Samarbejde vil skabe et nyt springcenter, der kan blive et inspirations -og udviklingscenter for hele Sydsjælland

11. august 2019

Vordingborg mangler et springcenter. Det mener 6 foreninger, der gået sammen i et unikt samarbejde for at få skabt et nyt springcenter, der kan blive et inspirations -og udviklingscenter for gymnastik og streetaktiviteter for hele Sydsjælland.

Projektgruppen omkring det nye springcenter, ”Springtosserne”, har initiativtagere fra de 6 lokale foreninger: Kastrup-, Vordingborg-, Vintersbølle-, Stensved- og Ørslev gymnastikforening samt
foreningen Streetpower.

Fællesskabet kan løfte udviklingen i Vordingborg. Et springcenter vil tiltrække brugere fra de omkringliggende kommuner og skabe handel til gavn for erhvervslivet, ligesom alle vil have gavn af, at borgerne bliver i kommunen i deres fritid. Et aktivt lokalmiljø med gode fritidsaktiviteter og blomstrende handelsliv vil også tiltrække nye borgere på sigt.

Mødested for aktive borgere på tværs af generationer

Springcenteret vil kunne blive et mødested for unge fra Vordingborg kommune og de nærved liggende kommuner, og samtidig et sted hvor aktive borgere kan mødes på tværs af generationer.
Far kan tage familiens yngste og teenagerne med til træning i springgrave og trampoliner med konkurrencemål og selv få en snak med kollegaen eller naboen, og bedste kan tage barnebarnet med til leg med ligesindede under trygge forhold og i hyggelige rammer i legområdet med koordinationstrænende legeaktiviteter – og under opsynet med de små selv få en hyggesnak med de andre bedstemødre. Der vil blive mulighed for samarbejde foreningerne imellem om fx ”spring camps”, uddannelse af instruktører, indkøb af redskaber og de enkelte foreninger vil også kunne benytte faciliteterne til egne arrangementer og hold.

De 6 foreninger er allerede i gang med at arrangere en spring/rytme/danse camp i efterårsferien i DGI Huset i Vordingborg.
Vordingborg kan skabe mulighed for nye unge stjerner på idrætshimlen i Danmark og profilere sig yderligere i forhold til resten af Danmark som en attraktiv kommune. De gode faciliteter i springcenteret vil udvikle nye ”springtossespirer”, som kan kandidere til aktive idrætsudøvere på konkurrence-plan i de øvrige foreninger.

Projektgruppe vil skaffe midler

Formanden for Kultur-, Idræt- og Fritidsudvalget i Vordingborg kommune, Thorbjørn Kolbo, har givet projektgruppen lovning på et møde med hele udvalget i løbet af sommeren, hvor projektgruppens planer skal fremlægges. Et nyt springcenter taler ind i de planer, kommunen allerede har taget højde for i budget for i 2021-2022, og projektgruppen, med alle de lokalt forankrede medlemmer i initiativgruppen “SPRINGTOSSERNE”: Knud Erik Døssing, Henrik Børsting, Jacob Brandt Jensen, Anders Bo Jensen,
Henrik Barnewitz, Lars Christensen, Hanne C. Dalsig, Tine Muxoll Fatum, Sandra Jensen og Annelise Karlshøj, påtager sig gerne arbejdet med at rejse yderligere midler via fonde og deltage i arbejdsgrupper omkring implementering af hele projektet.

Placeringen af det nye springcenter vil projektgruppen meget gerne i dialog med KIF om, men det vil være oplagt på kommunens egen grund ved DGI-Huset. Området vil dermed kunne fungere som et samlet idrætsaktivitetsområde, og vil kunne skabe afledte arbejdspladser.

Se mere her:
www.facebook.com/springtosserne
www.springtosserne.dk

“Springtosserne”: Knud Erik Døssing, Henrik Børsting, Jacob Brandt Jensen, Anders Bo Jensen, Henrik Barnewitz, Lars Christensen, Hanne C. Dalsig, Tine Muxoll Fatum, Sandra Jensen og Annelise Karlshøj
Del:
FacebooktwitterlinkedinmailRelaterede artikler

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Lørdag spillede VBK på hjemmebane mod HBC3. Modstanderen lå nr. 2 i gruppen og har været uhyggelig stærk på udebane. Alle kampe er blevet vundet, så VBK vidste, at det ville blive en svær kamp. VBK havde regnet med at stille i stærkeste opstilling for første gang i...

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Den 7. februar inviterer koncerthuset i Nørre Alslev til et satirisk drama om provins kontra storby. Soloforestillingen er med Vordingborgs "funny bones" skuespiller Line Svendsen, der mange gange har gæstet Falster med Teatret Brændende Kærlighed og deres nonverbale...