Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Den 7. februar inviterer koncerthuset i Nørre Alslev til et satirisk drama om provins kontra storby.

Soloforestillingen er med Vordingborgs “funny bones” skuespiller Line Svendsen, der mange gange har gæstet Falster med Teatret Brændende Kærlighed og deres nonverbale gadeteater.

I Nordfalsters Koncerthus præsenterer Line Svendsen en sjov og satirisk soloforestilling, der handler om gravede grøfter, fordomme og angst forbundet med forskelligheden fra det udskammede “Udkantsdanmark” og det foragtede “Elitedanmark” som det kommer til udtryk i debatter om skævvridningen af Danmark, udflytning af arbejdspladser og landdistrikternes genvordigheder.

Tvangsforflyttet til provinsen

Grådkvalte funktionærer udtaler på tv, at de er blevet tvangsforflyttet til provinsen. Politikerne råber at Danmark knækker midt over.

Fordommene tårner sig op. Og det gør ondt på Iben – forestillingens hovedperson og eneste medvirkende.

Hun og hendes datter vælger dog at flytte med styrelsen fra Nørrebro i København til en mindre by i provinsen. De skal sige farvel til lille lejlighed, cafeen lige om hjørnet, egen selvforståelse og cool storby. Og goddag til hus, have og et nyt liv på landet.

Vi følger Ibens første år, hvor ord som grødbar, havnebus og myldretid mister deres betydning, og nye realiteter som reservedunk, skolebus og hønsehus får plads. Selvgodheden og københavneriet får et tiltrængt eftersyn og et los bagi, ligesom provinsens mindreværd og stillestående storbyefterligninger bliver samlet op.

Skuespiller: Line Svendsen

Dramatiker: Annegrete Kraul

Instruktør: Bodil El Jørgensen

Fredag 7. februar kl. 20.00

Nordfalsters Koncerthus

Nørre Alslev Langgade 68

Billetter à 120/60

www.orenaessaloner.dk

Del:
FacebooktwitterlinkedinmailRelaterede artikler

STARS præsenterer Søren Andersen

STARS præsenterer Søren Andersen

Denne dag står forstærkerne på 11. Søren Andersen – Danmarks guitarhelt nr. 1 – kendt fra Glenn Hughes band og ikke mindst Electric Guitars, har en soloplade ude. Her medvirker en perlerække af internationale stjerner, men selv om de ikke kan komme med på tour, bliver...

Ingen Vordingborg Festuge i 2021

Ingen Vordingborg Festuge i 2021

Vordingborg Festuge havde håbet på, at 2021 blev året hvor der igen kunne laves en festlig begivenhed. Men desværre ser virkeligheden stadig sådan ud, at der ikke kommer nogen Vordingborg Festuge 2021. En del af grundlaget for at Vordingborg Festuge kan hænge...