Jazzsaxofonisten Thomas Agergaard kommer igen til Nordfalster – nu med sit Ok Nok Kongo Band, der op gennem 90’erne var toneangivende på den danske jazzscene i en grad der gav genlyd internationalt.

Ok Nok Kongo spiller med fem fabulerende musikere fra toppen af det danske jazzsegment og blev i 2017 under den københavnske jazzfestival omtalt af Politiken som The Missing Link mellem mellem 90’ernes noget konservative jazzscene og 0’ernes stærke bevægelse af uafhængige musikere uden fast tilknytning.

Thomas Agergaard er både kunstmaler, musiker og komponist med en række CD-udgivelser bag sig. Senest i 2017 udgav han en CD’en Black Swan med egne kompositioner med og til Kathrine Windfeld Big Band.

Sidste gang Agergaard gæstede Nordfalsters Koncerthus var det med Thomas Blachman på trommer – denne gang er det med percussionisten Martin Maretti Andersen, der bl. a. spiller med New Jungle Orchestra og er kendt for et levende, dynamisk og virtuost spil. På guitar spiller den internationalt efterspurgte Mikkel Ploug, der sidste år i USA blev indstillet til en Grammy i kategorien ”bedste instrumentale jazzalbum” med sin CD ”Faroe”. På klarinet og saxofon medvirker ligeledes fra New Jungle Orchestra, Anders Banke, der også som solist har spillet med DR Underholdningsorkestret. I Berlingske blev hans spil omtalt som ”syndigt smukt saxofonspil”. På bas er det Nils Davidsen, der er en af de travleste bassister i Danmark, og som spiller med en lang række andre notabiliteter herhjemme og på den internationale jazzscene.

Musikken denne aften er hentet både i standardrepertoiret og i en lang række retninger i jazzen fremført legende og virtuost med blues, groove, frække temaer og farverige stemninger fra jazz gennem tiderne.

Fredag 7. juni kl. 19.30

Nordfalsters Koncerthus
Nørre Alslev Langgade 68
4840 Nørre Alslev

Billetter a 150 kr på www.orenaessaloner.dk
U. 18 år halv pris.

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail