Tag med på tur i Grundloven

“Med lov skal land bygges”. Disse ord kender du nok. Ordene stammer fra forordet til Jyske Lov anno 1241, og er en grundpille i det Danmark og det demokrati, vi kender i dag. I anledning af Grundlovsdag 5. juni inviterer Danmarks Borgcenter til særlig grundlovsvandring på museets smukke ruinterræn.

Vi spoler tiden tilbage til marts 1241. Dengang besluttede den daværende danske konge, Valdemar Sejr, Jyske Lov – lige her i kongebyen Vordingborg.

I dag virker loven som en selvfølge i forståelsen af det demokrati og det samfund, der eksisterer lige uden foran vores hoveddør. Men sådan har det ikke altid været. Bare det at Jyske Lov overhovedet fra en nedskreven lov tilbage i 1200-tallet siger noget om, hvor langt skabelsen og bevidstheden omkring nationen Danmark var dengang.

Sammen med den lokalkendte guide, Michael Wiberg, vil du blive taget på en historisk rejse gennem grundlovens lange rejse til dét vi kender i dag. Undervejs vil du blandt andet høre om tilblivelsen af demokratiet og om Vordingborgs indflydelse på de rettigheder vi har i dag.

Arrangementet arrangeres af Danmarks Borgcenter, og billetter kan købes på www.museerne.dk/events.

Praktisk info
Adresse: Danmarks Borgcenter, Slotsruinen 1, 4760 Vordingborg
Mødested: Foran indgangen til Danmarks Borgcenter
Dato og tid: 05. juni 2021, 14.00 – 14.45 (kom gerne lidt før)
Alm. billetpris: 75 kr.
Museumsforeningen Sydsjælland & Møn billetpris: 65 kr.
Årskort billetpris: 65 kr.

Museumsforeningskort / årskort skal kunne fremvises ved ankomst.

Eventuelt overskydende billetter sælges i døren på arrangementsdagen. Vi kan ikke garantere, at der er billetter i overskud, når du ankommer. Derfor anbefaler vi, at du køber din billet i forsalg, så du er sikker på, at du ikke møder op forgæves.

Arrangementet afholdes i overensstemmelse med gældende corona-restriktioner. Se sundhedsmyndighedernes anbefalinger på coronasmitte.dk. I tilfælde af aflysning vil alle billetkøbere blive informeret og få refunderet det fulde beløb på det kort, der i første omgang har betalt.

Det smukke ruinterræn danner scenen om grundlovsfortællingen Fotograf: Kim Ingemann Erichsen – kim@peakpro.dk

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail

Relaterede artikler

Charlie Chaplins barnebarn på WAVES Festival 2021

Charlie Chaplins barnebarn på WAVES Festival 2021

Med 30-års jubilæet for WAVES Festival bringer egnsteatret Cantabile 2 endnu engang performancekunst og gadeteater i verdensklasse til Vordingborg. I år kan publikum som noget særligt opleve Charlie Chaplins barnebarn, som er på årets festivalprogram. WAVES Festival...

STARS præsenterer Burgere & Blues

STARS præsenterer Burgere & Blues

Sommeren er kommet og vi slutter forårssæsonen af, og fejrer at musikken igen kan spille live, med en lækker omgang blues og burgere i STARS' hyggelige gård fredag den 2. juli. Arrangementet starter kl. 17 hvor SmallStars Blues Band går på scenen og giver et par numre...

Skal Vordingborg by have fibernet?

Skal Vordingborg by have fibernet?

Først - denne artikel er ikke et betalt indlæg og er altså ikke en reklame. Den er blot et oplæg til diskussion om hvorfor eller hvorfor ikke indbyggere i Vordingborg by benytter chancen for at få tilknyttet fibernet til deres bolig. Lige for tiden kører Fibia en...