Billed 2

I ugerne 43 til 46 har der for 3. og 4. klassetrin i Gåsetårnskolens afdelinger i Ørslev, Kastrup, Marienberg og Iselingen stået håndbold på programmet i idrætstimerne.

Samarbejdet er startet op i samarbejde mellem Sydsjællands Håndboldklub og Gåsetårnsskolen, og er blevet bakket op af Dansk Håndbold Forbund, der har leveret en bold pakke til hver af de 4 afdelinger, som udover 12 street håndbolde og et par andre bolde indeholdt materiale til at bygge idrætstimerne op over og introducere spillet Totalhåndbold. Dette er et godt begynder- og træningsspil som ”ligner” det håndbold der ses i TV, men spilles på mindre bane og uden den store fysiske kontakt.

Som opstart på de 4 uger med håndbold var Sydsjællands Håndboldklub ude og starte forløbet op med 3 instruktører i alle klasserne på 3. og 4. årgang hvor bolde og materialer blev overleveret til skolerne. Det var nogle sjove dage med masser af håndbold og fart på og dejligt mange glade elever fra de 2 klassetrin, i alt over 28o.

Som afslutning på hele forløbet var de to klassetrin og deres lærere samlet fredag d. 13. november 2015 i VU Hallen hvor hele forløbet blev sluttet af med en turnering for hvert klassetrin.

billed 1

En stor succes med samlet 41 tilmeldte hold fra årgangene, og pres på de 2 baner der kunne spilles på i VU Hallen. Over 70 kampe afviklet på ca. 4 timer er mange og den helt store planlægning havde været i gang for at få det hele til at gå op.

Fra morgenstunden mødte alle eleverne ind i VU Hallen og dagens program blev præsenteret, DJ-ens musik lød fra anlægget, dommernes fløjten lød fra banerne børenes stemmer fra kampene, og klassekammeraternes heppen fra sidelinjen og stolerækkerne. Kampene bølgede over halgulvet i 4 timer med fuld fart på. Undervejs havde Sydsjællands Håndboldklub sørget for at eleverne havde mulighed for at forsyne sig med en flaske vand og et par stykker frugt, så kræfterne holdt hele vejen.

Der blev i alle puljer vist stor vilje og flot håndbold, og der var en super stemning i hallen.

Billed 3

Efter de mange pulje-kampe oplevede vi både i 3. og 4. årgang tætte semifinaler, hvor flere gik ud i overtid, for at få det hele afgjort.

På tredje årgang stod finalen mellem Iselinge 1 og Marienberg 4, en kamp som Marienberg 4 trak det længste strå i med en 4-3 sejr.

I 4. årgang endte finalen ud med en kamp mellem Ørslev 4 og Ørslev 3, og Ørslev 3 viste sig at være stærkest og vandt 6-2.

Alle deltagere fik efter stævnet et diplom for deltagelse i forløbet, og de to vindende hold fik yderligere et diplom som vindere.

Billed 4

I Sydsjællands Håndboldklub har man allerede mærket lidt af effekten af ugerne med håndbold. Der er kommet lidt nye medlemmer til, og vi håber selvfølgelig at mange flere har fået lidt håndbold ind under huden, og kommer og prøver det mere af i vores egne rammer.

Sydsjællands Håndboldklub håber at samarbejdet med Gåsetårnskolen omkring dette forløb bliver det første af flere forløb i fremtiden.

www.sydsjhk.dk

 

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail