Ny butik i Algade hjælper udsatte familier

11. oktober 2019

Fredag d. 11. oktober 2019 åbnede Mødrehjælpen butik i Algade – et samlingssted, som hjælper udsatte familier på vej og skaber gode relationer og netværk.

Jacob Tinggaard er formand for Mødrehjælpens lokalforening i Vordingborg og han bød alle gæsterne indenfor til kagemand og kaffe, da dørene åbnede til en helt ny butik. Mødrehjælpens butik i Vordingborg er nr. 42 i rækken, og har allerede 35-40 frivillige tilknyttet.

”Dørene har stået åben, mens vi har gjort butikken klar, og allerede den første uge kom der 20 frivillige, som rigtig gerne vil hjælpe. De har alle sammen knoklet fra morgen til aften i 14 dage for at få butikken klar til åbning.” fortæller Jacob Tinggaard.

Et lokalt samlingspunkt

Borgmester Mikael Smed var inviteret til at klippe snoren, og stå for den officielle åbning, og han ønsker Mødrehjælpen velkommen.

”Jeg tror på, at det kan blive et lokalt samlingssted, som skaber uformelt socialt samvær – det giver livsværdi. Tusind tak fordi I åbner butikken her i Vordingborg. Det er en forlænget arm, som hjælper der hvor vi som kommune ikke har muligheden, og når vi samarbejder omkring udfordringerne, kan vi løse tingene i fællesskab.” sagde borgmesteren.

Varerne i butikken er doneret udelukkende fra lokalområdet. Overskuddet fra butikken går til at arrangere netværksaktiviteter for udsatte familier. På den måde arrangeres ture til kulturelle og sociale arrangementer, som kan give gode oplevelser for udsatte familier, som ellers står uden netværk.

Der har været stor opbakning fra både frivillige og erhvervsdrivende. Der er blandt andet indgået aftale med Kvickly i Vordingborg, så konceptet ”Den rullende kagemand” giver familier hjælp til at afholde børnefødselsdag med kagemand og hvad dertil hører.

Borgmesteren og formanden valgte i fællesskab at klippe snoren over

Rundt om i butikken var der forskellige konkurrencer

Mødrehjælpen har åbent mandag til lørdag i Algade 59

Trine Schaldemose, vicedirektør i Fonden Mødrehjælpen deltog i åbningen og havde blomster med til dagens vært

Del:
FacebooktwitterlinkedinmailRelaterede artikler

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Lørdag spillede VBK på hjemmebane mod HBC3. Modstanderen lå nr. 2 i gruppen og har været uhyggelig stærk på udebane. Alle kampe er blevet vundet, så VBK vidste, at det ville blive en svær kamp. VBK havde regnet med at stille i stærkeste opstilling for første gang i...

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Den 7. februar inviterer koncerthuset i Nørre Alslev til et satirisk drama om provins kontra storby. Soloforestillingen er med Vordingborgs "funny bones" skuespiller Line Svendsen, der mange gange har gæstet Falster med Teatret Brændende Kærlighed og deres nonverbale...