Bueskytten Simon Olsen fra Vordingborg Bueskyttelaug har lørdag d. 30. juni 2018 kl. 19.30 lokal tid i Patras, Grækenland vundet guld ved ungdoms EM i Bueskydning. Simon vinder EM i klassen Herre Junior Compound. I finalen besejrede Simon Anders Faugstad fra Norge.

Finalen blev skudt i varmt og let blæsende vejr, men Simon havde godt styr på teknikken og leverede 5 flotte runder á 3 pile. 2. runde var perfekt med 30 af 30 point, mens Simon kun satte et enkelt point til i hver af de øvrige runder og vandt dermed en overbevisende sejr på 146 point ud af 150 mod nordmandens 140 point.

Kort efter var det en meget glad og smilende Simon Olsen, der kunne træde op på det øverste trin på præmieskamlen og få hængt den flotte guldmedalje om halsen, modtage lykønskninger fra konkurrenterne og til sidst lytte til ”Der er et yndigt land”, mens Dannebrog gik til tops.
Simon Olsen har siden 2015 været udtaget til det danske Ungdomslandshold i bueskydning. Simon har vundet individuelle medaljer ved European Youth Cup i både 2016, 2017 og i 2018, da EM samtidig var afslutningen på European Youth Cup. Simons placering i den indledende skydning lagt sammen med den første afdeling i Italien gjorde at han samlet slutter på 2. pladsen i 2018.

EM guldet var endnu en markering af Simons meget høje niveau indenfor sporten. Han er nu indehaver af EM titlen individuelt udendørs samtidig med han er regerende Europamester indendørs for hold samt ikke mindst regerende indendørs Verdensmester – en titel han sikrede sig tilbage i februar i USA.

2018 har indtil nu været toppen af Simons karriere. Det har han også mærket anerkendelse for i kraft af en udtagelse til seniorlandsholdet og en invitation til at deltage ved World Cup-4 i Berlin i uge 29.
Det er i skrivende stund endnu uvist om Simon kommer til at deltage i WC, da tilmeldingsfristen udløb i mandags og der havde Simon desværre ikke de ca. 13.000 kr., som det vil koste i egenbetaling at deltage.
I løbet af den seneste uge har der været oprettet en Crowd Funding kampagne til fordel for Simon, hvor der er kommet nogle penge ind – netop nok til, at Simon har bedt landstræneren om at undersøge muligheden for at komme med.

Tak til sponsorerne

Det kan virke besynderligt, at et ungt talent som Simon med nu både en VM og to EM titler, dels selv skal betale for deltagelse på landshold og dels ikke er i stand til at finde sponsorer – en situation der ville være utænkelig for mange andre sportsgrene som eksempelvis tennis og golf, for slet ikke at tale om håndbold og fodbold.

Simon er utroligt taknemmelig for den støtte han får fra lokale sponsorer, der tror på ham og hans bueskydning og de ambitioner han har med sporten om end støtten er begrænset i forhold til hans årsbudget, som er på godt kr. 204.000.

Simon retter en stor tak til Othello Konditoriet, Stage Oprik, Tøjeksperten Sophus Jensen, Sportstossen, Røstofte Jagt og Fritid, Rotary Vordingborg og Vordingborg Kommune. Ligeledes retter Simon en stor tak til de anonyme private støtter, der har bakket ham op via mobilepay eller hans kampagne på GoFundMe.

Simon takker også #GasPro, hvor han er blevet Staff-skytte efter hans præstation ved VM. Det betyder at en lille del af hans udstyr, nemlig de plastikfaner, der sidder på pilene er sponseret.

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail