kvinderend

Sydsjællands Kulturteater er klar til premiere den 5. juni kl. 19.

Efter en aldeles vellykket generalprøve tirsdag aften den 2. juni, melder teatret sig i 25-års jubilæumssæsonen klar til premieren. Teatret spiller ”Kvinderend”, som også blev spillet i 1993, men det er nu sat ind i en nutidig ramme med unge mennesker, som skal til eksamen, hvor de trækker et spørgsmål om det, der gik forud for kvindernes ret til at stemme til folketingsvalg. 2015 er netop 100-året for denne ret.

På scenen ved Idrætshøjskolen Bosei, Præstø , folder ca. 40 amatørskuespillere sig ud, og med den gejst, der blev vist tirsdag aften i blæst og en smule regn, lover det godt for de kommende forestillinger. Der er flere med, som har været med i mange år, således også den oprindelige forfatter Thomas Nielsen, Mern på scenen. Ligesom den ”nye” forfatter, Henning Pedersen også er at finde på scenen.
“Men det er et scoop, at vi har fået nye unge mennesker med, som gør et ualmindeligt godt indtryk”, udtaler Per Frandsen fra det lokale teater.
Også de nye fra Møn, Mern, Langebæk og Vordingborg scenerne gør et overbevisende indtryk.

Glæd jer til historie i en til tider morsom sammenhæng. Her spiller alle med, selv suffløsen, formanden og ikke mindst publikum. Men kom lidt før og nyd stedet, og måske kan du få et glimt af ørnene, som yngler lige ved spillestedet. Tag evt. en kikkert med og husk at medbringe en stol eller tæppe.

Premiere fredag den 5. juni kl. 19.

6. juni, 7. juni, 13. juni og 14. juni spiles kl. 15.

 

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail