Programmet til Dannebrog 800 år i Vordingborg er klar

13. maj 2019


14.-15. juni står hele Vordingborg på den anden ende. Vordingborg Kommune, Bycentrum Vordingborg og Danmarks Borgcenter er nemlig gået sammen om at fejre 800-års jubilæet for Dannebrogs fald fra himlen. Og det går ikke stille forbi.

De tre parter har i samarbejde sammensat et fantastisk festligt program med noget for enhver smag. Højdepunktet bliver Kronprinsparrets besøg i Vordingborg lørdag 15. juni kl. 16-18, men både før og efter vil Algade, Slotstorvet og Borgterrænet syde af liv og aktiviteter.

Der er bl.a. børneteater, ridderskole, hoppeborge og en helt særlig udgave af Sigurd Barretts Danmarkshistorie på programmet for de yngste. Mens Love Shop, Folkeklubben og Per Vers vil stå for underholdningen til det voksne publikum.

På Slotstorvet kan man lægge vejen forbi den legendariske estiske middelalderrestaurant Olde Hansas telt, hvor man kan smage lækre estiske specialiteter. Begge dage vil byen være pyntet festligt op, og butikkerne er fyldt med gode flagtilbud.

En særlig overraskelse får de besøgende under Kronprinsparrets besøg på Borgterrænet. Her vil det nemlig blive afsløret, hvad arkæologer fra Danmarks Borgcenter i samarbejde med Estlands historiske museum i Tallinn har arbejdet på i mere end et år: En ny udgave af Dannebrog, som
man forestiller sig, at det må have set ud i 1219. Flaget vil efterfølgende blive udstillet på Danmarks Borgcenter, og allerede samme aften er der mulighed for at se det helt tæt på, når udstillingen åbner gratis op for alle i et begrænset tidsrum.

Historien om Dannebrog og kongebyen Vordingborg

Baggrunden for fejringen af 800-året for Dannebrog i kongebyen Vordingborg er, at det var her kong Valdemar Sejr residerede på Vordingborg Slot i 1219. Sagnet siger, at Dannebrog faldt ned fra himlen under slaget ved Lyndanisse i Estland den 15. juni 1219, hvor Valdemar Sejr kæmpede mod esterne. Med Dannebrog som kampfane slog Valdemar Sejr esterne, og herefter var den nordlige del af Estland et hertugdømme under den danske krone, indtil Valdemar Atterdag solgte besiddelsen i 1346.

Del:
FacebooktwitterlinkedinmailRelaterede artikler

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Lørdag spillede VBK på hjemmebane mod HBC3. Modstanderen lå nr. 2 i gruppen og har været uhyggelig stærk på udebane. Alle kampe er blevet vundet, så VBK vidste, at det ville blive en svær kamp. VBK havde regnet med at stille i stærkeste opstilling for første gang i...

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Den 7. februar inviterer koncerthuset i Nørre Alslev til et satirisk drama om provins kontra storby. Soloforestillingen er med Vordingborgs "funny bones" skuespiller Line Svendsen, der mange gange har gæstet Falster med Teatret Brændende Kærlighed og deres nonverbale...