Når Danmarks Borgcenter 13. april slår dørene op for sæsonen 2019, bliver det med en helt ny og
dramatisk form for velkomsthilsen, der udfordrer den gængse museumsoplevelse.

Danmarks Borgcenter i Vordingborg har indgået et utraditionelt samarbejde med det Reumert-prisvindende lokale egnsteater Cantabile 2, som leverer skuespillere til museumsoplevelsens nye live introshow. Det nye koncept betyder, at gæsterne bliver modtaget af en uddannet skuespiller, der med sit levende og visuelle sprog udvisker skellet mellem fortid og nutid og giver et nyt blik på middelalderen, som den har udspillet sig lige uden for Borgcentrets døre.

”I stedet for at sætte en video på, konfronterer vi gæsterne med en rigtig levende person, der gennem sine fortællinger og sit nærvær åbner middelalderen op og gør det klart, hvorfor historien stadig er
aktuel. På den måde trænger den ind og rodfæster sig på en måde, der virkelig sætter tingene i perspektiv. Det er levende Netflix,” siger Thorbjørn Kolbo, der er udstillings- og ejendomschef hos Museum Sydøstdanmark.

Med den nye iscenesættelse imødekommer Danmarks Borgcenter især et ønske fra børnefamilierne om at gøre den historiske del af oplevelsen nemmere forståelig og mere relevant for de yngre museumsgæster. Men alle aldersgrupper vil have glæde af det nye tiltag:

”Det nye live introshow betyder, at alle gæster har samme udgangspunkt, når de bagefter bevæger sig ind i vores samling, tager trapperne op i Gåsetårnet eller jager spøgelser på borgterrænet i vores iPad-spil Ghost Hunt. Du behøver altså ikke at kunne kongerækken for at besøge os – vi skal nok fortælle dig det, du skal vide,” siger Thorbjørn Kolbo med et glimt i øjet.
Også leder af Danmarks Borgcenter, Carina Nørgaard Schou, glæder sig over det nye formidlingstiltag:

”Vi har arbejdet med at åbne museet op og gøre det tilgængeligt for et endnu bredere publikum. Vi synes ikke, det skal være svært at gå på museum, men vi må heller ikke gå på kompromis med vores faglighed og lave Tivoli. Den balance synes jeg, at vi har ramt rigtig flot med det nye initiativ, hvor to af Vordingborgs store kulturinstitutioner arbejder sammen om at bringe museumsoplevelsen til nye højder. Det er mig bekendt aldrig set før.”

Ud over den permanente samling byder Danmarks Borgcenter i denne sæson på en mindre særudstilling om Dannebrog i anledning af flagets 800-års jubilæum 15. juni i år, samt udstillinger af mere end 150 genstande fra perioden sen vikingetid til slutningen af middelalderen – alle fundet på
selve borgen. Udstillingerne dækker over alt fra spydspidser, økser og sværddele til smykker, eksklusive sko, skriveredskaber og fornemme vinglas fra Venedig. Tilsammen dokumenterer de Vordingborgs historie og det helt særlige liv på borgen, der fungerede som militæranlæg og kongeborg gennem mere end 500 år.

Praktisk info
Det nye live introshow kan opleves i weekender og på helligdage gennem hele sæsonen 13. april – oktober 2019. I højsæsonen 1. juli – 11. august kan introshowet opleves alle ugens dage.

Danmarks Borgcenter
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail