Tyske borgmestre hørte om den nye Storstrømsbro

6. april 2017

En delegation bestående af borgmestre fra syv nordtyske kommuner, samt en række embedsmænd, var tirsdag d. 4. april på kort visit i Vordingborg Kommune, for blandt andet at høre om hvordan kommunen forbereder sig på de store anlægsarbejder, som sker inden for en kort årrække.

Den nye Storstrømsbro var blandt programpunkterne, da syv borgmestre fra nordtyske kommuner sammen med en række embedsmænd tirsdag den 4. april var på besøg i Vordingborg Kommune.
Besøget var et led i en to-dages studietur, som den tyske delegation var på i Danmark den 4. og 5. april, hvor det er Femern Belt Development, der står som arrangør.

Formålet er blandt andet, at se og høre om hvordan man herhjemme allerede nu er i gang med forberedelserne til en fast Femern-forbindelse, men også at se og høre om hvordan man har grebet og griber nogle af de andre store infrastruktur-projekter an, og hvad man har fået ud af eller forventer at få ud dem. Det drejer sig blandt andet om Øresundsbroen, Storebæltsbroen og den kommende nye Storstrømsbro.

I Vordingborg blev deltagerne budt på frokost på Vordingborg rådhus, inden en projektleder fra Vejdirektoratet fortalte om arbejdet med den nye Storstrømsbro. Derefter fortalte borgmester Michael Seiding Larsen, om hvordan Vordingborg Kommune forbereder sig på de store arbejder med Storstrømsbroen, en ny og hurtigere togforbindelse samt den faste Femern-forbindelse.

” Vi kunne blandt andet fortælle dem, om hvordan vi arbejder med at opkvalificere den arbejdskraft, som vi ved, at der bliver behov for, om vores planer for serviceanlæg som fx skurby og produktionssted og om erhvervsområdet Afkørsel 41, som giver en nem og hurtig adgang til den faste Femern-forbindelse,” siger borgmester Michael Seiding Larsen.

Inden besøget i Vordingborg havde den tyske delegation set på de påbegyndte anlægsarbejder i Rødby og skal endvidere besøge Storebæltsbroen, Øresundsbroen og Skandinavisk Transportcenter i Køge.

Del:
FacebooktwitterlinkedinmailRelaterede artikler

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Vordingborg Badminton Klub VBK skal spille om oprykning til 3. division

Lørdag spillede VBK på hjemmebane mod HBC3. Modstanderen lå nr. 2 i gruppen og har været uhyggelig stærk på udebane. Alle kampe er blevet vundet, så VBK vidste, at det ville blive en svær kamp. VBK havde regnet med at stille i stærkeste opstilling for første gang i...

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Tørskoet i Nordfalsters Koncerthus d. 7. februar 2020

Den 7. februar inviterer koncerthuset i Nørre Alslev til et satirisk drama om provins kontra storby. Soloforestillingen er med Vordingborgs "funny bones" skuespiller Line Svendsen, der mange gange har gæstet Falster med Teatret Brændende Kærlighed og deres nonverbale...