Nettet drukner i gæsteanmeldelser af restauranter og spisesteder, men dén problematik ønsker den nye app Eatie at gøre op med. Ved at rangere landets spisesteder efter gæsternes vurdering af dem, udregner appen en topliste over bedste restauranter og spisesteder. Også i Vordingborg, hvor Wrappers lige nu ligger øverst på listen.

I Vordingborg åbner nye restauranter og nogle lukker. Nogle overkommer modgang og andre flyder på en bølge af medgang. Én af dem, der har vundet mange lokales hjerter, er Wrappers på Algade. Her kan man sidde og nyde en wrap i mange forskellige udgaver – til brunch, frokost eller som dessert.

En restaurant der også ligger højt på Vordingborgs topliste er Restaurant Babette, som sidste år fik titlen “Årets restaurant” i Den Danske Spiseguide. Begrundelsen var blandt andet at restauranten er særligt god til at søge efter nye råvarer, udvide sit repertoire og udfordre medarbejdernes tekniske og kreative færdigheder – og det kan også ses i gæsternes anmeldelser af restauranten.

Et godt overblik over de danske spisesteder
Eatie samler de danske spisesteder, caféer og restauranter og deres gæsteanmeldelser fra eksempelvis Facebook, Tripadvisor og Google og udregner en score for hvert spisested. Det gør det nemmere at se, hvordan stederne er anmeldt på tværs af mange sites, mener Morten Lie Jørgensen, Eaties direktør.

“Internettet bugner af gæsteanmeldelser på mange forskellige hjemmesider, og det kan være svært at få overblik over de mange holdninger, der kan være til et spisested. Derfor besluttede vi at udvikle en app, hvor man nemt kan finde de gode spisesteder i nærheden. Vi indsamler data, som allerede findes på internettet, og derfor er der ikke tale om en manuel vurderingsproces, men derimod en beregning af en sammenlignelig score, der gør det muligt at liste spisestederne ud fra gæsternes anmeldelser af dem,” siger Morten Lie Jørgensen.

En fair algoritme
Morten Lie Jørgensen mener, at der er tale om en fair udregning, fordi spisestedernes score er et vægtet gennemsnit på baggrund af gæsternes oplevelser af spisestedet, og ikke på grund af hvad han eller kollegerne måtte mene om spisestederne. Det giver en mere demokratisk tilgang, fordi det i sidste ende afspejler, hvad gæsterne mener.

I Vordingborg ser top 3 sådan ud:
1. Wrappers
2. Restaurant Babette
3. Restaurant Snekken

Se mere på: https://www.eatie.dk

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail