Stor fotoudstilling flytter fra København til Vordingborg

Farum Kulturhus har lagt hus til en stor fotoudstilling om brobygning – og fra 8. november kan de flotte værker beses i Møns Bank, Algade 86 i Vordingborg.

Brobygning er en kunst. Man kan bygge broer i træ, sten og stål eller med ord – og billeder!

Broer forbinder os med hinanden på tværs af afstande. Både fysisk og i overført betydning. Broer kan være små og undseelige eller gigantiske og imposante, men de er i alle tilfælde forbindelser. Man kan bygge broer mellem landsdele, og man kan bygge broer mellem mennesker, f.eks. på en social platform.

Lokale fotografer

Det var sådan, at to fotografer, nordjyden Inga Schmidt fra Hobro og falstringen Poul-Henrik Bergmann fra Bøtø, kom i forbindelse med hinanden. Med hver sit kamera satte de sig for med billeder at bygge bro mellem os og nogle af de mange broer, som binder Danmark sammen – kendte, mindre kendte og for nogen sikkert også helt ukendte broer.

Udstillingen præsenterer en række iøjnefaldende optagelser af broer i farverige, skæve og overraskende vinkler.

Fællesnævneren for billederne er, at de er optaget med kunstnerisk nerve og sans for form, detaljer og farver i kompositioner, som gør dem til fotokunst med invitation til at se broer som andet og mere end vante omgivelser og nyttige forbindelser. Dét er også brobygning!

Der er fernisering på udstillingen i Møns Bank i Vordingborg den 8. november kl. 15-17. Herefter kan fotografierne beses frem til den 1. februar, hvorefter udstillingen flytter til Odense.

 

Fotograf Poul-Henrik Bergmann er en af de to kunstnere, der udstiller i Møns Bank

Del:
FacebooktwitterlinkedinmailRelaterede artikler

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Lørdag spillede VBK på hjemmebane mod HBC3. Modstanderen lå nr. 2 i gruppen og har været uhyggelig stærk på udebane. Alle kampe er blevet vundet, så VBK vidste, at det ville blive en svær kamp. VBK havde regnet med at stille i stærkeste opstilling for første gang i...

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Den 7. februar inviterer koncerthuset i Nørre Alslev til et satirisk drama om provins kontra storby. Soloforestillingen er med Vordingborgs "funny bones" skuespiller Line Svendsen, der mange gange har gæstet Falster med Teatret Brændende Kærlighed og deres nonverbale...