Skolernes Motionsdag fredag d. 11. oktober 2019

8. oktober 2019

Fredag den 11. oktober trækker størstedelen af landets skoleelever i idrætstøjet til en aktiv dag med glæde, bevægelse og fællesskab. Og det gælder også skolerne i Vordingborg Kommune.

Dansk Skoleidræt står bag motionsdagen, og håbet er, at den kan være med til at løfte det vigtige arbejde med skolernes daglige bevægelsesindsats.

Små purke med røde kinder og fart i kondiskoene. Store teenagere, der fnisende hopper rundt og tjatter drillende til hinanden. De er der alle sammen, når startskuddet lyder fredag før efterårsferien. Få begivenheder kan samle børn og unge på tværs af alder, forudsætninger, skoler og landsdele, men Skolernes Motionsdag, der er stiftet af Dansk Skoleidræt i 1982, er blevet en fast tradition for danske skoler.

På det seneste har flere undersøgelser peget på, at danske børn er for inaktive. I skoletiden opfylder kun 58 pct. af skolerne eksempelvis lovkravet om 45 minutters daglig bevægelse. Det kan en dag fyldt med bevægelse være med til at sætte fokus på, mener Dansk Skoleidræt.

“Skolernes Motionsdag er en kærkommen lejlighed til, at mange skoler får genstartet deres bevægelsesindsats. På denne dag mærker eleverne virkelig, hvor sjovt det er at bevæge sig – især når man er sammen med andre. Det er en oplevelse af fællesskaber, som både er god på dagen, og som kan tages med videre. Derfor håber vi på, at en god motionsdag også kan være med til at løfte den daglige bevægelse”, siger Bjørn Friis Neerfeldt.

Festdag for bevægelse i skolen

Dansk Skoleidræt foretog i 2018 en undersøgelse af skolernes deltagelse i Skolernes Motionsdag. Den viste, at 96 procent af de danske skoler deltager. Det svarer til knap 650.000 elever i landets folke-, fri-, privat- og specialskoler. Det gør begivenheden til verdens største motionsevent for skolebørn – og oveni tallet kan lægges flere efterskoler, gymnasier og erhvervsskoler samt et ikke opgjort antal daginstitutioner.

“Skolernes Motionsdag fejrer idrætsfællesskaber. Her løber, hopper, leger, danser, kæmper, svømmer og cykler elever over hele landet – og de mærker, hvor sjovt det er at bevæge sig sammen med andre. Det er en festdag og en fastforankret tradition, vi som land kan glæde os over, og som vi i Dansk Skoleidræt er stolte af at have opfundet”, siger Bjørn Friis Neerfeldt, generalsekretær i Dansk Skoleidræt.

Skolernes Motionsdag er en del af programmet Sunde Børn Bevæger Skolen, der er et samarbejde mellem Dansk Skoleidræt og TrygFonden. Målet med programmet er, at flere børn og unge bevæger sig mere og grundlægger sunde vaner tidligt i livet.

“Både på den korte og lange bane styrker det elevernes sundhed, læring og trivsel med en skoledag fuld af bevægelse. Vi er glade for, at så mange skoler deltager i Skolernes Motionsdag, for det er ikke mindst en lejlighed til at præsentere eleverne for varieret udbud af idrætsaktiviteter”, siger projektchef i TrygFonden, Ida Hagemann.

Skolernes Motionsdag. Glæde bevægelse og fællesskab. Foto: Johnny Wichmann Dansk Skoleidræt
Del:
FacebooktwitterlinkedinmailRelaterede artikler

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Lørdag spillede VBK på hjemmebane mod HBC3. Modstanderen lå nr. 2 i gruppen og har været uhyggelig stærk på udebane. Alle kampe er blevet vundet, så VBK vidste, at det ville blive en svær kamp. VBK havde regnet med at stille i stærkeste opstilling for første gang i...

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Den 7. februar inviterer koncerthuset i Nørre Alslev til et satirisk drama om provins kontra storby. Soloforestillingen er med Vordingborgs "funny bones" skuespiller Line Svendsen, der mange gange har gæstet Falster med Teatret Brændende Kærlighed og deres nonverbale...