fishing zealand

Lystfisker-pakkeferier, nye slæbesteder og flere årlige events. Turismevirksomheder og detailhandelen langs de mønske og sydsjællandske kyster ser både sæsonforlængelse og gode vækstmuligheder i lystfiskerturismen.

Der var flot fremmøde, da Vordingborg Kommune og ‘Fishing Zealand’ samarbejdet onsdag den 2. marts havde inviteret til information og drøftelser af samarbejdsmuligheder om lystfiskerturisme samt om de aktiviteter projektet har skabt i de senere år, og de erhvervsmuligheder som dette arbejde nu afføder.

fishiung zealand møde

“God lystfisketurisme kræver gode fiskevande, og at der værnes om de lokale fiskebestande”. Det var budskabet fra dagens to oplægsholdere, biolog Jimmi Spur Olsen fra Vordingborg Kommunes Afdeling for Land og Miljø og Niels Lagergård, Fishing Zealands erhvervsklynge-ansvarlige.

“Vi har jo længe set, at lystfiskere har fået øjne op for de herligheder vores kyster byder på. Trolling fiskeri fra Klintholm havn, stangfiskeri fra de mønske og sydsjællandske kyster og især fiskeri efter brakvandsgedder er unikke på Møn og Sydsjælland”, siger formand for Møns Handelsstandsforening Elly Nielsen. “Det er spændende at høre hvor stort et arbejde Vordingborg Kommune og de mange frivillige lystfiskere har gjort og fortsat gør i forhold til vandløbsrestaureringer og fiskenes bestandpleje,” siger hun.

I dag kan man se at det store arbejde har båret frugt. Møns Trolling Klub har således med den årlige Mønske Brakvandscup formået, at skabe en event af international format, som i 2015 trak 70 både til, og som især lokker hollandske og tyske lystfiskere til området.

Vordingborg Kommunes Havne i Klintholm og Stege, understøtter udviklingen både med nye slæbesteder og med skiltning der sikrer at f. eks. reglerne for fiskeri efter brakvandsgedder er synlige for alle lystfiskere.

Fishing Zealand samarbejdet vurderer samtidig, at de nye fredningsbælter for brakvandsgedderne vil have en positiv indflydelse på bestanden og ikke kun skabe flere fisk men også god omtale. Flere internationale magasiner har da også allerede fremhævet Møn og Sydsjællands lystfiske eventyr i de senere år.

”Nu står de mønske Bed and Breakfast-værter klar med lystfiskerpakker, der kan bookes lokale guider, lejes både og købes grej. Og der er sørget for underholdning til lystfiskernes familier, for der er er altid gode shopping og wellness-tilbud i Stege og ikke mindst er der sørget for mad og drikke på de lokale restauranter siger Elly Nielsen.

Mødet viste, at ideerne er mange blandt de lokale virksomheder. De samles nu igen for at planlægge en hel event-uge i efterårsferien med læring og hygge for børn og voksne omkring fisk og fiskeri og ikke mindst en masse gode fangster.

Virksomheder der ønsker at høre mere om Fishing Zealand og erhvervsklyngen kan henvende sig til Vordingborg Kommunes biosfære koordinator Annette Tenberg på mail anrg@vordingborg.dk.

Kilde: Vordingborg Kommune

Del:
Facebooktwitterlinkedinmail