En snegl på vejen, er tegn på regn. Eller er det? I Algade i Vordingborg er det tegn på, at der sker noget nyt med De røde løbere. Der skal være flere steder til ophold og leg for byens handlende.

Når du går gennem Algade i Vordingborg, er der sket noget nyt. En gruppe legeskulpturer er sat op foran byggepladsen, hvor det nye borgercenter tager form. Det er seks små snegle, og du må gerne sidde på dem og lege på dem. Tanken er, at sneglene står her, mens byggeriet står på. Derefter flytter sneglene videre til nye steder, hvor nye byggerier tager form.

Ved borgermøderne om De røde løbere er borgerne ved workshops kommet med opfordringer til Vordingborg Kommune om mere variation i gadens faste inventar. Små legepladser til børn og bedre steder til ophold og pauser er blevet nævnt som idéer til at gøre Algade mere attraktiv for børnefamilier.

Og denne opfordring er nu taget op af Vordingborg Lokalråd og Vordingborg Kommune, der har taget kontakt til designer og arkitekt Lissy Boisen og indkøbt legeskulpturerne.

”Vi har lyttet til de unge. De vil noget mere med Algade og Vordingborg og har mange gode idéer til, hvad der kan gøres. De vil have mere liv i byen.” siger udviklingsdirektør Jan Michelsen og fortsætter ”Dette er det første synlige skridt mod at realisere alle de meget, meget positive tilbagemeldinger, der er kommet fra borgermøder om De røde løbere. Vi håber, at legeskulpturerne vil blive godt modtaget af byens handlende. Allerede nu har vi modtaget positive kommentarer fra forbipasserende, så det tegner godt.”

Og hvorfor så snegle? Jo, sneglen er symbolet for den nye bevægelse om det gode liv i byerne, cittaslow. Det er samme bevægelse, slowfood er en del af. Det handler om respekt for byens borgere, at sætte tempoet ned, stoppe op og nyde livet og byen. Nu er bevægelsen så nået Vordingborgs hovedstrøg Algade, hvor byens handlende kan stoppe op, sidde eller lege på sneglene, mens byggeriet af den nye borgercenter tager form bag skærmene.

Du kan læse mere om bevægelsen cittaslow på http://www.cittaslow.org/

Sneglene er et nyt produkt fra Lissy Boisen Design, der har atelier i Stege. Lissy Boisens legeskulpturer er kendt af mange børn rundt om i landet og i verden, nu også i Algade. Sneglene er blevet støbt i gennemfarvet granitbeton af murer Mikael Martlev fra Askeby på Møn.

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail