Så kører toget igen mellem Vordingborg og Næstved

4. september 2019

Efter fem måneders omfattende fornyelse af strækningen – og et par dages ekstra forsinkelse – kører togene onsdag igen mellem Vordingborg og Næstved.

Dermed er banen et stort skridt videre mod fremtidens jernbane, der sikrer hurtigere og mere miljøvenlige tog til regionen”Vi er glade for, at vi endelig kan åbne strækningen mellem Næstved og Vordingborg, så pendlerne igen kan tage toget, og dermed skære en god bid af den rejsetid, der har været en del af hverdagen de seneste måneder. Vi ved godt, at vi har trukket lidt ekstra på pendlernes tålmodighed, men foruden de meget synlige opgraderinger af banen, vil det flere steder kunne mærkes, at komforten er blevet bedre. Samtidig er banen klargjort til fremtidens behov,” siger Klaus S. Jørgensen, projektdirektør i Banedanmark.

To etaper mangler

Med åbningen af Vordingborg-Næstved resterer der to etaper af dette års store fornyelse af Ringsted-Femern Banen. Vordingborg-Orehoved og Nykøbing F.-Orehoved.

Det sikkerhedsmæssige arbejde, der mandag og tirsdag betød, at pendlerne mellem Næsted og Vordingborg måtte tage to dage mere med togbusser, har samtidig påvirket strækningen mellem Orehoved og Vordingborg. Derfor skal pendlere være opmærksomme på, at togbusserne ikke stopper på Orehoved Station i perioden fra den 5. september til og med den 14. september, og at Orehoved og Vordingborg herefter forventes at åbne for togtrafik den 15. september.

Informationschef i DSB, Tony Bispeskov, oplyser, at rejsetiden med togbus mellem Nykøbing F og Vordingborg stort set er den samme som mellem Nykøbing F og Orehoved.

“Rejsetiden med Togbus mellem Nykøbing F og Vordingborg kommer til at være 30-33 minutter. Det er 1-4 minutter længere, end når vi kører via Orehoved,” siger han.

Hurtigtogene og stoptogene kører mellem Vordingborg og København H/Østerport, og de supplerende myldretidstog kører mellem Næstved og København H/Østerport.

Banedanmark forventer fortsat, at strækningen mellem Nykøbing F. og Orehoved åbner som planlagt den 29. september.

Rejseplanen vil løbende blive opdateret med ændringerne.

Transportministeren og borgmesteren klippede snoren lørdag d. 31. august 2019 til indvielsen af den moderniserede station i Vordingborg
Del:
FacebooktwitterlinkedinmailRelaterede artikler

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Lørdag spillede VBK på hjemmebane mod HBC3. Modstanderen lå nr. 2 i gruppen og har været uhyggelig stærk på udebane. Alle kampe er blevet vundet, så VBK vidste, at det ville blive en svær kamp. VBK havde regnet med at stille i stærkeste opstilling for første gang i...

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Den 7. februar inviterer koncerthuset i Nørre Alslev til et satirisk drama om provins kontra storby. Soloforestillingen er med Vordingborgs "funny bones" skuespiller Line Svendsen, der mange gange har gæstet Falster med Teatret Brændende Kærlighed og deres nonverbale...