Dansk Skoleskak (Foto: Andreas Ryssov)

Dansk Skoleskak (Foto: Andreas Ryssov)

Mange skoler i Region Sjælland er klar til Skolernes Skakdag. Din skole kan stadig nå at tilmelde sig hjernegymnastikkens motionsdag.

Den 12. februar 2016 er sjællandske lærere, pædagoger og elever klar med skakbrætterne, når Skolernes Skakdag igen løber af stablen. På dagen lærer eleverne at holde fokus, koncentration og at tænke fremad. Mottoet er: ”Det skal være sjovt at blive klogere”.

I Regionen har bl.a. Uglegårdsskolen i Roskilde, Svend Gønge-Skolen i Vordingborg Kommune og Nordvestskolen i Nakskov allerede forhåndstilmeldt sig.

For Nordvestskolen og Svend Gønge-Skolen bliver det andet år i træk, at de deltager i Skolernes Skakdag, mens det for Uglegårdsskolen bliver første gang, at eleverne med hinanden og lærere skal dyste om skakmestertitlen.

Skolernes elever møder også skoleskak i deres daglige undervisning, hvor alle tre skoler anvender skakken i matematik, understøttende undervisning og elevernes valgfag.

På Skolernes Skakdag dyster eleverne på tanker og idéer i aktiviteter som ’Actionskak’, hvor der både skal tænkes klart og byttes plads undervejs, eller online via www.skoleskak.dk/play. Det gode ved Skolernes Skakdag er, at alle kan være med – uanset alder, køn og kendskab til skakspillet.

Forud for Skolernes Skakdag kommer de deltagerne lærere og pædagoger i januar måned på et halvdagskursus, så de er klædt på til det royale skakspil, og ikke sættes skakmat af eleverne.

På Skolernes Skakdag i februar 2015 deltog 28.454 elever fra 226 skoler. I 2016 er de første 250 skoler som tilmelder sig garanteret en plads. Der er stadig pladser tilbage, men for at være garanteret en plads skal man være hurtig. Tilmelding via www.skolernesskakdag.dk.

Skolernes Skakdag arrangeres af Dansk Skoleskak i samarbejde med lokale skoler og partnerne Spar Nord Fonden, Børnenes Hovedstad, Billund, Skolemælk og Politiken, der også inviterer til en landsfinale til marts.

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail