Ovenpå ballade i Præstø igennem længere tid og et borgermøde med en SSP konsulent og politiet, er der nu et ønske om at etablere en lokal forening af Natteravnene i Præstø.

Onsdag den 28. august 2019 mødte 25 borgere op til et møde med formanden for Natteravnene i Vordingborg og en repræsentant fra Natteravnenes Landssekretariat.
Under mødet beskrev Jesper Valsted, der er formand for Natteravnene i Vordingborg, hvordan de griber deres opgave an med, at gå rundt i Vordingborgs gader.

Natteravnene er en støtte til borgere i alle aldre

Opgaverne kan være mange. Nogle har behov for en skulder at græde ved, andre er blevet væk fra deres selskab. Og så er der dem, der bare gerne vil snakke og have et bolsje eller et kondom.

Natteravnene oplever også tit, at de unge føler sig mere trygge, fordi der er voksne i byen de kan gå til, hvis de har spørgsmål eller bare gerne vil tale med en voksen. Derudover kan Natteravnene have en dæmpende effekt på vold og hærværk.

Flere virksomheder i Præstø har allerede tilkendegivet, at de gerne vil støtte foreningen på den ene eller anden måde.

Ved mødets afslutning havde alle 25 fremmødte borgere tilmeldt sig som frivillig til en kommende forening af Natteravnene i Præstø. Ved mødet blev der nedsat en midlertidig styregruppe på 6 personer som skal begynde arbejdet med at etablere foreningen i Præstø.

Hvornår de første Natteravne, med deres karakteristiske gule jakker og bolsjer og kondomer i lommerne, kommer til at gå i Præstø, er endnu ikke planlagt.

Onsdag den 28. august 2019 mødte 25 borgere op til et møde om Natteravne i Præstø (Foto: Henrik Westergaard)
Del:
Facebooktwitterlinkedinmail