Makiko Hirabayashi Trio i Nordfalsters Koncerthus

Nu åbner Nordfalsters Koncerthus igen med genoptagelse af en to gange coronaaflyst koncert.

Jazztrioen med pianisten Makiko Hirabayashi i front bliver hyldet for deres formidable og nærmest telepatiske samspil, som de har opbygget gennem mange år. Musikken, der er komponeret af Makiko, bevæger sig i mange retninger, henter inspiration fra både Fjernøsten og Skandinavien og fra både jazz og klassisk musik.

Siden trioens første udgivelse i 2006 har de opnået stor international anerkendelse og har spillet på store jazzfestivaler i Europa og Japan og har optrådt så langt væk som Egypten, Israel og Malaysia – men de kan også jævnligt høres på den danske jazzscene.

Sammen har de udgivet fire trio plader for det tyske pladeselskab Enja/Yellowbird – fire udgivelser, der overalt har fået overvældende gode anmeldelser. Deres andet album, HIDE AND SEEK fra 2009, vandt prisen som ”Best Instrumental Album 2009” i det ansete japanske Jazz Critique Magazine, der også gav pianist og komponist Makiko Hirabayashi den fornemme ”Jazz Melody Award”.

Makiko blev født I Tokyo i 1966, hvor hun begyndte at spille klaver allerede som 4-årig. Hun boede en del af sin barndom i Hong Kong og fik som 20-årig et scholarship på det kendte Berklee College of Music i Boston, USA, hvor hun studerede i 3 år og tilegnede sig jazzens sprog. Siden 1990 har hun boet i København.

Bassist Klavs Hovman underviser sideløbende med karrieren på Det Rytmiske Musikkonservatorium. Han begyndte sin professionelle løbebane i 1978 og har spillet med en lang række prominente musikere både i Danmark og internationalt, heraf kan nævnes Palle Mikkelborg, Etta Cameron, Toots Thielemans, Mills Brothers, Dizzy Gillespie, Harry ”Sweets” Edison og Tania Maria – og det legendariske Savage Rose.

Den dansk/amerikanske percussionist Marilyn Mazur flyttede som 6-årig fra New York til Danmark, hvor hun senere blev uddannet som slagtøjsspiller på Konservatoriet i København. Det er dog ikke som klassisk slagtøjsspiller Mazur har gjort karriere, men tværtimod som en af de mest feterede percussionister både nationalt og internationalt. I 1985 medvirkede hun ved indspilningen af Palle Mikkelborgs værk ”Aura”, tilegnet Miles Davis, der også var solist i værket – og hun blev straks engageret af Miles Davis og turnerede verden rundt med ham i en årrække, men det blev også til samarbejder med orkesterlederen Gil Evans og saxofonisten Wayne Shorter. Mazur har modtaget en række priser bl. a. Wilhelm Hansens komponistpris og Ben Webster prisen.

Koncerten bliver afholdt med de til enhver tid gældende coronarestriktioner og med obligatorisk fremvisning af coronapas.

Tirsdag den 22. juni kl. 20.00.
Nordfalsters Koncerthus

www.orenaessaloner.dk

Nørre Alslev Langgade 68

4840 Nørre Alslev

Billetter a 150/75 kr

Fotograf: Karolina Zapolska

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail

Relaterede artikler

Charlie Chaplins barnebarn på WAVES Festival 2021

Charlie Chaplins barnebarn på WAVES Festival 2021

Med 30-års jubilæet for WAVES Festival bringer egnsteatret Cantabile 2 endnu engang performancekunst og gadeteater i verdensklasse til Vordingborg. I år kan publikum som noget særligt opleve Charlie Chaplins barnebarn, som er på årets festivalprogram. WAVES Festival...

STARS præsenterer Burgere & Blues

STARS præsenterer Burgere & Blues

Sommeren er kommet og vi slutter forårssæsonen af, og fejrer at musikken igen kan spille live, med en lækker omgang blues og burgere i STARS' hyggelige gård fredag den 2. juli. Arrangementet starter kl. 17 hvor SmallStars Blues Band går på scenen og giver et par numre...

Skal Vordingborg by have fibernet?

Skal Vordingborg by have fibernet?

Først - denne artikel er ikke et betalt indlæg og er altså ikke en reklame. Den er blot et oplæg til diskussion om hvorfor eller hvorfor ikke indbyggere i Vordingborg by benytter chancen for at få tilknyttet fibernet til deres bolig. Lige for tiden kører Fibia en...