten Simon Olsen fra Vordingborg Bueskyttelaug har kvalificeret sig og er blevet udtaget til Ungdoms VM, der afvikles i Rosario i Argentina.

Simon Olsen har været udtaget til det danske ungdomslandshold siden hans første landsholdstræning i december 2015.

I 2016 deltog Simon i den Europæiske Ungdoms Cup – kaldet European Youth Cup (EYC), hvor han opnåede en flot 3. plads, ligesom han tog andre internationale medaljer ved bl.a. Nordisk mesterskab.

Simons sæson i 2017, hvor han tilmed er rykket op i den ældste ungdomsklasse, har været rigtig god. Simons formkurve er fortsat støt og roligt opad stort set gennem hele sæsonen. I foråret vandt Simon sammen med Sune (Taastrup) og Christoffer (Lyngby) en fantastisk flot sejr i EM finalen indendørs.

For yderligere information om Simon, hans bueskydning og resultater mv.: http://archer1999.webs.com/

Simon træner til daglig i Vordingborg Bueskyttelaug, men tager en gang om ugen til Taastrup, for at træne med de øvrige sjællandske skytter, der er på landsholdet.
Stort set al Simons rådige tid ud over hans skolegang i Roskilde, hvor han er i gang med uddannelse til delikatesseslagter, går med bueskydning. Simon har derfor ikke tid til fritidsjob eller andre indtægtsmuligheder. Han er derfor er han meget glad for at nogle lokale virksomheder og forretningsdrivende giver ham en hjælpende hånd. Simon er taknemmelig for at Stage Optik, Othello Konditoriet, Tøjeksperten Sophus Jensen alle støtter op om ham og hans sport og bidrager til, at han har det rette udstyr og hjælper ham med at skabe forudsætninger for træning og i et vist omfang støtte til de mange rejser. Derudover får Simon støtte af Sportstossen.dk og Røstofte Jagt og Fritid.

Bueskydning er stadig en marginalsport uden den store økonomi, hvorfor skytterne, selvom de er udtaget til landshold og skal repræsentere Danmark, selv må punge ud for rejserne. Eksempelvis koster billetten til VM i Argentina kr. 20.800, derudover kommer en officiel nordisk træningsweekend i Sverige i den kommende weekend.

Simon har derfor brug for at endnu flere lokale virksomheder, foreninger, fonde mv. ser hans potentiale og vil være med til at støtte ham i hans sport og give ham mulighed for yderligere udvikling.

Ungdoms VM foregår i Rosario i Argentina den 2. – 8. oktober. Simon rejser afsted med landsholdet allerede den 28. september, for at få de bedst mulige forberedelser og kommer hjem den 10. oktober.

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail