Til kulturnatten i Vordingborg d. 1. juni 2018 blev der afsløret et nyt gavlmaleri i Vordingborg.

“Det er en del af De Røde Løberes områdefornyelse. Det er lidt et symbol på den måde vi har arbejdet de sidste 3 år med involvering i vores projekter. Gavlmaleriet er opstået i et samarbejde mellem Vordingborg Lokalråd, Bevaringsforeningen, Facaderådet, Frivilligcenter Sydsjælland-Møn og brugerne af bykontoret”, fortæller Rosa Philippine Schollain, arkitekt og projektleder for Områdefornyelsen De Røde Løbere – og fortsætter:
“Efter nogle møder blev vi enige om, at hyre Kunstart 44 ind til opgaven fordi de tidligere har malet i byen – bl.a. det tidligere Birdhouse.”, 

Rosa Philippine Schollain

Mia Sloth Møller, billedkunstner og underviser hos Kunstart 44 fortæller: “Det er på en måde et undervisnings-projekt. Jeg skulle lige til at planlægge et nyt undervisningsforløb, da Philippine kontaktede mig for at høre om vi var interesserede i at lave et gavlmaleri her. Jeg var lige præcis i gang med et andet gavlmaleri og elsker det – så, yes – det er det vi gør.”

Mia Sloth Møller

“Det er blevet et undervisningsforløb for eleverne og et samarbejde mellem mig og eleverne – vi har sammen arbejdet os frem til et motiv, været til møder, købt materialer og har sammen udført det til sidste penselstrøg.”

Rosa Philippine Schollain er glad for involveringen og understreger, at: “Vi mener hvis man er med til at skabe byrum, så får man et andet forhold til sin by. Vi vil rigtig gerne have, at de unge i kommunen får et godt forhold til deres kommune og by så de måske engang kommer tilbage efter de har været ude og studere – eller bliver her.”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail